iPhone 16 Pro vs iPhone 17

Bütçe
78000

Milimetric

Centipat
Daha fazla  
Yakın zamanda parayı denkleştirebilirsem telefon almayı düşünüyorum. Ama kafam çok karıştı. Bir yandan Pro ve üç kamera beni cezbediyor ama alırsam ikinci el olacak bulunduğum ilde bir ilan buldum 256 GB kasım 2026ya kadar garantili fiyat 78 bin TL. 17 de ise aynı fiyata sıfır ve daha güncel bir cihaz almış oluyorum batarya açısından daha iyi performansı var diye okumuştum. 120 Hz ekran 17'ye gelmeseydi düşünmeden 16 Pro alırdım ama 17 şu an çok güçlü bir rakip.

16 Pro piyasasını takip ediyorum 256 GB olması nedeniyle kabul edilebilir bir cihaz olarak geldi normalde bulunmadığı için 128 GB modele bu fiyatları istiyorlar.

Kullanım durumum kamera aşırı profesyonel kullanmıyorum ama iyi çekmesi lazım her ikisinin de beni tatmin edeceğini düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Profesyonel birşeyle uğraşmadığınız sürece her ikisinin kamerasıda fazlasıyla yeterli gelecek. 16 Pronun kamera performansının daha olduğu aşikar fakat 17 düz modali 60 Hz sınırını aştığından ve daha güncel olduğundan aynı fiyat bandında sıfır olarak daha tercih edilesi.

Yakın zamanda parayı denkleştirebilirsem telefon almayı düşünüyorum. Ama kafam çok karıştı. Bir yandan Pro ve üç kamera beni cezbediyor ama alırsam ikinci el olacak bulunduğum ilde bir ilan buldum 256 GB kasım 2026ya kadar garantili fiyat 78 bin TL. 17 de ise aynı fiyata sıfır ve daha güncel bir cihaz almış oluyorum batarya açısından daha iyi performansı var diye okumuştum. 120 Hz ekran 17'ye gelmeseydi düşünmeden 16 Pro alırdım ama 17 şu an çok güçlü bir rakip.

16 Pro piyasasını takip ediyorum 256 GB olması nedeniyle kabul edilebilir bir cihaz olarak geldi normalde bulunmadığı için 128 GB modele bu fiyatları istiyorlar.

Kullanım durumum kamera aşırı profesyonel kullanmıyorum ama iyi çekmesi lazım her ikisinin de beni tatmin edeceğini düşünüyorum.

17 Pro kullanıcısıyım 17 ile arasında dağlar yok öncelikle onu söyleyeyim 3 kameralı gerçekten cezbediyor çok hoş estetik duruyor ama tavsiyem 17 alman. Ben yurt dışı aldım o şekil kullanıyorum ikinci telefonum da hazırda duruyor 12 mini.

iPhone 17'nin 16 Pro'ya artıları:
1- yeni nesil sensörlü ön kamera. 16 Pro'da yılların eski sensörü bulunmakta. Ön kamerada 17'nin 17 Pro serisinden bir eksiği de yok. Gerçekten çok güzel bir ön kamera var bu nesilde.
2- dışarıya çıktığınızda 16 Pro 2000 nit parlaklığa kadar çıkabilirken 17 ise 3000 nit parlaklığa çıkabiliyor. Bu da ciddi artısı.
3- pil ömrü daha iyi. Aynı zamanda daha hızlı şarj olabiliyor.
4- daha güçlü işlemcisi olduğundan en az +1 yıl daha uzun destek alacak.

16 Pro'nun 17'ye artıları:
1- telefoto kamera. 16 Pro 5 kata kadar optik Zoom yapabilirken 17'de direkt telefoto kamera yok. 2X'e kadar optik kalitede Zoom atabiliyor.
2- titanyum kasa olması.
3- Pro RAW, Pro res gibi video ve fotoğraf imkanı sunması diyebiliriz.
Ancak 3. madde çok profesyoneller içinken eğer telefoto kamerayı kırkta yılda bir kullanacaksanız da yeni nesil ön kameradan, daha parlak ekrandan ve daha güçlü donanımdan ödün vermeyin. 17, genel hatlarıyla 16 Pro'dan daha iyi bir telefon. Neredeyse 17 Pro seviyesinde bir telefon.

1- telefoto kamera. 16 Pro 5 kata kadar optik Zoom yapabilirken 17'de direkt telefoto kamera yok. 2X'e kadar optik kalitede Zoom atabiliyor.

Evet telefoto hakikaten çok iyi bir artı ama şimdiye kadar en fazla iPhone 15 kullandım ve o da 2X optik Zoom yapıyordu. Şimdiye kadar fazlasını kullanmadığım için eksikliğini hissetmem bence diye düşünüyorum.

2- titanyum kasa olması.

Güzel bir artı ama o kadar para verip zaten kılıfsız kullanamayacağım :D

3- Pro RAW, Pro res gibi video ve fotoğraf imkanı sunması diyebiliriz.

Profesyonel işler yapmıyorum o yüzden o benim için pek etki etmiyor.
Evet kafamdaki soru işaretleri giderildi ve 17 de karar kıldım. Yardımcı olup detaylı açıkladığın için çok teşekkür ederim.
Aynı şekilde diğer yazan arkadaşlara da teşekkür ediyorum :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı