iPhone 16 Pro şarjı ekran kullanmıyorken azalıyor

Aliefeeee

Picopat
Daha fazla  
Telefonu 1 hafta önce 0 sıfır aldım ancak kullanmıyorken (ekran kapalı iken) şaejı gidiyor her zaman açık ekran kullanıyorum ve gece bıraktığımda şarjı yüzde 8 gitmişti. Bugünde her zaman açık ekranı kapadım ancak bu durum yine devam etti. Neden böyle oluyor? Model 16 Pro.

Merhaba herhangi bir bir elektornik cihaz açık kaldığı süre zarfında bataryadan enerji almak durumundadır. Siz herhangi bir bir işlem yapmıyor olsanız dahi işletim sistemi sizin herhangi bir bir zaman telefon açıp kullanabilmeniz için daima aktif olmadılır bunun yanında baz istasyonlarına göre sinyal gücü ayarlaması yapmak, arama olup olmadığını kontrol etmek, Saat'i saniyer saniye işleemk ve Wi-Fi vb. bağlantıları idare ediyor. Bluetooth gibi özellikler genellikle daha fazla güç harcar açıksa kapatın bir de yazılım güncellemelerini kontrol edin kimi zaman yazılım güncellemeri istiklarlı bir yazılım sağlayarak batarya performansını iyileştirebilir.

Merhaba herhangi bir bir elektornik cihaz açık kaldığı süre zarfında bataryadan enerji almak durumundadır. Siz herhangi bir bir işlem yapmıyor olsanız dahi işletim sistemi sizin herhangi bir bir zaman telefon açıp kullanabilmeniz için daima aktif olmadılır bunun yanında baz istasyonlarına göre sinyal gücü ayarlaması yapmak, arama olup olmadığını kontrol etmek, Saat'i saniyer saniye işleemk ve Wi-Fi vb. bağlantıları idare ediyor. Bluetooth gibi özellikler genellikle daha fazla güç harcar açıksa kapatın bir de yazılım güncellemelerini kontrol edin kimi zaman yazılım güncellemeri istiklarlı bir yazılım sağlayarak batarya performansını iyileştirebilir.

Bir de iPhone ciihazlarda yeni alındığında batarya ömrünün beklenenden kısa olması normalmiş cihaz kullanım alışkanlıklarına göre kendisini ayarlıyormuş kullandığınız müddetçe iyileşecektir eğer sorununuz devam ederse yetkili servise başvurun yahut cihazı iade/değişime götürün.

Sağolun eskir redmimde böyle birşey hiç yaşamadım

Bir de iPhone ciihazlarda yeni alındığında batarya ömrünün beklenenden kısa olması normalmiş cihaz kullanım alışkanlıklarına göre kendisini ayarlıyormuş kullandığınız müddetçe iyileşecektir eğer sorununuz devam ederse yetkili servise başvurun yahut cihazı iade/değişime götürün.

Bende 15 Pro Max var sabah kalktığımda şarjım 80'e sabitlenmiş şekilde ayarladım ve bir huyum var %100 parlaklıktan karanlıkta bile asla düşmem güç tasarrufu asla kullanmam ve batarya ömrüm 91 olmasına rağmen bana 24 saat çok çok rahat yetiyor yoğun kullanmama rağmen sizde nasıl böyle bilmiyorum gerçi Pro' imiş Pro Max değilmiş fakat gene de işlemci farkından aradaki güç oranı baz alındığından ötürü bu kadar güç tüketmesi normal değil. Arka plan işlemleri sınırlı mı? Arka planda uygulama yenileme yani?

Hocam siz telefonu boşta bıraktığınızda cihaz kendini ICloud'a yedekliyor ve daha yeni aldığınız için kendini optimize ediyor olabilir. Ayarlada pil kısmına gelince optimizasyon devam ediyor gibi bir yazı varsa bu olay normal, yazı yoksada ayarlar kısmından arka plan uygulamalarırnı ve otomatik yedeklemeyi kapayabilirsiniz. Bir ek bilgi daha vereyim eğer ki cihazı Wi-Fi'de kullanmanıza rağmen mobil internet paketiniz azalıyor ise:
Ayarlar>hücresel aşağı kaydırın Wi-Fi veya WLAN destek kısmını kapatın, iCloud Drive ve iCloud yedeklemeyide kapatın. Bu hem internetiniz bitmesini hem de olur olmadık yerde internete bağl ı değilken yedekleme yapıp şarjınızı etkilemesini engeller.

Bende aynısını yaşıyorum hocam normal bende de 3 bazen 4 eksilme oluyor bazen de olmuyor.

Bende aynısını yaşıyorum hocam normal bende de 3 bazen 4 eksilme oluyor bazen de olmuyor.
Hocam otomatik yedeklemeden kaynaklı yüksek ihtimalle. Benimde %100 ken bırakıyorum sabaha %3 ile %7 arası şarjım azalmış oluyor.
Bu gerek aygıt yedeklemesi
İCloud'a fotoğraflar yedekelemesi
İOS güncellemesi indirmesi
Güncelleme gelen uygulamaları güncellemesi gibi bir çok sebepten kaynaklanır. Kafaya takılacak bir durum yok. İlla %100'de kalsın diyorsanız şarjdan hiç çıkarmayın.

Hocam otomatik yedeklemeden kaynaklı yüksek ihtimalle. Benim de %100ken bırakıyorum sabaha %3 ile %7 arası şarjım azalmış oluyor.
Bu gerek aygıt yedeklemesi.
ICloud'a fotoğraflar yedekelemesi.
iOS güncellemesi indirmesi.
Güncelleme gelen uygulamaları güncellemesi gibi birçok sebepten kaynaklanır. Kafaya takılacak bir durum yok. İlla %100'de kalsın diyorsanız şarjdan hiç çıkarmayın.

Takmıyorum hocam artık zaten her türlü gidiyor yani mecburen her gün takıyoruz şarja o yüzden çok önemli değil ama dediğiniz ayarları kapatayım normal zamanda da boşta çok şarj yiyebiliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı