S25 Ultra tokatlar.Öncelikle iyi günler dilerim. Önceki açtığım konuda 16 alınır mı? Demiştim ve şartları zorlayarak 16 Pro aldım yurt dışında yaşıyorum. Tatile geldiğimde babamın telefonunun bozulduğunu fark edip 16 Pro'yu ona hediye ettim. Kendime de idarelik SE 2020 aldım kullanıyorum şu anlık. Telefon alacağım 16 Pro'dan memnundum ama S25 ultranın sundukları da cazip gelmedi değil. Daha önce Samsung, Xiaomi ve Apple kullandım. Son 4 cihazım Apple oldu. Ondan önce de Redmi Note serisi kullandım 9 Pro ve 10S olmak üzere. Samsung ise S5 zamanı kullandım S5 mini ve S5 olmak üzere. Samsung'ta o günden bu güne ne değişti bilmiyorum stabilize arttı mı Apple'a ne kadar yakın gerçekten çok sığ bir deneyime ve bilgiye sahibim.
Aktif olarak yazılım mühendisliği okuyorum Android bu kısımda IOS'tan daha işe yarar mı, kullanışlı mı dediğim gibi 2-3 yıldır Android kullanmıyorum teknolojinin hızlı ilerlemesi ile beraber Android'te ne kadar atılım oldu bilgim yok. 16 Pro'yu alırken de kıstasım oyun değil hem heybetli amiral gemisi diye (gösteriş için değil babayiğit duruşu olan cihazlara zaafım var. Ben 1 sene tuşlu telefonda kullandım hatta tatildeyken tuşlu telefona hattımı taktım yazın e SIM ile uğraşmayayım diye ancak babama hediye ettim elimdeki cihazı) hem de minimum 4 sene takılma olmadan hatasız üzmeyecek bir cihaz arayışında olmamdı.
16 Pro şu anda burada 44 bin TL S25 Ultra 47 bin TL fiyat bilgisini de vereyim çok bir fark yok aralarında. Telefonda oyun oynamam vakit geçirmek için satranç, okey ve sudoku gibi uygulamalar kullanıyorum oyunu bilgisayardan oynuyorum. Eski Android deneyimim olduğu için şüphedeyim en güncel Android cihazım Redmi Note 10S'Ti ilk 8 ay iyiydi ama sonra takılmalar ve kasmalar başladı. Bendeki ön yargı biliyorum çünkü almak istediğim cihaz amiral gemisi ve Xiaomi o yıllarda MIUI kullandığı için pek de stabil denemezdi MIUI. Bunların farkındayım ama paramı boşa harcamakta istemiyorum bu düşünce de 3 yıldır Android'e para vermemiş olmamdan kaynaklı. Android'te 3 senede ne kadar atılım oldu özellikle Samsung tarafında aydınlatabilirseniz sevinirim.
Tekrar üstünü çizeyim iPhone'cu olma gibi bir derdim hiçbir zaman olmadı ama hangi cihazını aldıysam Android'te yaşadığım dertleri de yaşatmadı. Şimdinin Android'i nasıldır bilmediğimden ve kafam bayağı karıştığından çünkü maalesef objektif bir kaynak bulamadım samsungçusu S25u yu iPhone cusu 16 Pro'yu övüp durdu. Vaktinizi aldığım için kusuruma bakmayın şimdiden cevap veren herkese teşekkür ediyorum. İyi günler dilerim.
@Denizius124 neresini beğenmediniz?
Tokatlar deler deşer gibi saçma sapan şeyleri dikkate almayın bence. Kişisel tercihim 16 Pro olurdu sebebi ise kamerası, mikrofonu, işletim sistemi daha iyi ve ekosistem kuracaksam ekosistem olarak Samsung'dan daha iyi. Yazılım için Android daha serbest olduğu için daha iyi olabilir ama macOS ve iOS tarafına yazılım yapacaksanızda sanırım bu cihazlar gerekiyor bu konuyu okuldaki üst dönemlere sorup onlardan bilgi alsanız daha kesin olur ya da forumlardaki yazılımla uğraşan kişilere danışın herkesin bilgisi olmayan şeyler hakkında fikri var.
S25 Ultra istiyorsanızda bir süre bekleyip almanızı öneririm ısınma şikayetleri okudum birkaç yerde.
Son olarak şunu belirtmeliyim ki iki cihaz da üst düzey burada seçmen gereken ana nokta iOS mu Android mi? İleride ekosistem içine girmeyi planlıyor musun?
Mantıksız, açıklama yok konu sahibinin merakını giderecek bir cevap yok.
@Scania R730 v8 komik bir şey yazdığımı düşünmüyorum tokatlar gibi şeyler yazmak yerine mantıklı şekilde öneride bulunabilirsiniz.
Ne desem bilemedim. S25 Ultra ile iPhone 16 Pro'yu karşılaştırıyorsunuz. Halbuki iPhone 16 Pro Max'ler bile S24 Ultra ile kıyaslandığında çok rahat geçiyordu S24 Ultra. Bunu S24 Ultra kullanıcısı olarak söylüyorum.
Evet.S24 Ultra mı çok rahat geçiyordu?
Çok rahat diyorsunuz ya gülesim geliyor, S24 kullanıcısı ve Samsung fanı olarak diyorsunuz anladım.