erenkaya25
Hectopat
Daha fazla
iPhone kullananlara mı özeniyorum? iPhone'dan Samsung'a kendi isteğimle geçtimS21 öyle bir kronik sorunlu ki. Anlatılmaz yaşanır. 2100'ün ısınması, pil problemi, yapışkan problemi vs vs diye bin tane problemi var. Biraz Samsung için yeni tasarıma geçiş telefonuydu. Ondan kabul edilebilir. Rakibi 13 değil bu arada. iPhone 12'dir. 12 ile arasında 3 ay var. 13 ile 8 ay. Zaten dediklerine cevap bile vermeyeceğim. "Her Apple telefon çok iyi" cümlesi fanboyluğunu kanıtlar nitelikte. İstersen ömrün boyunca Samsung kullan yine de Apple fanboyusun. Bu hangi telefonu kullandığınla alakalı değil. iPhone kullananlara özeniyorsun o kadar.
iPhone kullananlara özenme kısmı saçmalığın daniskası, ben son kullanıcıyım ve eleştiririm. Apple da eleştiririm Samsung da, Xiaomi de eleştiririm Huawei de. Akşama kadar Samsung eleştirdiğim günün sonunda gider Samsung telefon da alır kullanırım. Yakın zamanda telefon değiştirmeyi düşünüyorum ve bana en yakın seçenek S23 baz modeli. Anlayacağın ortada olan şey fanboyluk değil, çok fazla telefon markası deneyimlemek hoşuma gidiyor ve deneyimli biri olarak bunları eleştirmek de en doğal hakkım oluyor. En iyi ekranı bi markada bulabilirsin, en iyi kamerayı farklı bir markada bulacaksın. Ama komple bir cihaz istiyorsan Apple'da alıyorsun soluğu. Evet S23 ile Samsung çok iyi toparladı, bahsettiğin kronik sorunlardan hiçbiri bu telefonda yok, bugüne kadar çıkmış en güvenilir Samsung cihazlardandır baz modelden ultrasına kadar. Bir sonraki sene yine Exynos kullandı, kamera anlamında S23 ile S24 arasında hiçbir şey değişmedi. En ünlü yabancı teknoloji kanalından tut en az izlenen yerli teknoloji kanalına kadar bu telefonları eleştirdi. Ben eleştirince Apple fanboy haline geldim. Bu arada "her Apple telefon çok iyidir"den kastım her iPhone amiral gemisidir anlamında. Samsung'dan A serisi de alıyorsun, M serisi de alıyorsun, S serisi de alıyorsun. Apple'da düşebileceğin en alt nokta nedir? Baz modelleri de amiral gemisi pro modelleri de. Alabileceğin en ucuz telefonları birkaç yılda bir çıkan SE sınıfı telefonlar, onlarda bile en güçlü işlemciyi eski kasa telefon sevenler için kullanıyorlar.
Samsung'un telefonlarını kendin bile ısınma, pil, yapışkan gibi bin tane problemi var diyerek kötüleyip yine insanların bu telefonu alması gerektiğini düşünüyorsan sorun sende, bende değil.
Hocam Allah aşkına bilerek mi yapıyorsun anlamıyorum. Globalde iPhone'a bir nefret varsa neden S24 Ultra deli dehşet satmıyor? Neden iPhone modelleri sürekli başı çekiyor? Buyrun kendiniz Forbes'dan bakın, kimin globalde daha iyi olduğunu, kimin daha çok sattığını kendiniz görün.Ben dediğine sadece gülerim. Sen gerçek bir fanboysun. Asıl global olarak bakarsan IPhone'ye bir nefret var. Son 2 yıl iPhone hiçbir yenilik sunmazken en azından Samsung yapay zeka getirebildi. Sende S23 S24 arasında fark yok diyorsun . 14 ile 15 arasında ne fark var söylesene dinamik island de bir bakalım da gülelim. iPhone 12 Pro Max çıkana kadar Apple tahttaydi ve herkese fark atıyordu. Ama 12 serisinden sonra artık tahtı Android telefonlar aldı kabulleneceksin. Ha bu arada batarya daha büyük bir sorun ise o da Apple'in sorunu. Hem batarya hem Hz sorunu var demek ki . Yine kendini çürütmüş oldun. Ayrıca ben Samsung'un geçtiği konusunda sadece son 2 yıl için konuştum. Önceki zamanlarda tabii Apple daha iyiydi bir şey demiyorum sen niye halen S21 ile 11 karşılaştırıyorsun? Hiçbir yenilik yok deyip üstüne para almamı bekliyorsun ne demek ya? Bu cümle Apple için kurulmuş olmalı kesinlikle. Sen bunu samsunga diyor isen neden IPhone'lere demiyorsun? Bu sorun Samsung'da var ise Apple da daha büyük sorun var yenilik konusunda. 5 yıldır büyük bir tasarım değişikliği yok. Bilmem kaç yıldır iOS doğru düzgün değişmedi bile. 30X nasıl işe yaramıyor? Milletin çektiği fotoğrafları görmedin mi? Adam 100X le bile en azından ne olduğu anlaşılabilen bir fotoğraf çekebiliyor. Senin mantığınla 15X e de gerek yok niye koymuşlar ki? 10X de bıraksalardı. Diğer yazında IPhone'ye F/P mi dedin sen? Aralarında 50 dolar var yok hatta bazı modelleri aynı fiyatta Samsung'un düşük olanları var. Daha iyi işlemci daha iyi kamera daha çok özelleştirme seçeneği daha güzel bir ekran daha fazla RAM (hiç burada IOS'un 4 RAM'i Samsung'un 8 ine eşit demeyin 12 GB RAM'den bahsediyoruz) bunlara karşılık 50 dolar vermezsinde neye verirsin? İşletim sistemi dışında her konuda Samsung önde herkes kabullendi be kardeşim Samsung Amerika pazarında IOS'u geçti sen daha global diyorsun ben senle tartışmam aynı kefede değiliz ki.
S23 ve S24 arasında fark yoktan kastım tasarımsal değil, tasarım olarak da Apple'ın tasarım anlayışına, box design denen iPhone 12'den beri kullanılan tasarıma geçtiler zaten. Ha hiçbir lafım yok, bence çok iyi olmuş ve ben alır kullanırım. Benim değişiklikten kastım zaten söylediğim gibi kamera kısmında. Apple gibi bir dev her sene sensör büyütüp daha iyi kameralar sunarken Samsung yıllardır sensörünü aynı eşikte tutuyor. Ha işin bir de şöyle saçma yanı var, Exynos telefonlar ile Snapdragon telefonların fotoğraf/video çekerken sunduğu performans aynı olmadığı için (testleri S21, S22 için internette var izleyebilirsiniz) sen bir sene Snapdragon kullanıp ertesi sene aynı sensör ile Exynos kullandığında 1 sene içerisinde kamerada yaptığın tüm gelişimi Exynos yiyor. Buna en güzel örnek S23 Ultra ve S24 Ultra'dır. Zaten S21 ile iPhone 11'i karşılaştırma sebebim de bu. iPhone 11'in kamerası bile S21'den maalesef daha iyi. iPhone 11 2019'da, S21 2021'de çıkmasına rağmen böyle. Tabii dediğim gibi S23'te kamerada güzel bir yere gelebildi Samsung ama S24 ile olduğu yerde kaldı, ilerleme kaydedemedi kamera konusunda.
100x'i hayatım boyunca kullanmadım, bana göre hep anlamsız bir teknolojiydi ama eğer işinize yarıyorsa haklısınız, Apple'ın bunca yıldır buna ayak uydurması gerekiyordu. Demek ki mantıklı bulmamışlar. Eleştirecek güzel bir nokta, ben her ne kadar kullansam da yıllardır piyasada olan bir teknolojiyi eklememeleri onların eksikliği.
Daha iyi işlemci, daha iyi kamera konusunda katılmıyorum. 8 Gen 3 ve A17 Pro çok benzer chipsetler, birinden birini seçmek çok zor. Hangi anlamda, hangi teste göre daha iyi? Kamera kısmında da aynı, iPhone dediğim gibi çok daha iyi ve çok daha komple bir kamera paketiyle geliyor. Dxomark puanlamasına güvenmemenizi anlıyorum, yine de S24 Ultra ve iPhone 15 Pro Max'in fotoğraflarını kendi gözünüzle bu linkten karşılaştırabilirsiniz. Samsung'un maalesef ne kadar renk patlattığını, ne kadar az detay aldığını biraz aşağılara kaydırdığınızda göreceksiniz.
Bir de Apple'da neyin 4gb raminden bahsediyorsunuz anlamadım. Hangi modelden bahsediyorsunuz? iPhone 15 baz modeli 6, Pro modeli 8gb ram ile geliyor. Kaldı ki bunları ram bazında karşılaştırmak da mantıklı değil, günün sonunda Android ram canavarı olan bir işletim sistemi, çok ramden çok performans çıkarıyorlar. Giriş seviyesi telefonlarda bile 6-8gb ram görmek normalleşti Android tarafında. iOS 15'i 2gb rami olan iPhone 6S rahat çalıştırabiliyor, tabii günümüz oyunlarında bu yetersiz kalabiliyor gayet normal 9 yıllık bir telefon için. Yani ram konusunda bir karşılaştırma yapmıyorum, Apple daha üstün de demiyorum. Android'in ihtiyacı olan bu, fazla ramli telefonların üretilmesi de çok normal.
Samsung'un Amerika pazarında Apple'ı geçtiği durumu umarım şakadır buna çok büyük kahkaha attım. Ben buraya bir link bırakıyorum buyrun, ama siz yine de istediğiniz siteden bakın lütfen kimin daha çok sattığını kendiniz görün.
Dxomark incelemelerine bakarken telefonun fotoğraf, video, zoom gibi kategorilerine girip detaylı incelemenizi tavsiye ediyorum. Bu başlıkların altında da renk, autofocus, grenlenme, kumlanma gibi detayları da puanlıyorlar. Ha yine de puana inanmak istemiyorsanız bu incelemelerin altında zaten fotoğraflar paylaşıyorlar. Mesela S21 Ultra'nın altında rakibi olan iPhone 12 Pro Max ve Mate 40 Pro fotoğrafları da var, aynı sahneyi 3 telefonla çekip bakıyorlar. Kendiniz inceleyip bir fikir sahibi olabilirsiniz yani.Dxomark'a bakarak telefon kamerası karşılaştırmaya devam eden varmış hala
S21 Ultra'nın kamerası, iPhone 11'den kötüymüş Dxomark beye göre.
S24'teki Ex 2400 gayet verimli bir SoC bu arada. S21'deki sobayla karşılaştırmaya gerek yok.
Exynos 2400'e gelince, bu zamana kadar çıkmış en sorunsuz Exynos sanırım. Yine Snapdragon seviyesinde değil ama çok yakın kanaatimce, GPU tarafında "kağıt üstündeki testlere göre" büyük bir fark var arada, yine de zaman geçtikçe Exynos'un akıbetini daha iyi anlayacağız. Yıllar süren facialarda özellikle adı çıkan Exynos 990 yüzünden insanların mesafeli yaklaşması çok normal. Bu durum 1-2 modelde düzelecek bir şey değil çünkü 990'ın üzerine SD 888 ve SD 8 Gen 1'i de katlettiler, bunlara denk olan Exynos 2100 ve 2200 de maalesef kötü chipsetlerdi. Yani bir anda "bakın biz çok iyi bir chipset yaptık" demeleri de güven vermiyor.