IPhone 16 Pro vs iPhone 15 Pro vs S24 Ultra

Makaleler
2
Forumdaki bazı yorumlar kafamı karıştırıyor ben açıkca 16 Pro serisinin 15 Pro serisinin üstünde ve yapay zeka harici şu anlık S24'ün ilerisinde olduğunu savunuyorum fakat forumda ısrarla aynı telefonlar olduğunu ya da S24 ultranın daha iyi olduğunu söyleyenler var.
Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz?

Forumdaki bazı yorumlar kafamı karıştırıyor ben açıkca 16 Pro serisinin 15 Pro serisinin üstünde ve yapay zeka harici şu anlık S24'ün ilerisinde olduğunu savunuyorum fakat forumda ısrarla aynı telefonlar olduğunu ya da S24 ultranın daha iyi olduğunu söyleyenler var.
Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz?

Ben olsam S24 Ultra alırdım veya S25 beklerdim. 100k bir telefona verilmez 2 katı fiyat farkı var aralarında.

Hocam ben 2-3 iPhone 2-3 te android inceleyen biriyim. Benim bilgim sınırlıdır ama genel gözlemlerim ve kullanıcıların yorumları:

Samsung'un bataryasının iPhone'dan çok daha uzun süre gittiği aşikar.

Fotoğraf kısmında Samsung eskiden instagrama falan story atarken görüntü kesiyor gibi söylemlerde vardı şu an onu düzelttiklerinj söylemişler.

Ekran kasa oranı daha iyi daha buyuk bir telefon S24 Ultra.

Yapay zeka bana kalırsa boş bir özellik. Arkadaki kişiyi silsem ne değişecek silmesem ne değişecek? Bana kalırsa S24 yerine S23 alınmalı ultralari da dahil. Aralarında cidden bunlarunda fark yok.
Yine aynı şekil 16 pro yerine ya da 16 pro Max yerine 15 pro ya da 15 pro Max alınmalı. Eğer ciddi aliciysaniz ve iPhone olsun demiyorsaniz S23 Ultra şu an en baba telefon bana göre. He diyorsanız ki ben iPhone kullandım ya da kullanmak istiyorum. 15 pro Max almanız lazım bence. Çünkü 15 prodaki 3000 kusur batarya bırakın 1 günü 5-6 saat sizi cikartirsa öpüp basinuza koyun.

Hocam ben 2-3 iPhone 2-3'te Android inceleyen biriyim. Benim bilgim sınırlıdır ama genel gözlemlerim ve kullanıcıların yorumları:

Samsung'un bataryasının IPhone'dan çok daha uzun süre gittiği aşikar.

Fotoğraf kısmında Samsung eskiden Instagram'a falan story atarken görüntü kesiyor gibi söylemlerde vardı şu an onu düzelttiklerinj söylemişler.

Ekran kasa oranı daha iyi daha buyuk bir telefon S24 Ultra.

Yapay zeka bana kalırsa boş bir özellik. Arkadaki kişiyi silsem ne değişecek silmesem ne değişecek? Bana kalırsa S24 yerine S23 alınmalı ultralari da dahil. Aralarında cidden bunlarunda fark yok.
Yine aynı şekil 16 Pro yerine ya da 16 Pro Max yerine 15 Pro'ya da 15 Pro Max alınmalı. Eğer ciddi aliciysaniz ve iPhone olsun demiyorsaniz S23 Ultra şu an en baba telefon bana göre. He diyorsanız ki ben iPhone kullandım ya da kullanmak istiyorum. 15 Pro Max almanız lazım bence. Çünkü 15 Pro'daki 3000 kusur batarya bırakın 1 günü 5-6 saat sizi cikartirsa öpüp basinuza koyun.

Hocam ben kendi yaptığım araştırmalar doğrultusunda 16 ya bütçe çıkıyorsa kesinlikle 15 Pro serisine yönelinmemesi gerektiğini düşünüyorum.
Yapay zeka özellikleri fotoğraf çekerken bazı noktalarda öne geçiriyor.

Hocam ben kendi yaptığım araştırmalar doğrultusunda 16 ya bütçe çıkıyorsa kesinlikle 15 Pro serisine yönelinmemesi gerektiğini düşünüyorum.
Yapay zeka özellikleri fotoğraf çekerken bazı noktalarda öne geçiriyor.
Düz serileri zaten kesinlikle alınmaz iPhone'ların. Bunları klişeleşmiş olarak söylemiyorum. Batarya performansları cidden kötü oluyor iPhone'ların bir iPhone 13 kullanıcısı olarak bu yorumlarım. Hatta pro serilerini de sallamiyor Apple. Ekran desen pro Max'te var, batarya desen pro Max'te var onun dışında bazı serilerin pro Maxlerinde işlemcileri daha güçlü diye biliyorum. Apple gerçekten fiyat işinin civigini çıkarmış durumda. Allah göstermesin yarın borcunuz olsa ve pro, pro Max bir telefonunuz olsa alıcı bulamazsiniz kısa süre içerisinde çünkü insanlarda para yok. Ben düz serileri daha çok seven bir insanım. Gerek boyut gerekte ergonomik açıdan. Bu yönde de S23 alınır. S23 ultraya geçince cidden tablet gibi geliyor. Pantolon cebine sığmaz o telefonlar. 🤣

Düz serileri zaten kesinlikle alınmaz IPhone'ların. Bunları klişeleşmiş olarak söylemiyorum. Batarya performansları cidden kötü oluyor IPhone'ların bir iPhone 13 kullanıcısı olarak bu yorumlarım. Hatta Pro serilerini de sallamiyor Apple. Ekran desen Pro Max'te var, batarya desen Pro Max'te var onun dışında bazı serilerin Pro Max'lerinde işlemcileri daha güçlü diye biliyorum. Apple gerçekten fiyat işinin civigini çıkarmış durumda. Allah göstermesin yarın borcunuz olsa ve Pro, Pro Max bir telefonunuz olsa alıcı bulamazsiniz kısa süre içerisinde çünkü insanlarda para yok. Ben düz serileri daha çok seven bir insanım. Gerek boyut gerek de ergonomik açıdan. Bu yönde de S23 alınır. S23 ultraya geçince cidden tablet gibi geliyor. Pantolon cebine sığmaz o telefonlar. 🤣

Hocam evet Apple'ın düz modelleri üvey evlat olarak gördüğü bir gerçek bence şu an fiyat sıkıntısı olmasa alınabilecek en iyi düz model 16, 15 serisinde böyle düşünmüyordum fakat 16'nın özellikleri güzel olmuş.

16 Pro serisinde benim araştırmalarıma göre Apple soğutma konusunda cidden fark atmış.
15 Pro serisinde kullandığı soğtuma sistemini değiştirmiş önemli parçaları kaplayan filmlerle ısı dağılımını azaltmış.
16 Pro'nun batarya kaplamasını değiştirmiş anakartın altında bulunan soğutma bloğunu güncelleyip konumunu daha iyi bir yere konuşlandırmış
Mikrofon ve hoparlörde çağ atlamış resmen kullandığı mikrofon şu an piyasanın en iyisi.
Kamera modüllerindeki iyileştirmeler ve verimlilik artışı sayesinde 4K 120FPS videoyu 3 saate yakın sürelerde duraklamadan çekebiliyor sarjı bitmese devam edecek.
İşlemci olarak 17 Pro'ya bakışla seviye atlamış.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı