iPhone 15 Pro Max'ten 16 Pro'ya geçilir mi?

WIDRESs

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, halihazırda 15 Pro Max kullanmaktayım. Kasım 15'te garantisi bitiyor ve pil sağlığı 87'ye düşmüş durumda. Bugün 5 saat civarı sosyal medyada gezdim ve şarjı %40'a düştü. Hepsiburada'nın eskiyi getir yeniyi götür kampanyası telefonuma 60.000₺ veriyor, üzerine 25.000 koyarak 16 Pro 256 GB alınır mı? Telefonumda pil harici bir problem yok gayet memnunum. 16 Pro kullanan arkadaşlar varsa yardımcı olurlar ve artılarını, eksilerini söylerlerse sevinirim. Benden başka 15 Pro Max kullanan arkadaşlarım da var ancak onların böyle bir problemi yok. Önceki telefonum 14 Pro Max'dı benim de böyle bir problemim yoktu, değiştirdiğime pişman oldum. Bu telefonu ilk aldığımda 20/80 olarak şarj ettim ve 1 ay bile olmadan 28. gün %99'a düştü pil sağlığı. Telefonun bataryasının sorunlu olduğunu düşünüyorum. 16 Pro Max'de alabilirim ancak boyutu büyük ve cepte taşıması zor gerçekten, gönlüm 16 Pro'dan yana. Zaten amacım telefonu değiştirirsem ömürlük kullanmak için değil de garanti ve pili yenilemek için. Maddi durumum el verirse 17 çıkınca ona geçmeyi düşünüyorum. Pili servise dönmeden bu telefonu elden çıkarmak istiyorum ama. Bilgili arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Android telefon önermeyin sadece iPhone. Şimdiden teşekkürler.

Gereksiz olduğunu düşünüyorum. Böyle düşünmeniz için her sene yeni telefon çıkartıyorlar yoksa elindeki telefon minimum 5 yıl üst düzey performans verebilecek bir cihaz.

Bence takıntı yapmaya gerek yok kullan gitsin. Param çok umrumda değil diyorsan sen bilirsin ama israf yani.
Tek şarjla günü çıkarmak istiyorum hocam, 4-5 saat sosyal medyada gezip de %50 şarja düşmesi gerçekten güzel değil. Bir de telefonu %60 şarjda bırakıyorum 5 dakika sonra alıyorum %57’ ye düşmüş şarjı. Durduğu yerde de şarj yiyor. Dün gereksiz uygulamaları sildim, konum servislerini kapattım, arka planda uygulama yenilemeyi falan da kapattım ama fazla bir faydası olmadı.

17 Pro’ya geçin. Bugünkü 16 Pro Max parasında veya yakın olur. 95-100k aralığından başlar diye düşünüyorum başlangıç depolaması. Birkaç aya da 80’e düşmez pil sağlığınız merak etmeyin. Telefon değiştirdiğinize değsin.

4,5 saatte yüzde 50 ye düşmesi gayet normal hatta mükemmel sosyal medyalarda. Neresi az geliyor anlamadım? Günüde rahat çıkarır full instagramda falan gezmezsen. 16 proya geçsen daha çok sıkıntı yaşarsın pilde, gereksiz geçiş olur.

Son düzenleme:
Hocam bu isteğinizi 16 Pro da karşılamaz. 16 Pro Max ile olabilir ama seneye yine aynı durum olacak. Sadece şarj için bir seri üste her yıl bence geçilmez. Bunun yerine güzel bir hızlı şarj yapan powerbank alıp keyfime bakarım. Sizi anlıyorum hem garanti hem batarya için mantığınız tamamen doğru ben de benzer düşünüyorum ama üstüne verilen fark hiç az değil bunu görmezden gelmeyin.

Sadece batarya için ise ikici bir yurt dışı model düşünülebilirsiniz aslında şu anki 15 Pro Max güzel bir modem ve arama/SMS akatarıcı olabilir maddi olarak daha kazançlı ama biraz daha eziyetli bir çözüm, kısaca powerbank ile tüm sorundan kurtulmak en temizi.

Bakalım hocam duruma göre pro serisi yine yetersiz kalırsa pro max alırız ne yapalım.

Bana hiç normal gelmiyor hocam, cidden 14 pro max daha iyiydi. 8 ay kullandım sattığımda daha pili %100 dü günü çıkarıp daha %40 şarjım kalıyordu.

İkinci bir telefon taşıması zor olur şimdi hocam ben en iyisi güzel bir powerbank alayım eylüle kadar idare edeyim.

Pili çok kafaya takıyorsan yetkili serviste pili değiştir gitsin, 4000 lira mı neydi fiyatı. 15 Pro max'ten sonra hem boyut hem batarya olarak 16 Pro'dan memnun kalacağını düşünmüyorum.
Cihazı açtırmayalım hocam, açılınca öldürüyorlar fiyatı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…