iPhone 15 vs iPhone 13

Eğer aradaki fark maddi olarak zorlamayacaksa ben 15 tavsiye ederim çünkü hem güncellik hem dinamik ada donanım kamera gibi avantajların olacak ama onun dışında zorlanacaksan iPhone 13 alıp zaten değerini de kaybetmediği için rahat bir zamanında satıp üzerine ekleyip daha üst seriye geçebilirsin. iPhone 13 çok rahat yeterli olur güçlü bir cihaz.

@732017 düşündüğümüzde iPhone 6'nın kullanılabilir olduğunu pek zannetmiyorum gerek üzerindeki işletim sisteminin olsun gerek üzerindeki donanım olsun ancak eğer kullanıyorsa güle güle kullansın, şaşırdım açıkçası.

iPhone 6'yı bilmiyorum ama 7 Plus kullanan arkadaşlarım var halâ gayet memnunlar.
Iphone bir telefon çıkardığı zaman rahat 10 yıl götürüyor. Şuan 15 alsan 2034'e kadar götürür.

@732017 düşündüğümüzde iPhone 6'nın kullanılabilir olduğunu pek zannetmiyorum gerek üzerindeki işletim sisteminin olsun gerek üzerindeki donanım olsun ancak eğer kullanıyorsa güle güle kullansın, şaşırdım açıkçası.
Hayır hocam gayet kaldırıyor Whatsapp, Instagram vs kullanıyor hala sıkıntısız. Tabii batarya ve oyun performansı çok düşüktür. Eğer sadece sosyal medya için ve bütçe çok kısıtlı ise hala kullanılabilir.

Iphone bir telefon çıkardığı zaman rahat 10 yıl götürüyor. Şuan 15 alsan 2034'e kadar götürür.

Hayır hocam gayet kaldırıyor Whatsapp, Instagram vs kullanıyor hala sıkıntısız. Tabii batarya ve oyun performansı çok düşüktür. Eğer sadece sosyal medya için ve bütçe çok kısıtlı ise hala kullanılabilir.
Instagram iOS 15 sürümünü istiyor minimum ve sıkıntısız çalışmıyor IOS 12 destekli son sürümü bile hızlı çalıştırmıyor evet hala sonuculara bağlanıp kullanabiliyoruz ancak aldığımız kullanım deneyimi pek de tatmin edici değil çünkü telefon 10 yaşında, WP için dersek halen daha IOS 12'yi minimum olarak istiyor ancak onunda minimumu karşıladığını söyleyebiliriz ve de IOS 12'yi minimum alan uygulama sayısı çok azaldı (Youtube, Spotify, Instagram vs) artık iOS 10 iki ve iPhone 6 gerçekten çok eski ikili.

Ben iPhone 7 kullanıyorum. Pil ve ısınma konusunda işimi görüyor diyebilirim. Telefonu değiştireceğim ancak iPhone 7 hala kullanılabilir olduğu için bir acelem yok.

Instagram iOS 15 sürümünü istiyor minimum ve sıkıntısız çalışmıyor iOS 12 destekli son sürümü bile hızlı çalıştırmıyor evet hala sonuculara bağlanıp kullanabiliyoruz ancak aldığımız kullanım deneyimi pek de tatmin edici değil çünkü telefon 10 yaşında, wp için dersek halen daha iOS 12'yi minimum olarak istiyor ancak onunda minimumu karşıladığını söyleyebiliriz ve de iOS 12'yi minimum alan uygulama sayısı çok azaldı (YouTube, Spotify, Instagram vs) artık iOS 10 iki ve iPhone 6 gerçekten çok eski ikili.

iPhone 6 uygulama desteği konusunda seçilebilecek en kötü telefon. Çünkü 5S'in üstüne işlemci gücü ve RAM adına hiçbir şey koyulmadı. Bu yüzden 5S ile anı anda desteği kesildi. Ancak iPhone 5S'i 2. telefonu olarak kullanan kuzenim var Instagram'da gayet rahat geziniyor. Sadece çok uzun kullanımda Reels izlerken kasma yapıyor. Sonraki nesilde iPhone 6S var zaten o iOS 15. ayrıca yeni telefonların SoC'leri çok daha iyi çıkış yapıyor. Çoklu çekirdeğin önemi arttığı için bu kadar eski ve az çekirdekli işlemciye sahip modeller ciddi anlamda geri kaldı. Ona rağmen gayet iyi destek aldılar. O yüzden bana kalırsa son model bir iPhone 10 yıl kullanılabilir.

Son düzenleme:
iPhone 6 uygulama desteği konusunda seçilebilecek en kötü telefon. Çünkü 5S'in üstüne işlemci gücü ve RAM adına hiçbir şey koyulmadı. Bu yüzden 5S ile anı anda desteği kesildi. Ancak iPhone 5S'i 2. telefonu olarak kullanan kuzenim var Instagram'da gayet rahat geziniyor. Sadece çok uzun kullanımda Reels izlerken kasma yapıyor. Sonraki nesilde iPhone 6S var zaten o iOS 15. ayrıca yeni telefonların SoC'leri çok daha iyi çıkış yapıyor. Çoklu çekirdeğin önemi arttığı için bu kadar eski ve az çekirdekli işlemciye sahip modeller ciddi anlamda geri kaldı. Ona rağmen gayet iyi destek aldılar. O yüzden bana kalırsa son model bir iPhone 10 yıl kullanılabilir.
Şuanki hesapla son model bütün üst seri cihazlar rahat 7 yılı zaten devirir ondan dememiştim yani kullanışlı değil tekil cihaz olarak 5S ve 6, 6S ve 7 bambaşka bir hikaye hatta bende genişleteyim bu iki cihaza yakın ve iPadOS 15'de güncelleme almayı bırakmış Air 2'yi halen daha bende kullanıyorum ve kesinlikle mükemmel olmasada her şekilde iyi çalışan bir cihaz (ve tam tamına 10 yıllık çıkış yılından hesaplarsak).

Şu anki hesapla son model bütün üst seri cihazlar rahat 7 yılı zaten devirir ondan dememiştim yani kullanışlı değil tekil cihaz olarak 5S ve 6, 6S ve 7 bambaşka bir hikaye hatta bende genişleteyim bu iki cihaza yakın ve iPadOS 15'te güncelleme almayı bırakmış Air 2'yi halen daha bende kullanıyorum ve kesinlikle mükemmel olmasa da her şekilde iyi çalışan bir cihaz (ve tam tamına 10 yıllık çıkış yılından hesaplarsak).

iPad Air 2 bende de var gerçekten muazzam. Çıkışından belliydi zaten. A8X dönemine göre çok iyiydi. Kullanışlı olmama konusuna katılıyorum. Gerek ekran boyutu ve kalitesi gerek ekran gövde oranı gerekse pil ömrü daha önce ful ekran ve uzun pil ömürlü telefon kullanmış insanları fazlasıyla rahatsız eder. Zaten işlemci gücü olarak 10 sene yetmesinin dışında ekran boyutunun da bu saatten sonra büyümeyeceği gerçeği 10 sene sonra rahat kullanım sağlayacağını düşündürüyor. Ben 7" üzerinde telefonlar göreceğimizi sanmam. Pil ömrü konusunda çok bir şey diyemem belki 10 sene sonra inanılmaz pil ömürleri görürüz belki de pil ömürleri beklentimizin altında gelişir.

Bu arada a8X döneminin çok üstünde dedim fakat iPhone 15'in işlemcisi olan A16 için aynı şeyi söyleyemem. Bunu ancak A17 Pro için söyleyebilirim.

@MessininFedaisi
Bilmiyorum ben eskisi gibi küçük cihazları özlüyorum, çok fazla apple cihazına sahip olduğum için başka markanın ürünlerine pek yönelmiyorum ancak boyuttan (ve birazda fiyatlardan, yurt dışına çıkıyorum ama kayıt parasından dolayı emin olamıyorum almıyorum) dolayı halen daha 11 Pro'yla devam ediyorum. Açıkçası şahsi görüşüm ama çok küçük olmayan ve 6 inç altında olan cihazları özlüyorum ve de ekosistemi bozmak istemediğim için başka üreticiden cihaza da oynayamıyorum. Satacak üst modele geçecektim boyuttan dolayı ona da yanaşmak istemedim minilerde fazla mini geliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı