iPhone 15 Pro vs 13 Pro

cancka

Centipat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX4080 - i9 13900HX - 32GB - Acer Predator Helios 16
Meslek
Müzisyen
Selamlar,

Uzun yıllardır iPhone 7 kullanıyorum bayağı fosilleştim teknolojiyle aram çok iyiydi eskiden, şu anda iki telefon kullandığım için yıllardır üstüne düşmüyorum bu konuların sizlere sormak istediğim şey IPhone'u yükseltmek istiyorum yurt dışı cihazlar hakkında ne düşünüyorsunuz? Benim aklımdan geçen yüksek model bir yurt dışı iPhone alıp ileride ücretini ödeyerek resmi yollardan IMEI kaydı almak gene aynı paraya gelecek olsa da vade açısından bana zaman kazandırıyor sadece.

iPhone araştırıyorum 15 Pro düşünüyorum ama çoğu kişi 13 Pro ile arasında çok bir şey olmadığını geçmeye değmediğini söylüyor gibi videolarda vs. siz ne düşünüyorsunuz?

Yurt içi ikinci el bir 13 Pro almak mı mantıklı yoksa yurt dışı 15 Pro alıp sonra kayıt yaptırmak mı? Bir de Pro Max modelleri biraz kaba gibi geldi bana Pro ve Pro Max modelleri arasında çok fark var mı?

Aslında konudaki ana soru 15 Pro ile 13 Pro arasında çok fark var mı değer mi?

EDIT:

Birde son olarak 15 için ara model gibi birşey deniyor bu doğru mu, nedir ne değildir tam olarak? Arabalarda tutulmayan kasa gibi birşey mi yani?

Son düzenleme:
Selamlar,

Uzun yıllardır iPhone 7 kullanıyorum bayağı fosilleştim teknolojiyle aram çok iyiydi eskiden, şu anda iki telefon kullandığım için yıllardır üstüne düşmüyorum bu konuların sizlere sormak istediğim şey IPhone'u yükseltmek istiyorum yurt dışı cihazlar hakkında ne düşünüyorsunuz? Benim aklımdan geçen yüksek model bir yurt dışı iPhone alıp ileride ücretini ödeyerek resmi yollardan IMEI kaydı almak gene aynı paraya gelecek olsa da vade açısından bana zaman kazandırıyor sadece.

iPhone araştırıyorum 15 Pro düşünüyorum ama çoğu kişi 13 Pro ile arasında çok bir şey olmadığını geçmeye değmediğini söylüyor gibi videolarda vs. siz ne düşünüyorsunuz?

Yurt içi ikinci el bir 13 Pro almak mı mantıklı yoksa yurt dışı 15 Pro alıp sonra kayıt yaptırmak mı? Bir de Pro Max modelleri biraz kaba gibi geldi bana Pro ve Pro Max modelleri arasında çok fark var mı?

Aslında konudaki ana soru 15 Pro ile 13 Pro arasında çok fark var mı değer mi?

15 Pro daha iyi kamera, işlemci, ekrana sahip. Eğer bütçe yetiyorsa alınmalı ki TR bandında 15 Pro ile 13 Pro aynı fiyat.

Edit:

Bir de son olarak 15 için ara model gibi bir şey deniyor bu doğru mu, nedir ne değildir tam olarak? Arabalarda tutulmayan kasa gibi bir şey mi yani?

Kamera olarak iPhone 15 Pro, 13 Pro'nun 4 katı yani 48MP. Ancak diğer donanımlara baktığımızda çok önemli bir performans arttıran parça göremedim gibi. Yani 15 Pro alırsanız iOS desteği 3-4 yıl daha fazla sürer muhtemelen, sizi de üzmez diye düşünüyorum.

Güncel bir modeli satın almak varken neden 3 sene önce çıkan bir modeli satın alayım diyorum böyle durumlarda.

Şahsen 15 Pro alır hayatıma devam ederim. Daha fazla RAM, daha iyi işlemci, daha iyi kamera ve Type-C yani her türlü daha mantıklı.

Edit:

Bir de son olarak 15 için ara model gibi bir şey deniyor bu doğru mu, nedir ne değildir tam olarak? Arabalarda tutulmayan kasa gibi bir şey mi yani?

Yani aslına bakarsak bence iPhone beklenen zıplamayı 16 serisi ile yapacak ama ara model olacak kadar da kötü değil 15 serisi.

Edit:

Type-C'ye geçiş yapıldığı için deniyordu yanlışım yoksa.

Beklerim dersen 16 beklenir ama sen bilirsin yine de. Abim 15pm aldı güzel telefon işte daha ne olsun.

Zaten SIM1-SIM2 8 ay kullanılıyor her sene de yenileniyormuş al 2.el bitir bir 6S 7 falan 4 ay onun üzerinden ICloud'dan paylaşarak kullan kalan 8 ay dümdüz kullan. 20k para vermenin anlamı yok kayıt için. (30 küsür olmuş)

Yurtdisi cihazlara bulasmani tavsiye etmem. Vade kazandiriyor fakat Apple bile olsa Turkiye'deki garanti sistemi malesef yurtdisindaki gibi tikir tikir islemiyor.

Onun disinda 13 pro ile 15 pro arasindaki tek "efektif" fark bana gore sarj soketi. Gerek islemci olarak gerek kamera olarak bir telefondan beklenen performans konusunda iki cihaz da yeterince iyi.

Gecen sene 14 pro max almistim. Bu sene 15 pro aldim. Boyut probleminden oturu. Pro maxler cidden buyuk. Bayanlar icin daha ideal olabilir cunku genelde cantada vs. tasiyorlar. Fakat erkekler icin on cebe koyunca ciddi anlamda sikinti yaratiyor :D Tavsiye etmem. Bu kadar buyuk bir cihaza gerek yok.

Yeni her zaman yenidir ben de bu şekilde düşünmüştüm, peki 15 pro ile 15 pro max arasında çok büyük bir fark var mı? Ben boyut olarak kaba olduğu için istemiyorum pek sadece pil ömrü farkı ve ekran boyutu mu?

Birde 16 beklemek mantıklı olur mu? O çıkacak yurtdışı bulacağız falan derken. 15 Pro alıp keyfime bakayım diyorum en iyisi 😄

Technopat Haberler

Geri
Yukarı