- Makaleler
- 9
Daha fazla
Kameranın değişmesi için 4. kamera falan mı olmasını bekliyorsun? 14 Pro Max'teki 4 lensi 7 lense kadar çıkardılar yapay zeka desteklemesini de sayarsak kamera bazında gayet yeterli değişiklik oldu.
Bak ben sana kamera sistemindeki değişikliği sordum ısrarla soruma cevap vermiyorsun, kıvırıyorsun tekrar diyorum ne değişti? Lensler elbette her modelde yenileniyor hatta 16 Pro serisinde Sony'nin lenslerini kullanacağı sızıntılarda geçiyor. Tamam buraya kadar okey. 4. kamera olmasını beklemiyorum konuyu saptırmayın. Bence sormak istediğimi net anladığını düşünüyorum. 14 Pro serisinin kamerasından 15 Pro modellerinin kamerasına geçişteki en büyük fark sadece Pro Max'te olan 5X telefoto kamera oldu. Yazılımsal özelliklerde de iyileşme olduğunu söylersen eyvallah, misal 14 Pro serisi ProRes Video'yu 4K 30FPS'e kadar çekebilirken 15 Pro modelleri 4K 60FPS çekebiliyor. Ancak gerek düşük ışıkta olsun gerek ana kamera gerek ön kamera hiçbir şekilde gelişmeye uğramadı. Ayrıca kamera yapay zeka desteği almadı 15 Pro modellerinde. iOS 18 ile şimdi alacak o ayrı konu.
Pro modeller arasında pek bir değişim olmayacaktır.
Bu arada sen asıl bunu neye dayanarak söylüyorsun önden vahiy mi geldi?