iPhone 15 vs iPhone 16

Bütçe
50000

torukmakto14

Yoctopat
Daha fazla  
Selamlar. Samsung S24'ten iPhone geçeceğim fakat hangisine geçeceğime karar veremedim.
Sizce iPhone 15 ve iPhone 16 arasında 10-11 bin liralık fark var mı? Hangisini önerirsiniz?
Bütçem pek olmadığı için 15 istiyorum fakat 1 2 ay bekleyip 16 mı alsam diye düşünüyorum.
16e önerdiler fakat birçok özellikten mahrum olduğunu okudum fakat bayağı popüler gibi şu an.
Pek oyun oynamıyorum film izlemiyorum. Sosyal medya ve YouTube kullanıyorum. Ve kamera benim için önemli.

Selamlar. Samsung S24'ten iPhone geçeceğim fakat hangisine geçeceğime karar veremedim.
Sizce iPhone 15 ve iPhone 16 arasında 10-11 bin liralık fark var mı? Hangisini önerirsiniz?
Bütçem pek olmadığı için 15 istiyorum fakat 1 2 ay bekleyip 16 mı alsam diye düşünüyorum.
16e önerdiler fakat birçok özellikten mahrum olduğunu okudum fakat bayağı popüler gibi şu an.
Pek oyun oynamıyorum film izlemiyorum. Sosyal medya ve YouTube kullanıyorum. Ve kamera benim için önemli.

16e alın hocam, gayet memnunum. Ben de aynı şekilde çok oyun oynamıyorum. Kamerasında birkaç özellik yokmuş sanırım ama fark etmedim bile. Normal fotoğraf modunda gayet güzel çekiyor. 2032'ye kadar da güncelleme alacakmış zaten.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun oynamıyorsanız ve telefonu çok zorlayacak bir şey yapmıyorsanız 16e almanızın pek bir anlamı kalmıyor, hem de kamera önemli diyorsanız geniş açının eksikliğini hissedersiniz, benim önerim biraz daha bekleyip 16 almanız çünkü 15'te Apple Intelligence olmaması bana göre büyük eksiklik.

Hocam alacaksanız iPhone 16 alin. iPhone 16 A18 varken iPhone 15'te A16 var. Performans olarak fark var bayağı. 16E'de ise dyanmic island yok, genel olarak cogu ozelliklerden uzak. Bu fiyata Samsung'un daha kaliteli bir telefonuna da gecmeyi dusunebilirsiniz ama alacaksaniz iPhone 16 öneririm.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kamera önemliyse 16 alın iPhone 15 iyi bir telefon değil. iOS 27 ile gelecek olan yapay zeka özelliklerinden mahrum kalacaksınız.

16e alın hocam, gayet memnunum. Ben de aynı şekilde çok oyun oynamıyorum. Kamerasında birkaç özellik yokmuş sanırım ama fark etmedim bile. Normal fotoğraf modunda gayet güzel çekiyor. 2032'ye kadar da güncelleme alacakmış zaten.
Bende 16e çok istiyordum fakat bayağı bilgi edindim birçok özellikten yoksun deniyor hocam ama bazı kişilerde bu özellikler zaten ayda yılda bir sefer kullanılıyor diyor valla arada kaldım. Çentik büyük olduğu için ve dinamik ada olmadığı için çok olumsuz yorum gördüm. Bir de geniş açı olmadığı için zaten geniş açının olup olmadığını bile bilmiyordum ben telefonumda o önemli değil de bilemedim çok ortadayım bir de fiyatı şuan 44k olmuş 37 38 falan olsa direkt alırdım.

16e alınmaz bence. iPhone 15 alın.
15 ve 16 arasındayım..

Oyun oynamıyorsanız ve telefonu çok zorlayacak bir şey yapmıyorsanız 16e almanızın pek bir anlamı kalmıyor, hem de kamera önemli diyorsanız geniş açının eksikliğini hissedersiniz, benim önerim biraz daha bekleyip 16 almanız çünkü 15'te Apple Intelligence olmaması bana göre büyük eksiklik.
Yapay zeka çok etkiler mi sizce hocam?

Hocam alacaksanız iPhone 16 alin. iPhone 16 A18 varken iPhone 15'te A16 var. Performans olarak fark var bayağı. 16E'de ise dyanmic island yok, genel olarak cogu ozelliklerden uzak. Bu fiyata Samsung'un daha kaliteli bir telefonuna da gecmeyi dusunebilirsiniz ama alacaksaniz iPhone 16 öneririm.
Samsung'dan sıkıldım hocam ya iPhone deneyimlemek istiyorum artık.. 16 için 2 3 ay beklemem lazım sizce telefonlara zam gelir mi? Tek korkum o şuan.

Kamera önemliyse 16 alın iPhone 15 iyi bir telefon değil. iOS 27 ile gelecek olan yapay zeka özelliklerinden mahrum kalacaksınız.
Teşekkür ederim hocam.

S24 den iphone 15 gecmek mantiksiz deveden deveye binmek gibi. Fark yok neredeyse.
Geçmek için sebep ariyorsaniz 16 geçin derim.
Samsung artık sıktı hocam 2 senedir S24 kullanıyorum artık şarjı tutmamaya başladı. Ayrıca depolama sorunu yaşıyorum nedenini çözemedim telefon 2 gün öncesine kadar %100 oldu kilitlendi. Sıfırladım bütün dosyalarımı tekrar attım şuan 40gb yer var fakat her gün 1gb 1gb azalıyor. Bazen uygulamalar çalışmıyor özellikle Instagram sürekli hata veriyor ve Spotify. Bir de fotoğraf, story vs. paylaşırken çamur gibi yapıyor bu yüzden iPhone deneyimlemek istedim 16'da karar kıldım gibi duruyor şuan

Bende 16e çok istiyordum fakat bayağı bilgi edindim birçok özellikten yoksun deniyor hocam ama bazı kişilerde bu özellikler zaten ayda yılda bir sefer kullanılıyor diyor vallahi arada kaldım. Çentik büyük olduğu için ve dinamik ada olmadığı için çok olumsuz yorum gördüm. Bir de geniş açı olmadığı için zaten geniş açının olup olmadığını bile bilmiyordum ben telefonumda o önemli değil de bilemedim çok ortadayım bir de fiyatı şu an 44K olmuş 37 38 falan olsa direkt alırdım.

15 ve 16 arasındayım.

Yapay zeka çok etkiler mi sizce hocam?

Samsung'dan sıkıldım hocam ya iPhone deneyimlemek istiyorum artık. 16 için 2 3 ay beklemem lazım sizce telefonlara zam gelir mi? Tek korkum o şu an.

Teşekkür ederim hocam.

Samsung artık sıktı hocam 2 senedir S24 kullanıyorum artık şarjı tutmamaya başladı. Ayrıca depolama sorunu yaşıyorum nedenini çözemedim telefon 2 gün öncesine kadar %100 oldu kilitlendi. Sıfırladım bütün dosyalarımı tekrar attım şu an 40GB yer var fakat her gün 1GB 1GB azalıyor. Bazen uygulamalar çalışmıyor özellikle Instagram sürekli hata veriyor ve Spotify. Bir de fotoğraf, story vs. paylaşırken çamur gibi yapıyor bu yüzden iPhone deneyimlemek istedim 16'da karar kıldım gibi duruyor şu an.

Vallahi biliyosunuz ekonomimiz dengesiz şu an bir zam beklenmiyor ama tabii ileride ne olacağının garantisi yok. Sıkıntı bir durum oluşmadığı sürece zam geleceğini sanmıyorum.

Ama alacaksaniz kesinlikle 16 alın işlemci olarak bayağı fark var 15'ten.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı