iPhone 16 Pro vs 16 Pro Max

Selamlar elimde iPhone 14 256 GB var. Daha garantisi devam ediyor. Biraz araştırma yaptım elimdeki cihaz 35-40k civari ediyor.

Bende elimdekinin değeri hala güzel bir fiyatken satıp 16 almayı düşündüm. 2 cihaz arasında kaldım. Size sormak istedim.

Büyük ekran sevdam asla yok tek düşüncem batarya. Ama Pro Max'de fazla büyük geliyor taşıması cepte muhafaza edilmesi falan düşündürüyor beni.

16 Pro beni şarj konusunda üzer mi?
(Sizden tek ricam elinde 14 var değiştirme ne gerek var, o paralara değmez vs. konularına girmeyelim)

16 Pro Max size en fazla fazladan 2-3 saat daha ekran süresi verecektir. 2-3 saat daha uzun ekran süresi için hem 20K neredeyse fiyat farkı vermeye hem de boyutundan rahatsızlık duyacağınız bir cihaza geçmenize gerek yok derim. Donanımsal olarak da 16 Pro ve 16 Pro Max birebir aynı cihazlar bir fark yok yani aralarında. O yüzden 16 Pro 256 GB öneririm minimum depolama açısından da.
Pro serisi bir cihaz 1 günü rahatlıkla çıkarır arkadaşların da dediği gibi özellikle pil sağlığı 90'ların altına düşene kadar sizi mağdur etmez. Çok video çekerim, oyun oynarım, görüntülü görüşürüm vs. gibisinden şarj yiyen şeyleri yapıyorsanız o zaman akşama doğru şarja takmanız gerekecektir.

Öyle gerçekten cebe bi koyuyon rahatsız ediyor kocaman yer kaplıyor elde emanet gibi duruyor falan.

Millete baksan PM, PRO'ya göre 5 10 saat fazla gidiyor sanıcak gören. Öyle yorumlar var.

Mesela gerçekten parasal değil büyük ekran olması bana göre dezavantaj gerçekten emanet gibi duruyor cepte o büyüklükte telefon rahatsız eder gibi hele bunun yaz sıcağı falan var.

Tabi tabi 256GB bakıyorum 128GB düşünmedim bile.Hem yarın satarken alıcısı da ona göre oluyor. bu düşünceyle elimdeki 14'ü de 256GB almıştım.

Biz küçük diyoruz küçükte değil aslında mesela 14'ten 2inç büyük. Ama PM'de büyük işte. PRO şöyle 6.5 gibi olsaymış tadından yenmezmiş.

Benim oyunla gram alakam yok hocam ya. Ben mobilden oynamayı seven biri değilim. Ha 101 var arada girerim, şöyle candy crush gibi şeker oyunları var 1 ayda 1 saat girersem anca. Ben sosyal medya bağımlısıyım. Oralarda çok takılıyorum.
Hocam buyuk cihazin da ise yaradigi yerler var ama genelde pro'nun boyutu daha mantikli, bence yeni pro max serileri baya buyuk oldu iyice tablete dondu, 6.7 inc yine fena degildi. Ama batarya olarak gozle gorulur bir fark var zaten kagit uzerindeki fark da az degil, 16 pro gunu cikarmiyor mu elbette cikariyor standart kullanici icin.

Batarya konusunda takıntılıysan kesinlikle Pro Max, 2-3 günde bir şarj ediyorum tabii çok yoğun kullanmadığım için. Ama bataryada takıntılı olmasaydım Pro 256 GB alırdım. Aralarında %10 - %20 şarj farkı oluyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı