iPhone 16 Pro 20W adaptörle şarj edilir mi?

hasantahsin1

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle selamlar, yeni bir iPhone 16 Pro cihaz aldım, önceki telefondan kalan orijinal Apple 20W şarj adaptörünü kullanmayı düşünüyorum, biliyorum şarj süresi biraz uzayacak ama bu benim için önemli değil, sormak istediğim soru şu bu cihazı 20W adaptör ile şarj etmenin herhangi bir zararı olur mu yoksa daha düşük W diye yıpranma süresi daha mı geç olur veya hızlı şarjı destekleyen 35W olan adaptörü mü almalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Telefonu sipariş ederken 20w olan adaptörü de sipariş etmiştim, normalde de orijinali o değil mi zaten?

Telefonu sipariş ederken 20w olan adaptörü de sipariş etmiştim, normalde de orijinali o değil mi zaten?
5-10 dakika daha hızlı şarj edecek diye 35 watt'a o parayı vermeye ben de lüzum görmedim 20 aldım yoluma devam ettim kaldı ki internetten testlerini izlediğim de arada muhteşem bir hız farkı da yoktu ve 35 watt adaptörler hacim olarak büyükler

20 watt ile şarj etmenizin tek olumsuz yönü yavaş dolması olur. O da beklenmeyecek kadar uzun bir zaman olmaz.

20 watt kullanmanın pil sağlığı açısından olumlu yönü var. Şarj ne kadar hızlıysa, pil sağlığına o kadar negatif etkisi var

Daha yavaş dolar diyenlerin hepsi yanlış bilgi veriyor. Sitede de yer aldığı üzere bu bilgi, USB-C kablolar maksimum 20W gücü çekebilir. Yani siz 30W alsanız bile USB-C ile maksimum 20W çekebileceksiniz. Ama diyorsanız ben MagSafe kullanacağım o zaman fark olur ve hızlı şarj için ekstra etkisini görürsünüz, ancak bu demek değil ki 20W ile hızlı şarj olmuyor, hayır hızlı şarj oluyor yine. Tüm 16 serileri için maksimum 25W destekleniyor.
Özetle:

USB-C klasik kablo varsa 20W yeterli, MagSafe kullanılacaksa 30W daha mantıklı bir seçim.

For faster Wireless charging up to 25W — up to 50 per cent battery in around 30 minutes for iPhone 16 and iPhone 16 Pro when paired with the 30W USB-C Power adapter”

Technopat Haberler

Geri
Yukarı