iPhone 15 Pro Max kullanıcı deneyimlerim

Patent adlarına fazla odaklanmışsınız. İki ekranında birbirine karşı artıları var. Samsung'un olayı ekran olsa da güneş altında cırtlama ve düşük ışıkta daha da alt seviyelere inme konusunda iPhone'dan geride. Katalog okuyarak araba tamircisi olmaya benziyor bu patent isimlerini yarıştırmak ya da bu 200 MP olduğundan bunun kamerası iPhone'dan daha iyi demek gibi.

İşin içine girince öyle değil, o zaman girelim;

Bir sefer zaten ekran konusunda direkt olarak geride bırakıyor lafı doğru değil. Neye göre geride bıraktığını, neye göre ileride kaldığını daha net anlatmak gerek. Yukarıdaki grafikte de görüldüğü gibi parlaklık noktasında Apple daha iyi. Parlaklıkta nasıl daha iyi olunur? Ampul gibi en fazla ışığı vererek değil, aynı zamanda uykuya hazırlanırken son bi Instagram'da gezeyim dediğinizde gözlerinizi rahat hissettirmek için telefon inebildiği kadar alt seviyelere inebilmeli. Yani Range, menzil dediğimiz şey geniş olmalı. Apple bariz fark ile daha alt seviyelere inip, eser noktada daha üste çıkıyor.

Renk konusuna gelelim;

Yukarıdaki görsellerde iki cihazın da renk doğruluklarını paylaşıyorum. Okların uzun olması vermeleri gereken renklerden ne kadar uzun olduklarını gösteriyor bize. Okların uzun olması kötü bir şey. Bilin bakalım hangi telefon daha uzun oklara sahip? Daha iyi dediğiniz. Dediniz gibi kalite farkı o kadar fazla ancak Apple tarafının lehine olacak şekilde. Yani Reels videolarında çimenlerin arasında telefon gizleyerek olmuyormuş renk yarıştırmaca. Hele ki birinde çerçevesiz ekran varsa. Apple, renk konusunda da daha iyi. sRGB renk gamotu yukarıda.

Dokunma geribildirimi konusunda da eser miktar ile iPhone tarafı önde.

FHD olması (Yine direkt rakibi Samsung QHD kullanırken, IPhone'un yarısı kalitesindeki FHD kullanması)

Hele şunu hiç anlamadım. Bari Google'dan kopyala yapıştır yapsaydınız. İçerideki ekran çözünürlüğü 15 Pro Max'ın, dışarıdaki S23 Ultra'nın. Var mı yarı yarıya bir fark? Birinde 3.606.804 piksel var, diğerinde 4.446.720 piksel var. Samsung çözünürlük konusunda daha iyi. İki kat daha iyi değil, çözünürlüğün bedelini de yukarıdaki kulvarlarda böyle ödüyor. Zaten aradaki farkı anlamadıktan sonra sadece çözünürlüğün daha iyi olduğunu bilerek yaşamak neden telefondan duyulan memnuniyeti artırıyor anlamadım.

Bence epeyce bilgi eksiği var, yorumu yapanda da beğenende de. Bu noktada aslında bu telefonların ne kadar bu kitlelere hitap etmediği ortada. Zaten aradaki farklı anlamıyorlarmış. Önlerine Acayip Amoled adıyla bir ekran teknolojisi çıksa daha iyi sanacaklar. Bu noktada markaların da sürekli olarak her sene devrim niteliğinde ürün çıkarmamaları gayet anlaşılır bir durum. Zaten hakkını verecek kitle yok.

Hemen birileri atlamadan söyleyeyim, bu yazı Samsung gömmece yazısı değil. Yanlışı ortadan kaldırma yazısı. Samsung, Video - Motion konusunda daha iyi. Kontrast oranında açık ara iyi.

Apple ise Okunabilirlik, renk, dokunma ve görüntü yönetimi konusunda daha iyi. Her ikisinin de birbirinden iyi yönleri var ancak Totalde Apple daha iyi. Üzgünüm.

Şarj konusunda da 120 - 150 Watt şarj iddia eden markalar birkaç sene sonra 800 döngü sonrası %80 batarya sağlığı standartını umarım yazılımla sahte yüzdeler oluşturmadan yakalayabilirler. İyi Sosyal'ler!

2023 yılında 60hz ekranla çıkan bir telefonu övmek bence biraz fanboyluğa giriyor.
Pro serisinde dinamik 120Hz tazeleme var biliyorsun değil mi? Serilerinde 60Hz telefon bulunması hoş bir şey olmasa da sanırım şu an Pro Max'ten bahsediyoruz. Ayrıca konu sahibinin 14 Pro Max ile 15 Pro Max arasında bu denli fark olduğunu söylemesi tamamen psikolojik. Ne o kadar fark var, ne de olan fark anlaşılabilir boyutta. Kamera farkını anlayabilir, o bariz iyi. Direkt yeni entegreye geçildi. Batarya farkını anlar ancak ekran ve performans biraz zor. A17 Pro şimdilik sadece günlük işlerde çok yetenekli.
iPhone 15 Pro kasalarının sağlam olmayışı falan
Pro Max o, Pro değil.
Bu yıla damgasını vuran bir cihaz olamaz kesinlikle.
Sene sonuna kadar en çok satacak, yine 20 milyon üzeri rakam verecek. Verimlilik konusunda taşıdığı çip Snapdragon 8 Gen 2'den aynı gücü tüketirken 2 kat fazla performans veriyor. Throttle olup kendini kıstığında A16 ile aynı performansı verirken de 2 watt kadar az güç tüketiyor. 3 nanometreden beklenen bu muydu? Hayır, fazlasıydı. Yine dünyanın en iyisi mi? Yine de dünyanın en iyisi.

Son düzenleme:
Sene sonuna kadar en çok satacak, yine 20 milyon üzeri rakam verecek
Maalesef neden satıldığını biliyoruzdur. Yurtdışında iPhone'u olmayanlara ayrı muamele yapılıyor. Türkiye'de de piyasa değeri artacak diye stoklanıyor. Bence çok iyi olduğundan değil de iPhone olduğundan dolayı bu kadar satacak. 14 Pro Max'im olsa 15 serisinin yüzüne bakmam mesela. İşlemci konusunda da işlemciyi aşırı tüketecek bir şey yapılmadıkça günlük kullanıcı fark etmeyecektir.
Ayrıca hakkını yemeyelim, yeni 15 serisinin oyun performansı muazzam. Çok ısınıyor orası ayrı bir konu ama. Anlaşma yapılmıştı, RTX ile miydi çok hatırlamıyorum ama o yönden iyi. Övebileceğim tek yeniliği odur.

iPhone 14 veya 13'ü olanları iPhone 15'in çıkmış olması zerre ilgilendirmiyor. Siz öyle olsa mantıklı olanı yapardınız o yüzden. İnsanların her sene; "Ya bu önceki senenin aynısı." demesi artık kabak tadı vermeye başladı. Yahu bunlar zaten senin en az 4 sene kullanman için piyasaya sürülen cihazlar. Görgüsüz gibi her sene, hatta ön sipariş ile bir 10 ayda telefon değiştirirsen sana hangi firma teknoloji dayandırabilir? Ki bunu yapanların tek olayı WhatsApp ve Instagram. Telefonun hakkını da verdiği yok. Ben iPhone 11'den geçtim, bir sürü iyileştirme gözüme çarpıyor. Verdiğim para da içime batmadı. Zaten yaşadığım ülkede böyle şeyler ucuz ve 36 taksit yapabiliyorsun. Ben, 24 ay taksit yaptım, 2 öğle yemeği parasına aylık taksidini ödüyorum. 2 öğle yemeğini evde yesem telefon bedavaya geliyor. Başkası boğazından kısıp nakit onbinlerce Türk Lirası verdiği zaman sinirlerim oynuyor.

Yurtdışında Apple satılıyor çünkü sosyal hayat çok aktif ve herkes sürekli aynı telefonları kullanma ihtiyacı hissediyor. Bir arkadaş grubum var, İtalyan, Thai, Brezilya ve Kolombiyalılar var içerisinde. Bir etkinliğe katıldığımızda sürekli AirDrop açık duruyor, herkes anında paslaşıyorlar. Android kullananların boynu bükük. Emin ol tek sebep kamera ve AirDrop. Yurtdışında yaşayan adamda böyle takıntılar yok. Kompleksli değiller. Teknolojinin içine doğmuşlar zaten.

Çok haklısın. Sana da hayırlı olsun tekrardan.

Stant haricinde eline alıp kullanabilirsin umarım bir gün. Zaten her şeyi bildiğini sanan bilir kişi değil misiniz? Ayrıca 15 değil 15 Pro Max. Daha hangi cihazdan bahsettiğimi dahi bilmiyorsun yazık kafana

Ben düz 15 modelleri hakkında konuşmadım onlar zaten rezillik. Onlar hakkında konuşmaya bile gerek yok rezillik. 50 bin lira olan telefonda 60Hz ekran görmek çok komik geliyor. Tek eksiği ekranda değil telefoto kamerası dahi yok.

Bizim milletin anlamadığı bir şey var. Yurt dışında bu telefonlar senelerdir aynı para %3 bile gelişme olsa daha iyi daha yeni bir teknolojiyi aynı paraya alıyorsun. Senelerdir aynı para 13 Pro - 14 Pro - 15 Pro çıkış fiyatları aynı o zaman adamlar 5 senede bir telefon çıkarsın sen aynı paraya daha kötü telefonu al yenisi çıkana kadar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Burayı hiç anlamadım. Virgül ekleyip biraz daha resmî şekilde anlaşılır yazmalısın.

Pardon hocam. Şöyle açıklayayım. Hani diyorlar ya telefonlar her sene aynı hiçbir fark yok. Bence bariz fark var ama %1'lik bir gelişme bile bizim işimize gelir çünkü telefonların satış fiyatı yurt dışında aynı. 13 Pro, 14 Pro, 15 Pro satış fiyatı sanırım 999 dolar hepsi aynı. Yine anlatamadım ama bu sanırım daha anlaşılır oldu

Ha elbette, şimdi anladım. Aynı paraya daha çok teknoloji ediniyoruz diyorsunuz. Aslında her sene Apple’a zam geliyor ne yazık ki. Bu her sene aynı fiyat olayı 4S zamanından kalma Steve Jobs reklam kampanyasından ibaret. Enflasyon her ülkede var. Aynı paraya satamazlar.

OLED, AMOLED, Super AMOLED ya da Dynamic AMOLED olarak sadece isimlendirmeye göre karşılaştırma yapıp kafadan bir kazanan çıkartmak doğru değil. Panellerin ve ekranların nesilleri, sahip oldukları TFT'ler, organik katmanlar ve dahası önemli.

15 Pro'nun, S23 Ultra'ya şu denli bir üstünlüğü var:

Tabii daha normal koşullar altında S23 Ultra'nın daha tok görüntüler verdiği sahneler de var ancak genel ihtibariyle üstünlük 15 Pro'da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…