iPhone 15 Pro Max şarja takılıyken işlemci hızını ciddi şekilde düşürüyor

Ahmet Yılmaz07

Centipat
Bugün tamamen tesadüfen fark ettiğim bir davranış yüzünden konu açma gereği duydum. iPhone 15 Pro Max kullanıyorum ve cihazı şarja taktığımda işlemcinin Boost frekansının ciddi şekilde düştüğünü gözlemledim. Bunu bir bug sanıp birkaç kez yeniden başlattım ama davranış aynı şekilde devam etti.

Benchmark testini hem batarya ile hem de şarjdayken yaptım. Şarja takılı olduğunda skor %10–15 civarında daha düşük çıkıyor. Enerji tasarrufu açık değil, sıcaklık ısınma nedeniyle değil çünkü cihaz buz gibi. Kablo orijinal, adaptör orijinal, her şey normal. iOS 18.2 beta kullanıyorum ama bununla mı ilgili emin değilim.

Apple'ın termal yönetimde böyle bir şey yapması bana biraz garip geldi. Normalde cihaz şarja takılıyken daha stabil güç alır ve performans düşmemesi gerekir. Fakat burada tam tersi bir durum var. Reddit'te birkaç kişi daha benzer bir şeyden bahsetmiş ama Apple henüz resmi bir açıklama yapmamış.

Açıkçası bu davranış tasarım gereği mi, batarya koruması mı yoksa iOS tarafında bir hata mı anlayamadım. Eğer bilerek yapılıyorsa da mantığını çözemedim. Çünkü oyun performansını da düşürüyor.

Bu durum sizce normal mi?
IPhone'larda daha önce böyle bir güç sınırlaması var mıydı?
Ben mi yanlış ölçüm yapıyorum yoksa gerçekten Apple bir şeyleri gizli şekilde kısıtlıyor mu?

Aynı cihazı kullananlar test edip sonucunu paylaşırsa çok iyi olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı