iPhone 15 vs 15 Plus?

Batarya tabii ki 120Hz'den daha önemli bu nasıl soru? iPhone cihazlar incecik kasalarıyla meşhurdu o dönem, tabii pil sorunları da beraberinde geliyordu.

S21 ile 15 Pro Max karşılaştırmıyorum canımın içi, S21 2021'de çıktı. 2019'da çıkan iPhone 11 kamerada daha iyi performans veriyor. Bak aynı sene çıkan cihazları karşılaştırmıyorum, arada 2 sene olmasına rağmen böyle. S24 baz modeli de saçmalığın daniskası. S23'ten hiçbir farkı yok kamerada ve üzerine para koyup almamı bekliyorlar. Bir de "kamera bir telefonun en önemli parçasıdır" diyorlar lansmanlarında.

Samsung'u da uzun süredir kullanıyorum, IPhone'da kullandım yıllar boyunca. iPhone her zaman kamerada daha üstündü. Özellikle video kısmında hiçbir marka rakip bile olamadı yıllarca Android'in verdiği eksiler yüzünden.

Telefonumda 30X var ve hiçbir işime yaramıyor, 30X yapınca 3 piksel oluyor fotoğraf. Anlamsız. Ha bir tek ay fotoğrafı çekiyorum, onu da zaten yapay zekayla yapıyor.

Bence mağaranı terk edip bu işin uzmanlarının yaptığı yorumlara bakman gerek. Türkiye'de satılmış kanallara değil de, mkbhd gibi global kanalları izlersen yaptıkları çok net yorumları görebilirsin. Android de iOS de kullanıp ikisinin de artı ve eksilerini çok iyi gördükten sonra seçim sana kalmış, birinin daha iyi olduğunu söylemek imkansız. Ha biri daha iyiyse de bu iyi olacak marka Samsung değil kesinlikle, Samsung hiçbir zaman Apple kadar dişli olamadı maalesef. İster satış rakamlarına bakın ister geçmişteki telefonlarına, Apple her zaman daha iyi bir senaryo sundu ve insanlar da bunu tercih etti.

Ben dediğine sadece gülerim 😀. Sen gerçek bir fanboysun. Asıl global olarak bakarsan IPhone'ye bir nefret var. Son 2 yıl iPhone hiçbir yenilik sunmazken en azından Samsung yapay zeka getirebildi. Sende S23 S24 arasında fark yok diyorsun 😀. 14 ile 15 arasında ne fark var söylesene dinamik island de bir bakalım da gülelim. iPhone 12 Pro Max çıkana kadar Apple tahttaydi ve herkese fark atıyordu. Ama 12 serisinden sonra artık tahtı Android telefonlar aldı kabulleneceksin. Ha bu arada batarya daha büyük bir sorun ise o da Apple'in sorunu. Hem batarya hem Hz sorunu var demek ki 😀. Yine kendini çürütmüş oldun. Ayrıca ben Samsung'un geçtiği konusunda sadece son 2 yıl için konuştum. Önceki zamanlarda tabii Apple daha iyiydi bir şey demiyorum sen niye halen S21 ile 11 karşılaştırıyorsun? Hiçbir yenilik yok deyip üstüne para almamı bekliyorsun ne demek ya? Bu cümle Apple için kurulmuş olmalı kesinlikle. Sen bunu samsunga diyor isen neden IPhone'lere demiyorsun? Bu sorun Samsung'da var ise Apple da daha büyük sorun var yenilik konusunda. 5 yıldır büyük bir tasarım değişikliği yok. Bilmem kaç yıldır iOS doğru düzgün değişmedi bile. 30X nasıl işe yaramıyor? Milletin çektiği fotoğrafları görmedin mi? Adam 100X le bile en azından ne olduğu anlaşılabilen bir fotoğraf çekebiliyor. Senin mantığınla 15X e de gerek yok niye koymuşlar ki? 10X de bıraksalardı. Diğer yazında IPhone'ye F/P mi dedin sen? Aralarında 50 dolar var yok hatta bazı modelleri aynı fiyatta Samsung'un düşük olanları var. Daha iyi işlemci daha iyi kamera daha çok özelleştirme seçeneği daha güzel bir ekran daha fazla RAM (hiç burada IOS'un 4 RAM'i Samsung'un 8 ine eşit demeyin 12 GB RAM'den bahsediyoruz) bunlara karşılık 50 dolar vermezsinde neye verirsin? İşletim sistemi dışında her konuda Samsung önde herkes kabullendi be kardeşim Samsung Amerika pazarında IOS'u geçti sen daha global diyorsun ben senle tartışmam aynı kefede değiliz ki.

Hangi marka durduk yere fanboy kazanıyor? Her iPhone amiral gemisi segmentinde olduğu için "Apple iyidir" algısı haklı olarak oluşturuldu, ve doğru da her Apple telefon çok iyi. 120hz eksikliği saçmalıktır baz modellerde mesela, ama genel olarak baktığında her zaman daha derli toplu telefonlar sunuyorlar.

S21 kronik sorunlu değil, işlemcinin de konuyla alakası yok zaten. Exynos 2100 evet bazı durumlarda ısınan bir işlemci eğer kronikten kastın buysa ama karşılaştırdığım şey zaten kamerası. Bu telefonların arasında 2 sene var. S21'in rakibi olarak iPhone 13'ü alırsın yine 2021'de çıktığı için, o da bu telefonla karşılaştırılamaz bile. iPhone 13'ün baz modeliyle S21 baz modeli aynı segment değildir bana göre. Ha Türkiye fiyatları için konuşmak gerekirse evet S21 daha uygun fiyatlı satıldı, hatta genel olarak Samsung daha uygun fiyatlı ama globale bakarsan şu an mesela S24 Ultra'nın satış fiyatı iPhone 15 Pro Max'ten daha yüksek. Yani f/p olarak bakarsan Apple zaten globalde çok daha mantıklı bir seçim.
S21 öyle bir kronik sorunlu ki. Anlatılmaz yaşanır. 2100'ün ısınması, pil problemi, yapışkan problemi vs vs diye bin tane problemi var. Biraz Samsung için yeni tasarıma geçiş telefonuydu. Ondan kabul edilebilir. Rakibi 13 değil bu arada. iPhone 12'dir. 12 ile arasında 3 ay var. 13 ile 8 ay. Zaten dediklerine cevap bile vermeyeceğim. "Her Apple telefon çok iyi" cümlesi fanboyluğunu kanıtlar nitelikte. İstersen ömrün boyunca Samsung kullan yine de Apple fanboyusun. Bu hangi telefonu kullandığınla alakalı değil. iPhone kullananlara özeniyorsun o kadar.

Macbook air, dual boot windows ve Linux işletim sistemli bilgisayarim ve hem Samsung hem iPhone cihazım var. Hepsinin birbirine göre avantajı - dezavantajı var. Kullanıcı iPhone istemiş neden Samsung dayatması yapıyorsunuz? Kullanıcı belki ios yazılım geliştirici, belki macbook sahibi ve ekosistem özelliklerini istiyor. Belki müzikle ilgileniyor ve garageband benzeri Apple ekosistemine özel uygulamaları kullanmak istiyor. Hiçbiri olmasa bile iPhone almak istiyor.

4 senedir ultra dahil amiral gemilerinde aynı boyutta sensör kullanan bir marka ürününü tabii ki rakibinden 32 bin tl daha ucuza satmak zorundadır.

Kendi ekosistemine dahil edebileceği bir işletim sistemi olmayan, exynos diye diretip leş gibi chipsetler ortaya koyan bir firma tabii ki rakibinden 32 bin tl daha ucuza satmak zorundadır.

4 sene güncelleme vermeye daha geçtiğimiz yıllarda geçmiş, Apple'ın yıllardır 6-7 sene verdiği güncellemelere S24 ailesiyle geçmeye yeni karar vermiş bir firma tabii ki rakibinden 32 bin tl daha ucuza satmak zorundadır.

Anlayacağınız f/p konusuna girdiğinizde evet Samsung telefonlar çok iyi chipsetlerle, ekranlarla ve diğer türlü donanımlarla gelse de her serisinde büyük saçmalıklar dolu olan Samsung S serisi telefonlarımızın en güncel saçmalıkları kamera sensör boyutu oldu. Kamerada bugün Dxomark'ta ilk 20'de bir tane Samsung cihaz göremiyorsam, evet sen o cihazı 32 bin tl daha uyguna vermek zorundasın.

Konuyu açan arkadaş için söylüyorum, 14 Pro al diyenler var ancak şu an 15 Pro'nun sıfırı 14 Pro'nun sıfırından daha uygun saçma bir şekilde. Eğer alabiliyorsa Pro bir iPhone alması çok daha iyi olur onun açısından, mümkünse 15 Pro süper olur.

Yine de eğer 15 ve 15 Plus arasındaysan bunların arasında 3 temel fark var:

1- Ekran boyutu - 6.7" vs 6.1"
2- Batarya boyutu - 4383 mAh vs 3349 mAh
3- Ağırlık - 201 Gram vs 171 Gram

Eğer bunlar senin için önemliyse aralarında 6-7k kadar fiyat farkı var, bence verilir. Yine de önce ikisini de eline alıp denersen senin için çok daha iyi olur.
Dxomark'a bakarak telefon kamerası karşılaştırmaya devam eden varmış hala :D
S21 Ultra'nın kamerası, iPhone 11'den kötüymüş Dxomark beye göre.

S24'teki Ex 2400 gayet verimli bir SoC bu arada. S21'deki sobayla karşılaştırmaya gerek yok.

Dxomark'a bakarak telefon kamerası karşılaştırmaya devam eden varmış hala :D
S21 Ultra'nın kamerası, iPhone 11'den kötüymüş Dxomark beye göre.

S24'teki Ex 2400 gayet verimli bir SoC bu arada. S21'deki sobayla karşılaştırmaya gerek yok.
Soba mı? Sobaya hakaret olur. İki S21 verin de size bir karışık tost yapayım.

Bir firmanın kendi ekosistemine
Forumun en uzun boşu. Okumadım. Ve anladım ki yaşınız 15(belki 17), paranız yok ki bu zihniyetle olmaz, bu kadar uzun boş yapacak kadar bomboş bir hayat. Ne diyim ki sen istesen de 15 Pro falan alamayacaksın herhalde. Tam 6 yıldır Apple ürünlerini kullanıyorum. Elime bir android telefon aldığımda sinirlerim bozuluyor arkadaş. Bildirim kapatması bile o kadar uğraştırıyor ki adamı, o kadar göz zevkime ters ki.. Whatsapp dümdüz resmen. Aynı Whatsapp'ın iOS'da o kadar güzel efektleri, saydam görüntüleri var ki...

Son düzenleme:
iPhone 15 almayı düşünüyorum ama 15 Plus'ın bataryası daha büyük, sizce aradaki 6-7 bin fiyat farkına değer mi? S23 veya S24 almayacağım.

iPhone 14 Pro Max veya Pro serisi alsanız bence sizin için daha iyi olur 3. kamera (telefoto idi sanırım) 120Hz ekran yenileme hızı, güç olarak birbirine çok yakın işlemciler ve onuç olarak Pro sürümü kullanıyorsun yani.

İki marka da lider markalar. Fiyatlarini goz onunde bulundurmazsak elbette Apple cihazlar daha iyi ama bana kalirsa gunumuzde duz seri iphone cihaza o paralari vermek cok mantiksiz. Samsung da son zamanlarda ciddi gelismelere adim atti bence ve ikinci el deger olaylarini falan dusunmezsem duz 15 serisine verecegim paraya ya biraz ekleyip s24 ultra alirim ya da 43.000tlye canavar gibi s24 plus alirim. Ha derseniz bir tarafta pro serisi bir iphone obur tarafta da s24 ultra diye o zaman isler degisebilir ve Apple cihazlarin piyasa degeri konusundan da ciddi bir artisi var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı