IPhone 16 Plus mı yoksa 16 Pro mu alınmalı?

Aslında bu ikilemde bende kaldım hocam aynı Plus ve Pro arasındaydım fakat düşününce + özelliği çok hem de Pro az bir fiyat farkı varken neden olmasın dedim batarya konusunda şöyle söyleyeyim 20-80 kullanıyorum ve şarjı 1 günümü çok rahat çıkarıyor gün içinde de ortalama kullanıyorum diyebilirim ekran olarak önceki telefonum 6.1 inç Ti bu 6.3 inç olmasına rağmen boyut olarak aynı sadece çerçeveler çok ince olduğu için daha büyük.

Artı eksiler çok karıştı bende😂.Şu anki telefonum Plus ile aynı boyutta ve elim büyük olduğu için bana büyük gelmiyor Pro küçük mü olur diye de düşünüyorum. Pro Max tam ideal ama maalesef. Almadan önce ikisini de inceleyip öyle karar vereceğim.

16 Plus alırsan batarya olarak mevcuttaki xiaomi'den bile daha iyi ekran süreleri alırsın. Batarya performansı ve ekran boyutu lazımsa mecbur 16 Plus alman gerek. 16 Pro'yu ofiste iş telefonu olarak kullanıyoruz gün içinde 2 defa şarja takmak gerekiyor. 3500mAh kapasitesinden dolayı pek yoğun kullanıma gelen bir telefon değil. 16 plus'un Kamerası da ortalama bir kullanıcıyı fazlasıyla tatmin eder. Bir diğer seçenek ikinci el 15 pro max bakabilirsin.

16 Plus alırsan batarya olarak mevcuttaki Xiaomi'den bile daha iyi ekran süreleri alırsın. Batarya performansı ve ekran boyutu lazımsa mecbur 16 Plus alman gerek. 16 Pro'yu ofiste iş telefonu olarak kullanıyoruz gün içinde 2 defa şarja takmak gerekiyor. 3500MAH kapasitesinden dolayı pek yoğun kullanıma gelen bir telefon değil. 16 Plus'un kamerası da ortalama bir kullanıcıyı fazlasıyla tatmin eder. Bir diğer seçenek ikinci el 15 Pro Max bakabilirsin.

16 Plus'ta genel kullanıcı için tek eksi 60Hz ekran.120Hz ekranlı telefon kullanmadığım için çok problem olmaz diye düşünüyorum. Oyunlarda belki olabilir 60FPS kilidi olduğu için.

Kullanım tercihlerinize göre seçim yapmanız lazım 16 Plus günlük kullanımda 60Hz harici iyi bir telefon performansı üst düzey kamerası iyi ekran süresi çok iyi, Pro ise 16'nın batarya hariç her açıdan upgrade edilmiş hali.
16 plus isterlerinizi karşılıyorsa ve uzun ekran süresi istiyorsanız Plus alın eğer Pro özelliklerine ihtiyacınız varsa Pro alın.

Aralarında 10k gibi bir fark var, genel kalite olarak Pro daha iyi gibi geliyor ama Plus'ta batarya ve ekran süresi olarak daha iyi gibi. Apple sitesinde batarya sürelerine aynı demiş ama bana gerçekçi gelmedi. Batarya süresi benim için önemli, şu anki 5000MAH Xiaomi telefonumun altında batarya süresi almak istemem. Pro Max alma şansım yok.

16 Pro'nun pili vasatmış gibi muamele yapılmış, pili 1 günü normal kullanımda gayet çıkarıyor. Sabah 9'da işe gidip akşam 5'te gelen biriyseniz gün içinde ara ara telefonda indie oyunlar, Instagram, WhatsApp takılıyorsanız eve geldikten sonra bile 2-3 saat daha sizi götürür. 16 Plus ise böyle kullanımda saat akşam 8'de değil de akşam 10 gibi şarj uyarısı verir. Yani sırf 2-3 saat daha uzun ekran süresi alacaksanız diye 120Hz ekrandan, telefoto kameradan, 4K 120FPS video çekebilmekten, daha iyi işlemciden, titanyum kasadan, çok daha ince çerçeveli ekrandan, 48MP geniş açı kameradan vs. taviz vermeye gerek yok. 16 Pro ile 16 Pro Max zaten birebir aynı donanımdalar. 16 Plus'ı satmak da dert, daha fazla zarar ettiren modeldir çünkü talep az. 6.7" ekran da olmayıversin kafasındayım 6.3" de küçük değil. Saçmalık olur 16 Plus almanız.

16 Pro'nun pili vasatmış gibi muamele yapılmış, pili 1 günü normal kullanımda gayet çıkarıyor. Sabah 9'da işe gidip akşam 5'te gelen biriyseniz gün içinde ara ara telefonda indie oyunlar, Instagram, WhatsApp takılıyorsanız eve geldikten sonra bile 2-3 saat daha sizi götürür. 16 Plus ise böyle kullanımda saat akşam 8'de değil de akşam 10 gibi şarj uyarısı verir. Yani sırf 2-3 saat daha uzun ekran süresi alacaksanız diye 120Hz ekrandan, telefoto kameradan, 4K 120FPS video çekebilmekten, daha iyi işlemciden, titanyum kasadan, çok daha ince çerçeveli ekrandan, 48MP geniş açı kameradan vs. taviz vermeye gerek yok. 16 Pro ile 16 Pro Max zaten birebir aynı donanımdalar. 16 Plus'ı satmak da dert, daha fazla zarar ettiren modeldir çünkü talep az. 6.7" ekran da olmayıversin kafasındayım 6.3" de küçük değil. Saçmalık olur 16 Plus almanız.

Gerçekten kararsızım 10k fazla vermek konusunda da çok emin değilim 120Hz olsa direkt Plus alıp geçerdim. Yarın mağazada ikisini de inceleyip karar vereceğim.

Gerçekten kararsızım 10k fazla vermek konusunda da çok emin değilim 120Hz olsa direkt Plus alıp geçerdim. Yarın mağazada ikisini de inceleyip karar vereceğim.

120Hz olmayışı zaten en büyük kayıp üstüne kameradaki eksiklikler de cabası. 10K farkı hak ediyor 16 Pro. Bu devirde o kadar para verip telefoto kamerası olmayan, 60Hz ekranlı olan bir telefon alınmaz. Çoğu insanın da almama sebebi bu Plus ve düz modeli. Her zaman bir önceki senenin Pro serileri bir sonraki senenin düz modelinden iyi olur. Yani şimdi 16 Pro aldığında, bu sene çıkacak düz 17'den de 17 Air'den de her yönden çok daha iyi bir telefon sahibi olacak, iPhone 18-19'a kadar da sana değişim aratmayacak bir cihaz sahibi olacaksın 16 Pro aldığında.

Aralarında 10k gibi bir fark var, genel kalite olarak Pro daha iyi gibi geliyor ama Plus'ta batarya ve ekran süresi olarak daha iyi gibi. Apple sitesinde batarya sürelerine aynı demiş ama bana gerçekçi gelmedi. Batarya süresi benim için önemli, şu anki 5000mAh Xiaomi telefonumun altında batarya süresi almak istemem. Pro Max alma şansım yok.
Her yönden 16 Pro daha mantıklı pil dezavantaj olsa da.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı