iPhone 16 Pro vs iPhone 16

Bütçe
60000-90000

cccemalccc

Kilopat
Selam dostlar, yakın zamanda iPhone almayı düşünüyorum. Başlıkta belirttiğim gibi, iPhone 16 ve 16 Pro arasında kaldım. Pek fazla oyun oynamıyorum; genellikle sosyal medyada takılıyor ve arada bir fotoğraf çekiyorum. Eğer iPhone 16 bu ihtiyaçlarımı karşılıyorsa, daha uygun fiyatlı olduğu için onu tercih edebilirim. Ancak kafama takılan asıl mesele, iPhone 16'nın 60Hz ekrana sahip olması. Şu an kullandığım telefon 90Hz ekran sunuyor ve 60Hz bana kasıyormuş hissiyatı veriyor. Sizce sadece 120Hz ekran için aradaki fiyat farkına değip 16 Pro almak mantıklı mı?

Selam dostlar, yakın zamanda iPhone almayı düşünüyorum. Başlıkta belirttiğim gibi, iPhone 16 ve 16 Pro arasında kaldım. Pek fazla oyun oynamıyorum; genellikle sosyal medyada takılıyor ve arada bir fotoğraf çekiyorum. Eğer iPhone 16 bu ihtiyaçlarımı karşılıyorsa, daha uygun fiyatlı olduğu için onu tercih edebilirim. Ancak kafama takılan asıl mesele, iPhone 16'nın 60Hz ekrana sahip olması. Şu an kullandığım telefon 90Hz ekran sunuyor ve 60Hz bana kasıyormuş hissiyatı veriyor. Sizce sadece 120Hz ekran için aradaki fiyat farkına değip 16 Pro almak mantıklı mı?
iPhone’da taban model alinmaz. Pro alın tabii ki.

O olay öyle değil, tazeleme değeri ekrana sunulan FPS'yi yansıtır. iPhone 16 içindeki Bionic çip 60 FPS'yi sorunsuzca verebildiği için kasma hissiyatı yaşanmaz ayrıca akıcı bir görüntü sunar. Daha yüksek tazeleme değeri, mAh, kamerada ek özellikler ve boyut isterseniz Pro modeline bakabilirsiniz. Standart bir kullanıcı için Pro modeline gerek yok.

iPhone 16 yeterlidir hocam Hz için de çok takılmayın göz hemen alışır zaten.
Günümüz teknolojisinde 60Hz ekran düşük kaldığı için kafama takıldı. Özellikle Samsung’un uygun fiyatlı modellerinde bile minimum 90Hz ekran sunulduğunu görüyorum.
iPhone’da taban model alinmaz. Pro alın tabii ki.
Bunu deme sebebiniz güncelleme desteğinden mi yoksa pro modellerinin düz modele göre daha performanslı olması mıdır hocam?
Bütçen var ise tabii ki 16 Pro.
Bütçem yeterli hocam ama aradaki 20-25K fiyat farkı da az değil.

Bu arada, 128GB depolama alanı sizce yeterli olur mu? İleride sıkıntı yaşar mıyım? Dediğim gibi, sadece sosyal medya kullanımı için düşünüyorum ve nadiren video çekerim. 5x optik zoom gerçekten de işe yarar bir şey mi o konudaki düşüncelerinizi de merak ediyorum.

Bunu deme sebebiniz güncelleme desteğinden mi yoksa Pro modellerinin düz modele göre daha performanslı olması mıdır hocam?
Taban modellere dogru duzgun yenilik gelmiyor hocam. Hepsi kucuk detaylar disinda ayni ozelikte. Asil yenilikler Pro, Pro Max modellere geliyor. Ek olarak taban modeller cok hizli eskiyor. Pro alirsaniz uzun vadeli kullanirsiniz.

Aslında günlük kullanıcılar için düz modeller gayet yeterli ama ülkemizdeki fiyatlardan dolayı F/P olarak pek tutulan seriler değiller düz seriler, eğer 60Hz gözünüzü rahatsız etmiyor olsa 16 ya da Plus bakın fazla para harcamayın derdim ama alıp sonradan pişman olmamak için 16 Pro alabilirsiniz bütçe varken uzun gitmesi açısından 256 alsanız daha iyi olur.

Pro ile düz model arasındaki tek fark 120Hz değil farka değer ama Pro mkdeli alacağım diye de bütçeyi aşırı fazla zorlamayın. Eğer giriş ya da orta seviye kullanıcıysanızda Pro model kadar olmasa bile tatmin edecektir IP16.

Sadece 120hz ekran degil pro modeller ile duz modeller arasinda ciddi farklar var ve bu durumda duz modellerin fiyati sunulan cihaza gore bana yuksek geliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı