iPhone 15 vs 13 Pro vs 13 Pro Max

Bütçe
30000-40000

snezyswrd

Kilopat
Halihazırda kullandığım iPhone 13 cihazım var. Pil seviyesi 70'leri gördü artık ve ekranında da bir problem var gibi görünüyor. Bu sebeple 15-16 bin TL ekleyip yenilenmiş bir cihaz almayı planlıyorum. Öncesinde S21 Ultra kullandığım için 120Hz ekranı çok arar oldum. Type-C ve dinamik ada da 15'te hoşuma giden özellikler. En az 4 sene kullanmak kaydıyla ne önerirsiniz?

13 Pro ve 13 Pro Max arasında bir fark yok donanım olarak. Bir büyük boy isteyenler için biri normal boyut isteyenler için. 13 Pro Max’in 13 Pro’ya göre pili daha iyi gidiyor sadece.
13 Pro serisi birçok yönden 15’ten iyi. 2026’da 60 Hz ekrana katlanmayın derim.

13 Pro ve 13 Pro Max arasında bir fark yok donanım olarak. Bir büyük boy isteyenler için biri normal boyut isteyenler için. 13 Pro Max'in 13 Pro'ya göre pili daha iyi gidiyor sadece.
13 Pro serisi birçok yönden 15'ten iyi. 2026'da 60 Hz ekrana katlanmayın derim.

Bütçe olarak 13 Pro ile 15 arasında 6 bin lira kadar var. Güncelleme desteği olarak düşünüyorum. Bu yeni yapay zeka özellikleri de 15 için önce çıkıyor tabii.

Son düzenleme:
Yorumunuz için teşekkür ederim hocam. Son zamanlarda kullandığım yenilenmiş cihazlarda büyük bir sıkıntı yaşamadığım için ve taksit seçeneği de işime geliyor.

Şans işi hocam kumar gibi bir şey aynısı teşhir cihazlar için de geçerli büyük bir sorun da çıkabilir, çıkmayabilir de, ama hangi parçanın değiştiğinin bir garantisini veremiyorlar mesela verdikleri kağıtta sadece batarya değişmiş yazıyorlar ama bir bakıyorsun bataryası kamerası mikrofonu vb. şeyleri değiştiriyorlar yani kısacası güvenilir değil.

Şans işi hocam kumar gibi bir şey aynısı teşhir cihazlar için de geçerli büyük bir sorun da çıkabilir, çıkmayabilir de, ama hangi parçanın değiştiğinin bir garantisini veremiyorlar mesela verdikleri kağıtta sadece batarya değişmiş yazıyorlar ama bir bakıyorsun bataryası kamerası mikrofonu vb. şeyleri değiştiriyorlar yani kısacası güvenilir değil.
Haklısınız hocam şans işi ama yapılabilecek bir şey yok maalesef.

Bütçe olarak 13 Pro ile 15 arasında 6 bin lira kadar var. Güncelleme desteği olarak düşünüyorum. Bu yeni yapay zeka özellikleri de 15 için önce çıkıyor tabii.
Önce “yeni yapay zeka özellikleri” ikisine de gelmiyor. 15 Pro ve üstü yani A17 Pro ve üzeri çipli ve 8 GB RAM ve üstüne geliyor.
iPhone’da güncelleme ömrü ise işlemciye göre verilir. iPhone 15’te A16 çip 13 Pro’da ise A15 çip var. Yani sürpriz olmazsa zamanı geldiğinde 15’in sadece 1 yıl daha fazla güncelleme ömrü olacak. Ancak sırf 1 iOS sürümü daha alacak diye 120 Hz ekrandan, premium kasadan, telefoto kameradan vazgeçilmemeli diye düşünüyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı