iPhone 15 recovery mode takılı kaldı

nanatwiggy

Yoctopat
Daha fazla  
Telefonum 18.4 güncelleme alırken aniden kapanıp duruyordu ben de tenorshare reiboot kullanarak recovery Mode'a aldım ve öyle güncelleme yapmak istedim. Fakat ne yaparsam yapayım recovery Mode'dan çıkamıyorum ve iTunes ile güncelleme yapmak istediğimde hata kodu 4 alıyorum telefonu bir yerlere falan düşürmedim. 3uTools ile de güncelleme yapmak istediğimde %95 ya da %80'lerde takılı kalıyor. Kablo uyarısı veriyor ama kablom orijinal. Yardım eder misiniz?

3uTools aldığım hata kodları ve telefonum görsellerdeki gibidir.

Dosya Ekleri

• Ekran Resmi 2025-04-01 13.57.33.png
    Ekran Resmi 2025-04-01 13.57.33.png
    222,7 KB · Görüntüleme: 34
  • Ekran Resmi 2025-04-01 13.53.09.png
    Ekran Resmi 2025-04-01 13.53.09.png
    123,8 KB · Görüntüleme: 38
  • Ekran Resmi 2025-04-01 13.57.21.png
    Ekran Resmi 2025-04-01 13.57.21.png
    893,9 KB · Görüntüleme: 32
Son düzenleyen: Moderatör:
telefonum 18.4 güncelleme alırken aniden kapanıp duruyordu ben de tenorshare reiboot kullanarak recovery Mode'a aldım ve öyle güncelleme yapmak istedim. Fakat ne yaparsam yapayım recovery Mode'dan çıkamıyorum ve iTunes ile güncelleme yapmak istediğimde hata kodu 4 alıyorum telefonu bir yerlere falan düşürmedim. 3uTools ile de güncelleme yapmak istediğimde %95 ya da %80'lerde takılı kalıyor. Kablo uyarısı veriyor ama kablom orijinal. Yardım eder misiniz?

3uTools aldığım hata kodları ve telefonum görsellerdeki gibidir.

Keşke uygulamalar indirip böyle güzel ve pahalı bir telefonu bozmasaydınız muhtemelen sistemi çöp oldu Apple hariç bir tamirciye götürün.

SMC ve NVRAM’i Sıfırlayın tahminen Mac kullanıyorsunuz, yine çözmezse manuel şekilde ECID'ini çıkararak cihaza SHSH blob aldırarak manuel şekilde kurulumu gerçekleştirebilirsiniz eğer başka bir sorun yoksa cihazda çünkü verdiği hata ECID anahtarı çıkaramamakla ilgili. Apple harici bir tamirciye götürmek gibi bir hatada bulunmayın eğer anakart kaynaklı bir arızaysa eğer, yapacaksanızda güveni bir servise verin (garantisi devam ediyorsa garantiye verebilirsiniz güncelleme sırasında cihaz böyle oldu diye).

Keşke uygulamalar indirip böyle güzel ve pahalı bir telefonu bozmasaydınız muhtemelen sistemi çöp oldu Apple hariç bir tamirciye götürün.
çok çok büyük aptallık ettim tenoshare mahvetti telefonumu 4 hata kodu veriyor itunes' de bugün gürgençler ankara ankamall yetkili servise götürdüm bütün 4 kodları ana kartla alakalıdır ana kartta sorun varsa tamir edilmez dediler eve gelip hata kodlarına baktım sadece 4 kodu ana kart sorunu değil güvenlik sorunu ya da usb bağlantı sorunu diyor. 4 rakamlı ve 4 ile başlayan kodların tamamı ana kart sorunları olarak görünüyor.

Yetkili servis düzeltmez mi diyorsunuz?

SMC ve NVRAM’i Sıfırlayın tahminen Mac kullanıyorsunuz, yine çözmezse manuel şekilde ECID'ini çıkararak cihaza SHSH blob aldırarak manuel şekilde kurulumu gerçekleştirebilirsiniz eğer başka bir sorun yoksa cihazda çünkü verdiği hata ECID anahtarı çıkaramamakla ilgili. Apple harici bir tamirciye götürmek gibi bir hatada bulunmayın eğer anakart kaynaklı bir arızaysa eğer, yapacaksanızda güveni bir servise verin (garantisi devam ediyorsa garantiye verebilirsiniz güncelleme sırasında cihaz böyle oldu diye).
Bugün yetkili servise verdim. ana kart sorunu varsa tamir yapmıyoruz ve garanti kapsamı dışında ama yeni cihazı uygun fiyatlı veririz dediler. evet bilgisayarım da mac. Yarın öğleden sonraya kadar belli olacak dediler. Telefonu tenorshare reboot ile recovery moda getirdim ve telefonumu kesinlikle mahvetti eminim. Ana karta bu gibi uygulamaların zarar verme ihtimali de olur mu acaba? bahsettiğiniz şeyleri yapacak kadar bilgim hiç yok maalesef. :( Ama ana kart sorunu olabilir demişsiniz işte buna çok üzüldüm.

çok çok büyük aptallık ettim tenoshare mahvetti telefonumu 4 hata kodu veriyor itunes' de bugün gürgençler ankara ankamall yetkili servise götürdüm bütün 4 kodları ana kartla alakalıdır ana kartta sorun varsa tamir edilmez dediler eve gelip hata kodlarına baktım sadece 4 kodu ana kart sorunu değil güvenlik sorunu ya da usb bağlantı sorunu diyor. 4 rakamlı ve 4 ile başlayan kodların tamamı ana kart sorunları olarak görünüyor.

Bugün yetkili servise verdim. ana kart sorunu varsa tamir yapmıyoruz ve garanti kapsamı dışında ama yeni cihazı uygun fiyatlı veririz dediler. evet bilgisayarım da mac. Yarın öğleden sonraya kadar belli olacak dediler. Telefonu tenorshare reboot ile recovery moda getirdim ve telefonumu kesinlikle mahvetti eminim. Ana karta bu gibi uygulamaların zarar verme ihtimali de olur mu acaba? bahsettiğiniz şeyleri yapacak kadar bilgim hiç yok maalesef. :( Ama ana kart sorunu olabilir demişsiniz işte buna çok üzüldüm.
Anakart arızasıysa bile garanti kapsamına girmek zorunda bahsettiğiniz şeyin başında (eğer başka bir şey yoksa) güncelleme ekranında cihaz kendini yeniden başlatıp duruyorsa zaten sizin dışarıdan müdahalenizdende önce olmuştur en kötü ihtimalle hakem heyetine şikayette bulunur o şekilde bir yol izlersiniz. Dışarıdan bir müdahaleye girmeyin veya cihazı Trade-in'le vermeyin önce şikayetçi olun, dışarıdan bir bilirkişi görevlendiriyorlar götürüyorsunuz cihazı inceliyorlar büyük ihtimalle zaten sizin lehinize karar çıkacaktır dışarıdan büyükçe bir hasar yoksa cihazda, karar çıkınca firma zaten sizinle iletişime geçiyor geçmezlerse kararla servise giderseniz yine işleme alırlar (ben iPhone 11 ilk çıktığı zamanlar ekran sorunu yaşadım birkaç kere garantiden ücretsiz şekilde ekran değişti hep aynı sorun olunca 3. defaya değişim talep ettim Apple reddeti yine ücretsiz ekran değişimi önerdi bu sefer hakem heyetine başvurdum, gerisi yukarda anlattığım şekilde işletdi).

Çok çok büyük aptallık ettim tenoshare mahvetti telefonumu 4 hata kodu veriyor ITunes'de bugün Gürgençler Ankara ankamall yetkili servise götürdüm bütün 4 kodları ana kartla alakalıdır ana kartta sorun varsa tamir edilmez dediler eve gelip hata kodlarına baktım sadece 4 kodu anakart sorunu değil güvenlik sorunu ya da USB bağlantı sorunu diyor. 4 rakamlı ve 4 ile başlayan kodların tamamı anakart sorunları olarak görünüyor.

Bugün yetkili servise verdim. Anakart sorunu varsa tamir yapmıyoruz ve garanti kapsamı dışında ama yeni cihazı uygun fiyatlı veririz dediler. Evet bilgisayarım da Mac. Yarın öğleden sonraya kadar belli olacak dediler. Telefonu tenorshare reboot ile recovery moda getirdim ve telefonumu kesinlikle mahvetti eminim. Anakarta bu gibi uygulamaların zarar verme ihtimali de olur mu acaba? Bahsettiğiniz şeyleri yapacak kadar bilgim hiç yok maalesef. :( ama anakart sorunu olabilir demişsiniz işte buna çok üzüldüm.

Yetkili servis yani Apple Türkiye sadece ekran kırık olduğunda yardımcı oluyor ya da çok büyük bir hasar varsa 49 bin TL'ye yaparız diyor ama bunu 16 bin TL'ye yapan firmalarda var muhtemelen Apple Türkiye hiç uğraşmaz yeni telefon verir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı