Denizius124
Hectopat
- Makaleler
- 3
Bir telefon karşılaştırmasında bir anda Çinli markaları katıyorsunuz. Ben mi anlamıyorum?
Konu açın beni etiketleyin orada tartışalım.
Siz "marka önemli değil" diyorsunuz, buna ithafen söyledim. Üstte bir arkadaş da gelip saçma bir yorum yaptı, ona cevap bile vermedim.
Diyorum ki, böyle şeyler karşılaştırılırken marka önemsiz olmaz. Sadece telefonlara bakarsak, Çinli markalar donanım olarak uçuyor. Ancak Apple, iOS ile onların yarısı kadar donanım kullanarak aynı şeyleri, hatta daha iyisini yapabiliyor. Keza, Samsung da yavaş yavaş bu şekilde bir ivme kazanıyor.
Yapay zeka konusunda da aynı durum geçerli. "Samsung'un yapay zekası" diyorsunuz, ancak büyük oranda Google'ın yapay zeka araçlarından destek aldığını belirtiyorum. Direkt olarak Samsung'un yapay zekası kötü ya da iyi demiyorum sadece "-" yönlerini belirtiyorum bir zamanlar Samsung'un öve öve bitiremediği nesne silme özelliği ile hava atılırken, iPhone 11 ile daha iyi nesne silinebiliyordu.
Bir telefon karşılaştırmasında bir anda Çinli markaları katıyorsunuz. Ben mi anlamıyorum?
Konu açın beni etiketleyin orada tartışalım.
iPhone 11 mi iyi nesne siliyordu?
Konu onaylanma aşamasında etiketledim sizi.Çok tartışmak istiyorsanız açabilirsiniz bir konu tartışırız.
Evet Samsung'un kullandığı aynı mantık ile Google uygulamalarından o zamanlar Samsung'un yapay zeka diye verdiklerinin %90ı yapılabiliyordu ki hala da yapılıyor.
Hocam üzgünüm ki konum onay alamamış. Bir de siz deneseniz olur muÇok tartışmak istiyorsanız açabilirsiniz bir konu tartışırız.
Evet Samsung'un kullandığı aynı mantık ile Google uygulamalarından o zamanlar Samsung'un yapay zeka diye verdiklerinin %90ı yapılabiliyordu ki hala da yapılıyor.
Konu dışına çıkmış oluyoruz biraz ama elimdeki Xiaomi 13 ultradan iPhone 16 pm ye geçmeyi düşünüyorum sizce şimdi mi geçeyim yoksa iPhone 17'yi beklemek mantıklı mı düz model ya da Pro almayı düşünmüyorum 13 Ultra hem performans hem batarya konusunda üst seviyede olduğu için en azından Pro Max serisinin batarya performansı iyidir diye düşünüyorum sizce?
Bu iki cihazda bu cihaz cok daha iyi demek yanlis, ben isletim sistemi yuzunden 16 pro diyorum ama sizin tercihinize gore ikisi de cok iyi cihazlar.Öncelikle iyi günler dilerim. Önceki açtığım konuda 16 alınır mı? Demiştim ve şartları zorlayarak 16 Pro aldım yurt dışında yaşıyorum. Tatile geldiğimde babamın telefonunun bozulduğunu fark edip 16 Pro'yu ona hediye ettim. Kendime de idarelik SE 2020 aldım kullanıyorum şu anlık. Telefon alacağım 16 Pro'dan memnundum ama S25 ultranın sundukları da cazip gelmedi değil. Daha önce Samsung, Xiaomi ve Apple kullandım. Son 4 cihazım Apple oldu. Ondan önce de Redmi Note serisi kullandım 9 Pro ve 10S olmak üzere. Samsung ise S5 zamanı kullandım S5 mini ve S5 olmak üzere. Samsung'ta o günden bu güne ne değişti bilmiyorum stabilize arttı mı Apple'a ne kadar yakın gerçekten çok sığ bir deneyime ve bilgiye sahibim.
Aktif olarak yazılım mühendisliği okuyorum Android bu kısımda IOS'tan daha işe yarar mı, kullanışlı mı dediğim gibi 2-3 yıldır Android kullanmıyorum teknolojinin hızlı ilerlemesi ile beraber Android'te ne kadar atılım oldu bilgim yok. 16 Pro'yu alırken de kıstasım oyun değil hem heybetli amiral gemisi diye (gösteriş için değil babayiğit duruşu olan cihazlara zaafım var. Ben 1 sene tuşlu telefonda kullandım hatta tatildeyken tuşlu telefona hattımı taktım yazın e SIM ile uğraşmayayım diye ancak babama hediye ettim elimdeki cihazı) hem de minimum 4 sene takılma olmadan hatasız üzmeyecek bir cihaz arayışında olmamdı.
16 Pro şu anda burada 44 bin TL S25 Ultra 47 bin TL fiyat bilgisini de vereyim çok bir fark yok aralarında. Telefonda oyun oynamam vakit geçirmek için satranç, okey ve sudoku gibi uygulamalar kullanıyorum oyunu bilgisayardan oynuyorum. Eski Android deneyimim olduğu için şüphedeyim en güncel Android cihazım Redmi Note 10S'Ti ilk 8 ay iyiydi ama sonra takılmalar ve kasmalar başladı. Bendeki ön yargı biliyorum çünkü almak istediğim cihaz amiral gemisi ve Xiaomi o yıllarda MIUI kullandığı için pek de stabil denemezdi MIUI. Bunların farkındayım ama paramı boşa harcamakta istemiyorum bu düşünce de 3 yıldır Android'e para vermemiş olmamdan kaynaklı. Android'te 3 senede ne kadar atılım oldu özellikle Samsung tarafında aydınlatabilirseniz sevinirim.
Tekrar üstünü çizeyim iPhone'cu olma gibi bir derdim hiçbir zaman olmadı ama hangi cihazını aldıysam Android'te yaşadığım dertleri de yaşatmadı. Şimdinin Android'i nasıldır bilmediğimden ve kafam bayağı karıştığından çünkü maalesef objektif bir kaynak bulamadım samsungçusu S25u yu iPhone cusu 16 Pro'yu övüp durdu. Vaktinizi aldığım için kusuruma bakmayın şimdiden cevap veren herkese teşekkür ediyorum. İyi günler dilerim.
S25 Ultra kullanıyorum daha önceki telefonum 15 Pro Max idi. Ondan önce de son 4-5 yıl iPhone kullandım. Samsung sayfalarından takip ettiğim kadarıyla IPhone'dan 25 ultraya geçen çok kişi oldu ve akıcılık olarak hiç şikayet yok. Ama kamera performansı önceliğiniz ise S25 Ultra bakmanıza gerek yok baştan söyleyeyim. Fotoğraflarda aman aman bir fark yok ama video kısmında bariz iPhone daha iyi. Android'den 4-5 yıl öncesine kadar tiksinirdim ama S25 ultradaki Android 15 ve One UI 7 çok iyi olmuş. Akıcılık ve animasyonlar muazzam. IOS'tan sonra gram yadırgamazsınız. S25 ultraya alıştıktan sonra 15 Pro Max'i elime aldığımda S25 Ultra kadar akıcı hissettirmiyor mesela. Ama One UI 6 arayüzü bu kadar iyi değildi. Burada One UI 7'nin hakkını yememek lazım. Deneyimlediğim kadarıyla Android bayağı gelişmiş ve kendini toparlamış. Memnun kalmama şansınıza bianen iade edebileceğiniz bir yerden alıp şans vermenizi tavsiye ederim.
S25 Ultra kullanıyorum daha önceki telefonum 15 Pro Max idi. Ondan önce de son 4-5 yıl iPhone kullandım. Samsung sayfalarından takip ettiğim kadarıyla IPhone'dan 25 ultraya geçen çok kişi oldu ve akıcılık olarak hiç şikayet yok. Ama kamera performansı önceliğiniz ise S25 Ultra bakmanıza gerek yok baştan söyleyeyim. Fotoğraflarda aman aman bir fark yok ama video kısmında bariz iPhone daha iyi. Android'den 4-5 yıl öncesine kadar tiksinirdim ama S25 ultradaki Android 15 ve One UI 7 çok iyi olmuş. Akıcılık ve animasyonlar muazzam. IOS'tan sonra gram yadırgamazsınız. S25 ultraya alıştıktan sonra 15 Pro Max'i elime aldığımda S25 Ultra kadar akıcı hissettirmiyor mesela. Ama One UI 6 arayüzü bu kadar iyi değildi. Burada One UI 7'nin hakkını yememek lazım. Deneyimlediğim kadarıyla Android bayağı gelişmiş ve kendini toparlamış. Memnun kalmama şansınıza bianen iade edebileceğiniz bir yerden alıp şans vermenizi tavsiye ederim.