iPhone 15 Pro Max vs Samsung S24 Ultra

İlk 6'ya 5 tane Çinli telefon koyup S24 Ultra'yı 25. sıraya koymak? Çok güzel bir listeleme yapmış DxOMark.
 

Bir sürü liste var ama bir tanesine bakıp geçtiyseniz sizi bilmem ama Samsung ciddiye alıyor DxOMark'ı en azından eski serilerinde öyleydi çinliler işletim sistemini kötü yapabilir ama Huawei'lerin kamerası gayet güzel sadece işletim sistemi kötü diye kamerada üst sıraya yerleşemsin mi yorumumda diğer yorumcuların değerlendirmelerinde de genelde aynı yorum yapıldığını yazmışım ama yorumumu istediğiniz kadar okuyor cevap veriyorsanız bilmem ya da onlarda taraflıdır Çin'i tutuyordur.
 
Zaten DxOMark'ın listeleri biraz incelendiğinde komik listeler olduğu az çok belli oluyor. Sadece kamera değil, diğer listelerine de baktım. S24 Ultra'yı bataryada 57. sıraya koymuşlar. S23 Ultra 16. Pura 70 Ultra'nın iyi bir kamerası var, hatta bazı Çinli markalarda güzel kameralar var. Ancak gerçekci olmak gerekirse hala en iyi ve stabil kameralar Apple ve Samsung'da. DxOMark'ın listeleri eskiden Epey'in Apple'ı kağıt üstünde ölü göstermesi gibi.
 
Bizzat bende ettim ciddi bir fark var, ozellikle zoom yapilan fotograflarda. Ama bazi isiklarda 15 pro max'in iyi oldugu yerler de vardi yalan soyleyemem.
 

Tanam da ben burada sadece DxOMarK'den bahsetmiyorim ayni yorumu bircok degerlendirmen yapmis

Bizzat bende ettim ciddi bir fark var, ozellikle Zoom yapilan fotograflarda. Ama bazi isiklarda 15 Pro Max'in iyi oldugu yerler de vardi yalan soyleyemem.

Zaten Zoom Android'lerin olayi benim degerlendirmemde gece fotograflarinda Samsung gercekten iyi fakat gunduz renk dogrulugu vs olarak ya da video olarak Apple daha iyi daha hos goruntuler sunuyor Samsung'un renkleri.
Patliyor siz belki o tarz renk sevdiginiz icin oyle gelmis olabilir.
 
Olabilir hocam, ama dediginiz gibi gunduz bazi fotograflarda 15 pm daha dogal.
 
Zoom tarafında Apple ve Samsung tarafında güncel olarak pek fark yok. Kim 100X'de sulu boya gibi fotoğraflar çekiyor ki? Evet, Samsung gece fotoğraf çekimlerinde çok güzel sonuçlar çıkarıyor ama video tarafında da bir hayli kötü. Geceleri videoları çok parlatmaya çalıştığı için bariz kumlanmalar, ışık yayan yerlerin kötü gözükmesi vs. bir çok sorun var. Samsung'un bir hatası da burada, video ve fotoğraflarda parlaklık ayarı sözde var ama neredeyse hiç bir işe yaramıyor. Düzgün çekimler yapmak istediğimde sırf parlaklığı daha fazla kısabilmek için pro modu kullanmak zorunda kalıyorum. Aynı şeyleri standart modlara getirmek çok zor olmamalı. Gece video çekimlerinde Apple şu anda bariz şekilde en iyisi bence. Hatta iPhone 13'de yaptığım gece video çekimlerini S23 Ultra'dan daha başarılı bulduğumu söylebilirim. Gündüz çekimlerinde Apple doğal Samsung çok parlak gibi söylentiler mevcut ama kamerayı ilk açtığınızda doğal ve canlı mod arasında seçim yaptırıyor. S24 Ultra'da medyadaki kadar renkli parlak çekimler yaptığımı hatırlamıyorum.
 

Gece çekimlerinde vs şu an Samsung AI ile öne geçiyor Apple'ın gerçekten önde olduğu kısım şu an video, canlı çekmek konusunda da S24 Ultra renkleri gerçekten daha canlı gösteriyor.
 
Eğer Kamera düşünüyorsanız S24U yerine S23 U tercih ederdim. Samsung maliyet bahane ederek önceki ultra serilerinde kullandığı 10x optik zoomu S24 ultra ya koymadı. Tatil fotoğrafları, aile fotoğrafları çekiyorsanız o 10x optik zoom inananamayacağınız kadar önemli oluyor.

S24U mu, yoksa İphone 15 pro max mı sorusunun cevabı olarak yerinizde olsam İphone 16 serisini beklerdim önce. Çıkmasına az kaldı.
 
Zoom konusunda S24 Ultra kağıt üstünde %25 oranda daha iyi S23 Ultra'dan.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…