iPhone 15 Pro pil sağlığı ve ısınmaya karşı ne yapılmalı?

Cerent

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar telefonu alalı 8 ay oldu pil sağlığım 96 görünüyor bu duruma biraz kafa yoruyorum çünkü 2.5 yıl aynı şekilde kullandığım iPhone 11'i sattığımda pil sağlığı 92'ydi. Devir sayısı 200 görünüyor, telefonu her akşam %20'nin altına çok düşmeden şarja takıyorum iyileştirilmiş pil şarjı kullanıyorum 80'nin üzerine pek çıkmıyorum.

Oyun oynamak gibi telefonu yoran işler yapmıyorum. Hatta video izleyip bir sürü özelliğini kapattım Siri'yi bile kullanmıyorum artık.

11 için aldığım Spigen 27W şarj aletini 15'te bir süre kullandım ama şarj esnasında telefonun çok ısındığını fark ettim 11'de böyle bir sorun yoktu. Gidip orijinal 20W'lık aldım ama hala aynı şekilde ısınıyor. Sorum şu sizce pil sağlığı normal mi bana fazla geldi. Çünkü telefonu yorduğumu düşünmüyorum.

Bu kadar hızlı düşmesinin sebebi ısınma olabilir mi bu sorunu nasıl çözebilirim, benzer sorunları yaşayanlar var mı? Bir de 27W'lık şarj aletini kullanmalı mıyım sizce zararı var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
500W'lık şarj aletide taksan telefonun çektiği 20W oluyor daha üstü yok. Böyle şeyleri çok kafanıza takmayın pil sağlığıdır odur budur keyfine göre kullan. Öyle de eskiyor böyle de eskiyor. 85 bin liralık telefonda böyle titizlik yapma pil ölse de 3 bin lira bir şey zaten.

Kasım ayından beri iPhone 15 Pro kullanıyorum. Şarj esnasında ısınması çok normal. Ancak ısının normalde olandan daha yükseğe gitmesi pil sağlığını elbette kötü etkileyecektir. Ben telefonumu gayet yorarak kullanıyorum. Gerek kamera olsun gerek oyun oynamak olsun. Ancak benim pil sağlığım hala %99. Sana tavsiye edebileceğim tek şey orijinal Apple markalı adaptörü ve kabloyu kullanman. Maalesef ki şarj adaptörünü orijinal bulmak çok zor. Çünkü birebir kopyalanmış şekilde orijinal olmayan ürünleri orijinal fiyatına satıyorlar. O yüzden kurumsal markalardan (MediaMarkt, TeknoSA, Turkcell...) gibi yerlerden satın alman daha mantıklı olacaktır. Kablo zaten kutudan çıkıyor.
Ayrıca iOS 18 Beta 2 yazılımı yüklü bir süredir telefonda.

Screenshot 2024-06-27 at 02.08.11.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı