iPhone 15 Pro Max'te niye 8K yok?

Şimdi hikaye derken, yanlış anlaşılma olmasın olay zaten yaşandı.
Yok öyle diyince ben yanlış anlamışım o zaman.
Hocam apple diyorsunuz neden saçma olsun FARKLI DÜŞÜNÜN LÜTFEN KIT OLMAYIN(!)
Apple dediğimiz zaman istediği kadar pahalı olsun asla Android cihazların sunduğu çeşitliliği ve teknoloji önderliğini yapmaz, yapamaz.
Ve insanlar da arkasında olan elma logosuna kanıp alıyor bu kadar basit, çok özellik getiremezler yoksa sazan avının anlamı kalmaz.
Bu kadar geride birçok özelliği varken hala savunuyorlar ya şu iPhone'u anlamıyorum.

Neyini tartışayım hocam? İlgi alanım bile değil. Ekran çözünürlüğü 8K olmayan bir telefondan 8K özelliğini bekliyorsunuz. Şikayetiniz varsa Apple'e mail atın orada tartışın.
Ekran çözünürlüğü 4K değil 1.5k ama 4k olmayan telefon çok tepki çekiyor onu da yapmasın o zaman dediğiniz mantığa göre? Ayrıca adamda 8K TV olabilir ona yansıtmak ve 8K görüntüde izlemek isteyebilir.

Ekran çözünürlüğü 4K değil 1.5k ama 4K olmayan telefon çok tepki çekiyor onu da yapmasın o zaman dediğiniz mantığa göre? Ayrıca adamda 8K TV olabilir ona yansıtmak ve 8K görüntüde izlemek isteyebilir.

Dediğim gibi. Apple'a şikayetini bildirsin.

Çünkü konu başlığının cevabını Apple daha iyi cevaplar. İyi Sosyaller.

Dostum çok sığ düşünüyorsun öncelikle. 8K video olayı artık reklam şu çağda. 8K telefon ekranı yok ve 8K TV'de izlesen ne kadar 8K TV kullanan insan var? Dersen ki yüksek detay istiyorum o konuda haklısın ancak bir iPhone Pro serisi ile rakibi Samsung Ultra serisi kıyaslandığında son 2-3 yıldır özellikle iPhone Video'da benim gözümde daha başarılı tamam 8K yok ama renklerde daha doğal olmayı iPhone başarıyor.

Xiaomi kullanan birisi olarak, Sırf 8K yazıyor diye 8K değildir o telefonlar. Bazıları 2K etmez bazıları ise hiç yoktan iyidir yine. Apple Tabii ki de 3*5 bitrate arttırıp 8K yazısını koyabilir oraya bence. 8K çekmiyorsa çekmiyordur diyip koymamışlardır ki olması gereken budur. 8K diyor telefonlar ama 2010'da çıkan gerçek bir kameranın 1080p'si bile olamıyor.

Xiaomi kullanan birisi olarak, sırf 8K yazıyor diye 8K değildir o telefonlar. Bazıları 2K etmez bazıları ise hiç yoktan iyidir yine. Apple tabii ki de 3*5 bitrate arttırıp 8K yazısını koyabilir oraya bence. 8K çekmiyorsa çekmiyordur deyip koymamışlardır ki olması gereken budur. 8K diyor telefonlar ama 2010'da çıkan gerçek bir kameranın 1080P'si bile olamıyor.

Ben de böyle bir mantık yürütmüştüm 8K çözünürlüğü göremeyince fakat siz biraz ön yargıyla konuşuyorsunuz gibime geldi. Çözünürlük artıyordur bence, koskoca firma 8K'yı süs diye koymaz.

Ben de böyle bir mantık yürütmüştüm 8K çözünürlüğü göremeyince fakat siz biraz ön yargıyla konuşuyorsunuz gibime geldi. Çözünürlük artıyordur bence, koskoca firma 8K'yı süs diye koymaz.

PS5'in kutusunda da 8K özelliği var yazıyordu ama sonradan Sony o yazıyı kaldırdı. Pek kafaya takmamak lazım.

Piyasadaki 8K monitör sayısı elin parmağını geçmiyor, Türkiye'de sadece tek model var. TV kısmında ise durumlar farksız. Pazarlama hilesinden başka bir şey değil. 8K 30 FPS video yerine 4K RAW çekim ve SSD'ye kayıt içerik üreticileri için daha tercih edilesi bir seçenek.

Piyasadaki 8K monitör sayısı elin parmağını geçmiyor, Türkiye'de sadece tek model var. TV kısmında ise durumlar farksız. Pazarlama hilesinden başka bir şey değil. 8K 30 FPS video yerine 4K RAW çekim ve SSD'ye kayıt içerik üreticileri için daha tercih edilesi bir seçenek.

İleride yaygınlaşır ama ya.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı