Çözüldü iPhone 16 ekranı, telefonu kaldırınca otomatik aydınlanmıyor

• Konuyu başlatan Teru
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 662
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
15
Yer
Türkiye Cumhuriyeti
Merhaba. iPhone 8 Plus'ın parlaklığı açıkken bir süre sonra kararıyor. Karardığında elimi biraz kaldırınca ekran tekrar aydınlanıyor. iPhone 16'da ise karardıktan sonra elimi kaldırınca tekrar aydınlanmıyor. Ayarları hemen hemen aynı. Uyandırmak için kaldırma ayarı da açık. Bu durum iOS 18 kullanan herkes için böyle mi yoksa iOS 15'te kullandığım iPhone 8 Plus'a göre bir şeyi mi eksik?

Çözüm
Anlattığınıza göre bu bir sorun değil sadece yeni nesilde çalışma mantığı daha pil koruyan ve keskin hareket isteyen bir hâle gelmiş. Çünkü sorun olsaydı hiç açılmama ya da bir açılıp bir açılmama durumu yaşanırdı diye düşünüyorum.
Merhaba. iPhone 8 Plus'ın parlaklığı açıkken bir süre sonra kararıyor. Karardığında elimi biraz kaldırınca ekran tekrar aydınlanıyor. iPhone 16'da ise karardıktan sonra elimi kaldırınca tekrar aydınlanmıyor. Ayarları hemen hemen aynı. Uyandırmak için kaldırma ayarı da açık. Bu durum iOS 18 kullanan herkes için böyle mi yoksa iOS 15'te kullandığım iPhone 8 Plus'a göre bir şeyi mi eksik?
Attention Aware Features aktif mi?

Attention Aware Features aktif mi?

Açık. Yeni keşif yaptım. iPhone 8 Plus'ta ve 16'da ortak olan şeyler:
1. Masadayken ekranları kararıyorsa elime aldığımda aydınlanıyor.
2. Eğer elimde zemine paralel duruyorsa kaldırdığımda aydınlanıyor.

Ama iPhone 8 Plus'tan farklı olarak eğer biraz yukarı kaldırmışsam ve tekrar bakıp yüzüme yükselttiysem ne yaparsam yapayım bir daha aydınlanmıyor. Dokunmam gerekiyor. Değişik değişik hareketler yapsam da olmadı. iPhone 8 Plus eğimli tutuyorsam eğer zemine düzleyip bir daha kaldırırsam hızlıca, aydınlanırdı. Bunda olmuyor. Eğip tekrar kaldırınca aydınlanmıyor.

Anlattığınıza göre bu bir sorun değil sadece yeni nesilde çalışma mantığı daha pil koruyan ve keskin hareket isteyen bir hâle gelmiş. Çünkü sorun olsaydı hiç açılmama ya da bir açılıp bir açılmama durumu yaşanırdı diye düşünüyorum.

Çözüm

Bazı açılardan iOS 15 > iOS 18 ve iPhone 8 Plus > iPhone 16 downgrade oldu bence. 3D Touch yerine Haptic Touch ve bu ekran kaldırma sıkıntısı gibi. Yapacak bir şey yok demek ki.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı