iPhone 15 vs Samsung S24 FE

Bütçe
40k
S24+ kullandım 3-4 ay sonra iPhone 14 Pro'ya geçtim ve iPhone kat ve kat daha iyi çekiyor.

Tek fark renk farklılığı. Yoksa S24+ gayet iyi çeker. Sadece iPhone doğal çekiyor.

Düşük ışıkta, portre modlarında iPhone daha iyi çeker.

Kuzenimde 16 var sahil gibi yerlere oturmaya gittiğimizde sosyal medya fotoğraflarını S24'ten çekmemi istiyor bence hem geniş açı hem de gündüz 24'ün kamerası daha iyi.

50 bine S25'te alabilirsin kardeşim. Arada 20 bine değen fark olmaz. Hatta yanlış değilsem iPhone 15 128 GB ve 60 Hz'dir. Ayrıca bataryası da en fazla 3750 civarıdır diye tahmin ediyorum.
Hocam 40-45 binin üstüne çıkarsam iPhone almayı düşünüyorum biraz da tatmak istiyorum iPhone'u.

Söz konusu kamera ise hala Vivo X200 FE almasını öneririm.
Hocam bu tür markalar bana güven vermiyor telefon konusunda nedense.

Tek fark renk farklılığı. Yoksa S24+ gayet iyi çeker. Sadece iPhone doğal çekiyor.

Hocam iPhone sarımtırak çekiyor renklerde benim bildiğim. Biraz daha canlılık katmak için yapıyor sanırım. Doğal ve gerçekçi çeken Samsung tarafı.

Hocam 40-45 binin üstüne çıkarsam iPhone almayı düşünüyorum biraz da tatmak istiyorum iPhone'u.

Tercih meselesi ama verdiğin paradan beklentin önemli. Apple olsun yeter dersen sana kalmış ama paranın hakkını ararsan S25 listende olması gereken ilk 3 cihazdan biri olur kesinlikle.

Vivo'nun kamerası iPhone'u da Samsung'u da yer yer geçiyor hocam. Yurt dışında yüksek talep var o markalara. Bizim ülkede pek tutmadığına bakmayın, yabancılık çekiyoruz.

Kuzenimde 16 var sahil gibi yerlere oturmaya gittiğimizde sosyal medya fotoğraflarını S24'ten çekmemi istiyor bence hem geniş açı hem de gündüz 24'ün kamerası daha iyi.
Bende de S24 var. iPhone 14 Pro Max'tan falan iyi çekiyordu. 16 ile kıyaslama imkanı bulamadım ama eminim ondan da iyi olduğu yerler var.

Evet hocam bir arkadaşta var, çektiği fotoğrafın iPhone'la çekildiğini düşünenler oldu sanırım çok bir fark yok fakat ön kamera da benim için önemli.
Ön kamera Samsung'ta kötü değil. Ancak iPhone biraz daha iyi ön kamerada.

Vivo'nun kamerası iPhone'u da Samsung'u da yer yer geçiyor hocam. Yurt dışında yüksek talep var o markalara. Bizim ülkede pek tutmadığına bakmayın, yabancılık çekiyoruz.
Hocam bizim ülkede Apple'a fazla bir sevgi var bence. 10 gün falan Antalya'da geçirmiştim ve yabancıların çoğu apple harici telefon kullanıyordu. Nedenini bilmiyorum fakat durum böyle.

Ön kamera Samsung'ta kötü değil. Ancak iPhone biraz daha iyi ön kamerada.
Peki hocam sizce 20 bine değer bir fark var mı ön kamerada? Benim için ön kamera önemli de.

Hocam bizim ülkede Apple'a fazla bir sevgi var bence. 10 gün falan Antalya'da geçirmiştim ve yabancıların çoğu Apple harici telefon kullanıyordu. Nedenini bilmiyorum fakat durum böyle.

Türkiye'de yaşayan halk Batı'nın kölesi olmayı seviyor. Ancak Batı'nın kölesi bile olamayacak kadar yanlış düşüncelerdeler maalesef. Benim tanıdığım yabancılarda da Vivo, OnePlus, Samsung vb. telefonlar var. Okuduğum üniversitede eline yeteri kadar para geçen Apple almaya koşuyor. Sınıfımda 30 kişi varsa 15'inde net Apple var. Başka birisi mesela markacılık yapıp MacBook almış, benim oynadığım oyunları oynayamadığı için canı sıkıldı, pişman oldu. Böyle söyleyince Apple Hater'i diye etiketliyor yine Apple fanboyları, ama gerçekler bunlar. Milletimiz parasının yarısını cebe atan, müşterinin ilgisine değil, yalnızca sadakatine önem veren bir şirketin peşinden koşup durduğu için daha az özellikli telefon daha pahalı. Ülkemizde de bu kadar gaflet içinde insan varken, aşırı yüksek fiyattan satıp satıp duruyorlar. Eğer 50 bine çıkarım diyorsanız 15 yerine daha iyi modellere bakmanızı tavsiye ederim. Şimdi iPhone 15 alırsanız, 1- şarja bağlı yaşayacaksınız, 2- yavaş bir ekran kullanacaksınız, 3- kamera detayları yüzünden, mesela 4K 60FPS video çekeceksiniz ve eğer kamera ile günlük uğraşıyorsanız o 128 GB'ı doldurmanız 2 ayı geçmez tahminimce.

Hocam marka oldukça büyük ve güvenilir bir marka isterseniz araştırabilirsiniz, ülkemizde son zamanlarda faaliyette bulunup üst modellerini satışa sunmaya başladı ama Globalde bayağı ünlüdür.
Kendimde Vivo X60 Pro Plus kullanıyorum,.2021 yılında Vivo'nun amiral gemisiydi bu cihaz ve o yıllardaki rakipleri olan iPhone 12 ve 13 serilerini kamera konusunda baştan sona ezde ve ondan sonraki Pro ve Pro Max modellerinden 14 Pro'dan da daha iyi oldu fakat 14 Pro Max daha iyi kamerada.
Ama son çıkan 17 dahil hiçbir düz iPhone modeli bu 2021 çıkışlı cihazın kamera performansına erişemedi.
Zeiss'ide araştırırsan8z dünyanın en iyi mercek ve kamera lensi vs.. üreticisi olduğunu görürsünüz ve Vivo'nun üst segment cihazlarında bu Zeiss mercekler kullanılıyor.
Zeiss ile anlaşmalı üretim yapmanın benim bildiğim yalnızca 2 marka var; Vivo ve Sony.

Türkiye'de yaşayan halk Batı'nın kölesi olmayı seviyor. Ancak Batı'nın kölesi bile olamayacak kadar yanlış düşüncelerdeler maalesef. Benim tanıdığım yabancılarda da Vivo, OnePlus, Samsung vb. telefonlar var. Okuduğum üniversitede eline yeteri kadar para geçen Apple almaya koşuyor. Sınıfımda 30 kişi varsa 15'inde net Apple var. Başka birisi mesela markacılık yapıp MacBook almış, benim oynadığım oyunları oynayamadığı için canı sıkıldı, pişman oldu. Böyle söyleyince Apple Hater'i diye etiketliyor yine Apple fanboyları, ama gerçekler bunlar. Milletimiz parasının yarısını cebe atan, müşterinin ilgisine değil, yalnızca sadakatine önem veren bir şirketin peşinden koşup durduğu için daha az özellikli telefon daha pahalı. Ülkemizde de bu kadar gaflet içinde insan varken, aşırı yüksek fiyattan satıp satıp duruyorlar. Eğer 50 bine çıkarım diyorsanız 15 yerine daha iyi modellere bakmanızı tavsiye ederim. Şimdi iPhone 15 alırsanız, 1- şarja bağlı yaşayacaksınız, 2- yavaş bir ekran kullanacaksınız, 3- kamera detayları yüzünden, mesela 4K 60FPS video çekeceksiniz ve eğer kamera ile günlük uğraşıyorsanız o 128 GB'ı doldurmanız 2 ayı geçmez tahminimce.
Hocam mesajınızı okurken kendimi gördüm sanki 😃😃 Gerçekten düşününce kendini iyi lanse etmek için kutusuna bile psikolojik hile katan bir markanın sunduğu ürüne güvenmediği de bir gerçek. Bütçemi de 50 bine zorlamaya hiç gerek yok en iyisi ben S24'den yana kullanayım tercihimi. Önerileriniz için teşekkür ederim.

İphone alacaksak 16 ve üstü al. Sakın 14 veya 15 alayım deme git 13 al daha iyi aralarında 1 nesil işlemci farkı var değmez. İphone 16 3 nesil güncel işlemciyle geliyor. Ayrıca 15 lerde kronik ısınma sorunu var dikktine

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı