- Makaleler
- 9
Daha fazla
İki telefonu alıp yan yana koyup şu fark gözle görülür bu yüzden geçilir diyebileceğimiz bir fark yok. O yüzden tamamen boş bir geçiş olur. Ekranında sadece güneşte yüksek ışık gibi durumlarda daha parlak oluyor ama şöyle bir problem var yazın sıcakta zaten ısındığı için cihaz tam parlaklığı vermiyor, kısıyor ekranı. Ben teknik verilerden çok deneyim olarak konuşuyorum.
İki telefonu alıp yan yana koyduğumuzda gözle görülür farklar var. Ben sayayım mâdem anlaşılsın.
iPhone 17'nin iPhone 15 Pro'ya artıları:
1- 48 MP geniş açı kamera (15 Pro'da 12 MP).
2- 18 MP yeni sensörlü ön kamera ( 15 Pro'da 12 MP ve yıllanmış eski sensör var).
3- Sizin de dediğiniz gibi 1000 nit daha parlak ekran. Evet yazın parlaklık kısıyor ancak 15 Pro parlaklık kısmıyor mu? 15 Pro, 2000 nite çıkarken 17, 3000 nite çıkıyor. Yani parlaklık kıstığında da 15 Pro misal 500 nit değerine iniyorsa 17, 800-1000 nit değerine inecek. Yani herhâl yukarıda daha parlak ekran.
4- Daha yeni işlemci, daha uzun pil ömrü sunması.
5- Daha hızlı şekilde şarj olabilmesi
Yani daha ne sayayım? Ayan beyan iPhone 17 üstün. Deneyim olarak konuşuyorum ben de. Bu saydığım 5 maddenin 5'i de her kullanıcının hayatını iyileştirecek yenilikler. Bütçesi varken geçmesi gerektiğini düşünüyorum.