iPhone 15 Pro mu düz 16 mı?

Parketmez

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

iPhone 15 Pro mu düz 16 mı almalıyım? 120 Hz'den dolayı 15 Pro diyecek arkadaşlarımız olabilir ama yakın çevremde 15 Pro kullanan bir arkadaşım var batarya süresinin çabuk bitmesinden ve telefonun sürekli ısınmasından muzdarip.

Benim fotoğraf çekme vs gibi şeylerim yok. Video montaj, tasarım yapma, yazı yazma gibi işlerde cihazı kullanıyorum, o da iş için. Arada bir Call of Duty falan oynarım o kadar.

Bu şekilde hangi cihazı önerirsiniz?

16'da 60 Hz olması can sıkıcı ama o da bataryadan kurtarıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
15 pro 3200 mah hocam 16 3500 mah olması lazım ama optimizasyon vs belki fark ettiriyordur
Hocam apple mah değerine çok bakmıyor. Iphone 15 pro yine daha iyi batarya konusunda. Hem 15 pro titanyum çerçeveli ve sürekli ekran açık kalma özelliği var. Ve işlemcide de yine A17 pro A18 bionic işlemciden daha iyi. Iphone 16'nın Tek artısı kamera tuşunun olması. Yine de siz bilirsiniz.

Hocam apple mah değerine çok bakmıyor. Iphone 15 pro yine daha iyi batarya konusunda. Hem 15 pro titanyum çerçeveli ve sürekli ekran açık kalma özelliği var. Ve işlemcide de yine A17 pro A18 bionic işlemciden daha iyi. Iphone 16'nın Tek artısı kamera tuşunun olması. Yine de siz bilirsiniz.
Peki hocam 128 gb yeter mi? 256 gb ile arasında yüksek bir mebla var

Merhaba arkadaşlar,

iPhone 15 Pro mu düz 16 mı almalıyım? 120 Hz'den dolayı 15 Pro diyecek arkadaşlarımız olabilir ama yakın çevremde 15 Pro kullanan bir arkadaşım var batarya süresinin çabuk bitmesinden ve telefonun sürekli ısınmasından muzdarip.

Benim fotoğraf çekme vs gibi şeylerim yok. Video montaj, tasarım yapma, yazı yazma gibi işlerde cihazı kullanıyorum, o da iş için. Arada bir Call of Duty falan oynarım o kadar.

Bu şekilde hangi cihazı önerirsiniz?

16'da 60 Hz olması can sıkıcı ama o da bataryadan kurtarıyor.

Ah be hocam keşke iPhone 16 sadece ekrandan kaybetse. Ben önemli farkları sayayım kendin gör bir bakalım.
iPhone 15 Pro'da olan düz 16'da olmayan özellikler:
-120Hz ekran
-Telefoto kamera
-ProRaw fotoğraf çekebilme
-ProRes video çekebilme- size faydalı olabilir düzenleme açısından da.
-Her zaman açık ekran
-Titanyum kasa
Bunlar ciddi artılar. Ayrıca oyun kısmında da 120Hz çok fark ediyor. İşlemci olarak da neredeyse aynılar A17Pro yerine göre öne geçiyor yerine göre A18 öne geçiyor. Pil performansı olarak da aynılar hemen hemen.

Eğer video düzenleme sizin için önemliyse ve bütçeniz iPhone 16 Pro'ya çıkabiliyorsa, bu gerçekten mükemmel bir tercih olur. iPhone 16 Pro, her açıdan iPhone 15 Pro serisinden daha üstün bir cihaz. Video işlem performansında iPhone 15 Pro Max’in 12 dakikada işlediği bir videoyu, iPhone 16 Pro yalnızca 6 dakikada işleyebiliyor. Soğutma, batarya ve kamera özellikleri açısından da iPhone 15 Pro Max serisinden üstündür.

iPhone 16 ve iPhone 15 Pro Max arasındaki işlemci testlerine bakıldığında, iPhone 16 biraz daha önde geliyor; ancak aradaki fark çok minimal düzeyde. Pil ömrü açısından da her iki cihaz hemen hemen aynı performansı gösteriyor. Apple, iPhone 16 Pro serisinde ısı dağıtımını geliştirdi; ancak iPhone 16 için bu iyileştirmeleri yapıp yapmadıkları hakkında kesin bir bilgi bulamadım. Bu konuyu araştırmak gerekebilir. Eğer bu ısı düzenlemeleri iPhone 16 için de yapıldıysa, kesinlikle iPhone 15 Pro Max serisinden daha iyi bir ısı dağılımı olacaktır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı