iPhone 15 Pro pil sağlığı %98 oldu

Merhaba, cihazı Ekim ayının başında aldım, tam 6 aydır kullanıyorum. Şu an 219 devirde ve bugün itibarıyla pil sağlığı %98 oldu. Bazen dikkatli kullandım bazen de çok önemsemedim. 20-80 dengesine elimden geldiğince dikkat ettim. Sonuç bu şekilde arkadaşlar. Bu değer normal midir 6 aylık kullanım ve 219 devir için? Ekstra bir konu açmamak için bir soru daha soracağım, cihazım yurt dışı olduğu için yılın son 4 ayı kapalı olacak malum alternetif yöntemler var ancak genel olarak çok uğraştırıcı ikinci el işine de girmek istemiyorum. Sıfır bir S21 FE düşündüm bu süreyi geçirmek için. Acaba mantıklı mıdır?
Baya iyi hocam döngüye göre.

iPhone'larda pil sağlığı sürekli yüzde 100 isabetlilikle çalışmıyor. O deger pil sağlığı hakkında sadece bir fikir verir net bir şey söylemez. Zira cihazdan cihaza göre değişiklik gösteriyor bu durum. Kimi 6 ay kullanıyor pil sağlığı hiç düşmüyor sonra pat diye 1 ayda yüzde 3-4 düşüyor ama cihaz aslında gerçek pil değerine ulaşmış oluyor. Sonra 1 ayda pil sağlığım yüzde 3-4 düştü diyorlar halbuki arka planda pil sağlığı düşse de cihaz onu bir süre yansıtmıyor. Özetle oraya çok takılmayın yüzde 100 kararlılıkla çalışan bir sistem değil. Kaldı ki 15 serisinden itibaren devir sayısı 500 değil 1000'lik piller kullanmaya başladı Apple. Yüzde 20-80 işine girmenize de gerek yok değmez. Benim 5 yıllık iPhone 11 yüzde 83 pil sağlığına sahip. Pil ömrünün en büyük düşmanı cihazı çok kullanmak, şarjda kullanmak. Çok kullanıyorsan, çok şarj ediyorsan öyle veya böyle düşecek bu sadece iPhone'la alakalı bir durum değil insanlarda pil sağlığı düşüşü sadece iPhone'a özel gibi bir algı var.

Yaklaşık 1 senedir iPhone SE 2020 kullanıyorum. Ne 20-80 döngüsüne ne öyle aman %10 altına düşmeden şarja takayım falan diye bir derde girdim. Sadece şarj olduğunda çıkarttım normalce kullandım ve şarjı 20'nin altına düştüğünde şarja taktım. Ve pil sağlığım %1 bile düşmedi. Diyeceğim o ki o kadar abartacağınız bir şey yok. Az biraz dikkat edin yeter.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı