iPhone 15 Pro Max, Oppo adaptörü ile şarj edilir mi?

Ne zamandan beri iPhone kullandığımı nereden biliyorsunuz da bilmeden konuşmayın diyorsunuz? Apple şarj aleti kullanılması zorunlu olmadığı halde gelip burada şarj entegresi bozuluyor diyorsunuz. Saçma sapan markalı saçma sapan başlıklar/kablolar kullanılmasından bahsetmiyor konu sahibi. Oppo'nın 33W'lık şarj aletini kullanmaktan bahsediyor.
Yeni başlamışsınız iPhone kullanmaya demedim. Her üretici aynı değerlerde adaptör üretmiyor. Ben kullanılmaması taraftarıyım.

Evet. Aynı değerlerde adaptör üretmelerine gerek yok. Farklı değerlerdeki adaptörler zarar verecek olsaydı iPhone 15'in en yüksek desteklediği şarj değeri 25W olmazdı ya da şarj aletlerini 20W değil de 25W olarak üretirlerdi.

Her şey Watt değeri değil. PCB üzerindeki komponent kalitesi çok çok daha önemli.

Ya ne alaka? O zaman evin bulunduğu direkteki topraklama da önemli diyerek haklı çıkma yarışması yapalım bu konuşmada. Nasıl fikir? Apple bunları niye satıyor o zaman?
O sitede satılan her adaptör Apple MFi sertifikalı. Belkin ürünleri iyidir. Kullanılır.

O yüzden diyoruz ya işte kaliteli adaptör lazım diye?
Oppo ve Apple bir mi?

Aynı değerlere sahip ortalama bir markadaki herhangi bir adaptörü kullanabilirsiniz oppo olur samsung olur fark etmez. Sonuçta hepsi aynı ülkeden ve birçok komponentleri aynı olarak üretiliyor. Iphone 15i ilk aldığım dönemde bir süre samsung'un şuan piyasada satılan şarj cihazıyla şarj etmiştim mesela. Şuan 210 döngüde %100 pil sağlığına sahip

O yüzden mi neredeyse 1 yıldır kullandığım, 300+ pil döngüsü olan telefonum hala %99 pil sağlığında?

Gereksiz yere marka bağımlısı olmaya gerek yok. Apple adaptörü kullanılması gerekli olmadığı gibi zorunlu da değil. Boş yere 250-300 liraya alınabilecek ürünlere 700-800 lira veriyor insanlar yaptığınız yorumlar yüzünden.
pek inandırıcı gelmedi ama neyse

Technopat Haberler

Geri
Yukarı