Hocam Apple yapay zekada nedense çok geç kaldı, Apple'ın yazılım ekibinin yetersiz olduğunu düşünmeye başladım. Android, Apple'da beğenilen bir özelliği ne yapıp ne edip ertesi sene bir benzerini çıkartıyor. Apple ise Android klavyelerdeki pano kısmını getirmiyor. En basitinden Circle to Search bile yok. Circle to Search'i getirmek ne kadar zor olabilir. Görselden metin bile çıkartamıyoruz. Adamlar tarayıcıya çeviri özelliğini geçen sene getirdiler.
Hocam açıkcası pek umudum yok pixelden. Bir çok sorunla boğuştuğu söyleniyordu. Fiyatıda tuzlu olur. Belki alan olursa saf ve sade android yazılımı için alır.Google Pixel geliyordu en son hocam gelişme olmadı, Pixel piyasaya girsin o zaman değişim olabilir
Apple kendisinden baska telefon ureticisinin olmadigini dusundu bence bir sure.Aslında Apple yazılım olarak en iyi şirket ama Samsung çok beklenmedik hareket etti. Bence Apple Samsung'un AI konusuna bu kadar erken ve fazla yüklenmesini beklemiyordu. Apple'ye her zamanki gibi Samsung'un yapıp bir düzene oturtmasını bekleyip ondan sonra yapacaktı ama işi aceleye geldi Samsung ani hareket edince.
Hocam açıkcası pek umudum yok pixelden. Bir çok sorunla boğuştuğu söyleniyordu. Fiyatıda tuzlu olur. Belki alan olursa saf ve sade android yazılımı için alır.
hocam orası ayrı ama resmi olarak artık Google ülkeye gireceği için, Pixel’de bir nevi developer cihazı olduğu için, çok satış yapalımdan ziyade sağlam ve stabil yapalım tadında. Ufak da olsa etkisi olabilir diye düşünüyorumKeske Honor gibi yenilikci markalar bu tarz atilimlar yapsa ama neredeyse imkansiz, Samsung da dediginiz gibi gec kaldi artik.
O cihazin da bence en buyuk sorunu cihazi kurcalarken hic kaliteli bir hissiyat vermiyor, onun disinda basarili.
Hocam bir de ek olarak yeni aklima geldi, Apple gercekten teknik servis konusundan ulkemizde cok iyi, ozellikle buyuksehirde yasaniyorsa direk ayni gun icinde bile cihazinizla alakali sorununuzu halledip cihazinizi verebiliyorlar, Samsung da sorun yasayan yakinlarim oldugunda cihazlarini servise gonderiyorlar gunlerce cihaz yok hatta bazen haftalari buluyor, bence cok buyuk bir eksi.hocam orası ayrı ama resmi olarak artık Google ülkeye gireceği için, Pixel’de bir nevi developer cihazı olduğu için, çok satış yapalımdan ziyade sağlam ve stabil yapalım tadında. Ufak da olsa etkisi olabilir diye düşünüyorum
Doğru diyorsunuz hocam, ben de eski bir teknoloji yazarı olarak, teknolojiye karşı hep tarafsız yaklaştım, ama Apple yazılımsal anlamda aşırı yavaş. Steve Jobs’tan sonra ne kattı hangi özelliği çok kullanıldı diye sorsanız hiçbir cevap veremem. Şöyle bir düşündüm de sadece çoğu özellik arayüz olarak giydirilmiş ve bize sunulmuş, biz de almışız. ChatGPT bir nevi yapay zeka ekolünü başlattı, bu kadar gelişmede belirttiğiniz gibi Apple’ın yavaş düşünmesi hiç kabul edilir gibi değil. Ellerinde siri var sonuçta ve dizayn etse en iyi Apple dizayn ederdi bu teknolojiyi.Aslında Apple yazılım olarak en iyi şirket ama Samsung çok beklenmedik hareket etti. Bence Apple Samsung'un AI konusuna bu kadar erken ve fazla yüklenmesini beklemiyordu. Apple'ye her zamanki gibi Samsung'un yapıp bir düzene oturtmasını bekleyip ondan sonra yapacaktı ama işi aceleye geldi Samsung ani hareket edince.
Hocam açıkcası pek umudum yok pixelden. Bir çok sorunla boğuştuğu söyleniyordu. Fiyatıda tuzlu olur. Belki alan olursa saf ve sade android yazılımı için alır.
Hocam çok haklı bir konuya ayak bastınız. Servis konusunda Apple daha sıkı. Apple’da öyle bir kültür var. Diğer firmaların çoğu servisi şirketler aracı kurumlar ile çalışıyor hocam o yüzden meydana geliyor. Büyük firmaların kendi servislerini açması lazım. Honorun kendi servisi yok anlaştığı yerler varHocam bir de ek olarak yeni aklima geldi, Apple gercekten teknik servis konusundan ulkemizde cok iyi, ozellikle buyuksehirde yasaniyorsa direk ayni gun icinde bile cihazinizla alakali sorununuzu halledip cihazinizi verebiliyorlar, Samsung da sorun yasayan yakinlarim oldugunda cihazlarini servise gonderiyorlar gunlerce cihaz yok hatta bazen haftalari buluyor, bence cok buyuk bir eksi.
Benim bir 5 gr da kılıfı ediyor hocamAynı cihazı kullanıyorum bana hiç ağır gelmiyor, isterseniz bir hassas terazide filan ölçün ağırlıkları karşılaştırın.
Bence ozellikle telefon gibi bir cihaz icin ayni gunde sorun cozumu vs cok onemli bir durum, sorun olmasa bile insan icinden sorunum olsa bile ayni gun icinde cozulecek diye bir rahat oluyor.Hocam çok haklı bir konuya ayak bastınız. Servis konusunda Apple daha sıkı. Apple’da öyle bir kültür var. Diğer firmaların çoğu servisi şirketler aracı kurumlar ile çalışıyor hocam o yüzden meydana geliyor. Büyük firmaların kendi servislerini açması lazım. Honorun kendi servisi yok anlaştığı yerler var
Benim bir 5 gr da kılıfı ediyor hocam
Çok doğru söylediniz hocam, maksimum 3-4 gün yoğunlukta bile. Samsung’un servis kısmı çok farklı sanırım. Metropollerde İzmir Ankara İstanbul gibi aynı günde çıkartabiliyorlar mı bilmiyorumBence ozellikle telefon gibi bir cihaz icin ayni gunde sorun cozumu vs cok onemli bir durum, sorun olmasa bile insan icinden sorunum olsa bile ayni gun icinde cozulecek diye bir rahat oluyor.
Bence ozellikle telefon gibi bir cihaz icin ayni gunde sorun çözümü vs cok onemli bir durum, sorun olmasa bile insan icinden sorunum olsa bile ayni gun icinde cozulecek diye bir rahat oluyor.