IPhone 15 Pro Max Alınır mı?

Kameranın değişmesi için 4. kamera falan mı olmasını bekliyorsun? 14 Pro Max'teki 4 lensi 7 lense kadar çıkardılar yapay zeka desteklemesini de sayarsak kamera bazında gayet yeterli değişiklik oldu.

Bak ben sana kamera sistemindeki değişikliği sordum ısrarla soruma cevap vermiyorsun, kıvırıyorsun tekrar diyorum ne değişti? Lensler elbette her modelde yenileniyor hatta 16 Pro serisinde Sony'nin lenslerini kullanacağı sızıntılarda geçiyor. Tamam buraya kadar okey. 4. kamera olmasını beklemiyorum konuyu saptırmayın. Bence sormak istediğimi net anladığını düşünüyorum. 14 Pro serisinin kamerasından 15 Pro modellerinin kamerasına geçişteki en büyük fark sadece Pro Max'te olan 5X telefoto kamera oldu. Yazılımsal özelliklerde de iyileşme olduğunu söylersen eyvallah, misal 14 Pro serisi ProRes Video'yu 4K 30FPS'e kadar çekebilirken 15 Pro modelleri 4K 60FPS çekebiliyor. Ancak gerek düşük ışıkta olsun gerek ana kamera gerek ön kamera hiçbir şekilde gelişmeye uğramadı. Ayrıca kamera yapay zeka desteği almadı 15 Pro modellerinde. iOS 18 ile şimdi alacak o ayrı konu.

Pro modeller arasında pek bir değişim olmayacaktır.

Bu arada sen asıl bunu neye dayanarak söylüyorsun önden vahiy mi geldi?

Bak ben sana kamera sistemindeki değişikliği sordum ısrarla soruma cevap vermiyorsun, kıvırıyorsun tekrar diyorum ne değişti? Lensler elbette her modelde yenileniyor hatta 16 Pro serisinde Sony'nin lenslerini kullanacağı sızıntılarda geçiyor. Tamam buraya kadar okey. 4. kamera olmasını beklemiyorum konuyu saptırmayın. Bence sormak istediğimi net anladığını düşünüyorum. 14 Pro serisinin kamerasından 15 Pro modellerinin kamerasına geçişteki en büyük fark sadece Pro Max'te olan 5X telefoto kamera oldu. Yazılımsal özelliklerde de iyileşme olduğunu söylersen eyvallah, misal 14 Pro serisi prores Video'yu 4K 30FPS'e kadar çekebilirken 15 Pro modelleri 4K 60FPS çekebiliyor. Ancak gerek düşük ışıkta olsun gerek ana kamera gerek ön kamera hiçbir şekilde gelişmeye uğramadı. Ayrıca kamera yapay zeka desteği almadı 15 Pro modellerinde. iOS 18 ile şimdi alacak o ayrı konu.

Olması gereken değişikliği anlatır mısınız? 15 serisine kadar kameralarda hiç bu kadar lens seçeneği eklenmedi burada lenslerin yenilenmesinden bahsetmiyorum yeterinde değişiklik olmayabilir ancak en kayda değer değişikliği 15 Pro Max yaşadı. 5xden ziyade 28mm gibi önemli aralıklar günlük kullanımda çok daha önemli ayrıca periskop sistemin 15 Pro modeline de sığdırılamaması Pro Max'teki kamera sisteminin ne kadar geliştiğini gösteriyor. Olaya tek gözden baksanız bile 13 Pro ile 14 Pro arasında olmayan farkı 15 Pro'da rahatlıkla görürsünüz.

Olması gereken değişikliği anlatır mısınız? 15 serisine kadar kameralarda hiç bu kadar lens seçeneği eklenmedi burada lenslerin yenilenmesinden bahsetmiyorum yeterinde değişiklik olmayabilir ancak en kayda değer değişikliği 15 Pro Max yaşadı. 5xden ziyade 28mm gibi önemli aralıklar günlük kullanımda çok daha önemli ayrıca periskop sistemin 15 Pro modeline de sığdırılamaması Pro Max'teki kamera sisteminin ne kadar geliştiğini gösteriyor. Olaya tek gözden baksanız bile 13 Pro ile 14 Pro arasında olmayan farkı 15 Pro'da rahatlıkla görürsünüz.

Dostum papağan gibi benim dediğimi söylemene gerek yok. Tamam ben de söyledim üstteki mesajımda evet en büyük fark 5X telefoto, O da 15 Pro Max'te var sadece. 13 Pro'dan 14 Pro'ya geçişteki değişikleri ben sayayım sana:

-Çentik gitti dinamik ada geldi.
-Güneş ışığı altında ekran parlaklığı nit değeri ciddi derece artırıldı.
-Ana kamera 48MP oldu (13 Pro'da 12MP)
-Photonic Engine
-Hareket modu eklendi
-Hep açık ekran özelliği geldi.
-Kaza algılama özelliği geldi.
Ya zaten ana kameranın 48MP'e zıplaması Apple'da büyük devrimdir, çentiğin gidip yerine dinamik ada gelmesi de büyük devrimdir. Android'lerde asırlardır olan özellik hep açık ekran gelmesi de önemli özelliktir. Olması gereken değişiklikleri anladın mı şimdi? 14 Pro'dan 15 Pro'ya geçerken ne oldu say bana? Ekranda şu oldu de, diğer kameralarda şu oldu de? Dinamik ada değişti, küçüldü de? Say böyle bana sen de. Olduysa aydınlat Technopat alemini.
15 Pro'dan 16 Pro'ya geçişte ne bekliyoruz?
-Yapay zeka( 16 Pro'yu ayıran 15 Pro'da olmayan şeyler olacak elbette özellikle kamerada)
-Telefoto kameranın 48MP olması
-Yeni ekran boyutları
-Daha parlak ekran
-Düşük ışık ve gece modunda iyileştirmeler
-Hem Pro hem Pro Max'te Sony'den alınan lenslerle 5X telefoto olayının artık Pro ile Pro Max arasında fark olmadan konumlandırılmasını.

Yani gibi gibi aç oku sızıntıları. Olması gereken şeyleri anladın inşallah kimsenin 4. kamerayı beklediği yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum papağan gibi benim dediğimi söylemene gerek yok. Tamam ben de söyledim üstteki mesajımda evet en büyük fark 5X telefoto, o da 15 Pro Max'te var sadece. Sen nerendeki gözünle bakıyorsun bilmiyorum ama 13 Pro'dan 14 Pro'ya geçişteki değişikleri ben sayayım sana:
-Çentik gitti dinamik ada geldi.
-Güneş ışığı altında ekran parlaklığı nit değeri ciddi derece artırıldı.
-Ana kamera 48MP oldu (13 Pro'da 12MP)
-Photonic Engine.
-Hareket modu eklendi.
-Hep açık ekran özelliği geldi.
-Kaza algılama özelliği geldi.
Ya zaten ana kameranın 48MP'e zıplaması Apple'da büyük devrimdir, çentiğin gidip yerine dinamik ada gelmesi de büyük devrimdir. Android'lerde asırlardır olan özellik hep açık ekran gelmesi de önemli özelliktir. Olması gereken değişiklikleri anladın mı şimdi? 14 Pro'dan 15 Pro'ya geçerken ne oldu say bana? Ekranda şu oldu de, diğer kameralarda şu oldu de? Dinamik ada değişti, küçüldü de? Say böyle bana sen de. Olduysa aydınlat Technopat alemini.
15 Pro'dan 16 Pro'ya geçişte ne bekliyoruz?
-Yapay zeka( 16 Pro'yu ayıran 15 Pro'da olmayan şeyler olacak elbette özellikle kamerada)
-Telefoto kameranın 48MP olması.
-Yeni ekran boyutları.
-Daha parlak ekran.
-Düşük ışık ve gece modunda iyileştirmeler.
-Hem Pro hem Pro Max'te Sony'den alınan lenslerle 5X telefoto olayının artık Pro ile Pro Max arasında fark olmadan konumlandırılmasını.
Yani gibi gibi aç oku sızıntıları. Olması gereken şeyleri anladın inşallah kimsenin 4. kamerayı beklediği yok. Gerçekçi ol biraz.

İnternetteki özellikleri buraya yapıştırmana gerek yok hala anlamıyorsun demek istediğimi zamanında Samsung ile kıyaslanırken MP önemli değil diye takla atıyordunuz. Zaten önemli olmayan bir şeyi devrim gibi bir özellikmiş gibi göstermen garip doğrusu çentik dedin o da tamamen yazılımsal bir yenilik huawey bile bunu yapıyor ayrıca Apple istese alt modellere de bu yazılımsal özelliği getirir. 14 serisi ile 13 arasında kayda değer yenilik olmadığından boş kalmasın diye kaza algılama özelliğini koymuşsun. 14 Pro ile 15 Pro serisi arasında fark yok diyorsun ben sana kayda değer yenilikleri söylüyorum.

-Titanyum kasaya geçildi.
-Arka cam hasar maliyetleri 32 bin TL'den 8 bin TL'ye indirildi.
-Ekran çerçevesi inceltildi.
-iPhone'na ilk defa konsol özelliği getirildi.
-Veri aktarım hızı arttırıldı.
-İstediğin özelliği atayabileceğin eylem butonu eklendi.
-Sert yapılı kasa yerini kavisli yapıya bıraktı.
-RAM boyutu arttırıldı.
-USB-C ile doğrudan video aktarımı sağlandı.

Son düzenleme:
Bak ben sana kamera sistemindeki değişikliği sordum ısrarla soruma cevap vermiyorsun, kıvırıyorsun tekrar diyorum ne değişti? Lensler elbette her modelde yenileniyor hatta 16 Pro serisinde Sony'nin lenslerini kullanacağı sızıntılarda geçiyor. Tamam buraya kadar okey. 4. kamera olmasını beklemiyorum konuyu saptırmayın. Bence sormak istediğimi net anladığını düşünüyorum. 14 Pro serisinin kamerasından 15 Pro modellerinin kamerasına geçişteki en büyük fark sadece Pro Max'te olan 5X telefoto kamera oldu. Yazılımsal özelliklerde de iyileşme olduğunu söylersen eyvallah, misal 14 Pro serisi ProRes Video'yu 4K 30FPS'e kadar çekebilirken 15 Pro modelleri 4K 60FPS çekebiliyor. Ancak gerek düşük ışıkta olsun gerek ana kamera gerek ön kamera hiçbir şekilde gelişmeye uğramadı. Ayrıca kamera yapay zeka desteği almadı 15 Pro modellerinde. iOS 18 ile şimdi alacak o ayrı konu.

Bu arada sen asıl bunu neye dayanarak söylüyorsun önden vahiy mi geldi?
Hocam direk cihazlar arasinda cok bir degisiklik olmadi bence, titanium olmasi disinda. Ayrica 15 pro serileri hakkinda cok hassas cihaz diye konusuluyor. Bence Apple'in artik degisiklige gitmesi lazim cunku son 2-3 seridir ciddi bir degisiklik yapmiyor bence. Uzerlerine fiyat ekleyip ekleyip yeni model diye cikariyor. En buyuk artisi yapay zekanin 15 pro serilerine de gelmesi olacak ama 14 pro maxe gelmemesi uzdu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı