iPhone 16’dan 17-17 Pro’ya geçilir mi?

ECicek

Kilopat
İyi akşamlar saygıdeğer hocalarım. Elimde yurt dışı iPhone 16 var ve bu cihazı gerek aldığım rengin artık hoşuma gitmemesi gerek yeni modellerin daha cazip gelmesi gibi kimisine göre boş fakat benim için önemli olan sebeplerden ötürü değiştirmek istiyorum.

Bir arkadaş ile anlaştım, ikimiz için de gayet makul bir fiyata satacağım sonrasında ise yaklaşık 6000TL civarı üzerine ekleme yaparsam iPhone 17’ye geçiş yapabileceğim. Lakin uzun zamandır Pro model bir iPhone kullanmayı istiyorum; önceki cihazlarım olsun şu anki cihazım olsun iki kameralı tasarım artık sıkmaya başladı. 17 Pro almaya kalkarsam üzerine 18000TL civarı eklemem gerekiyor ve öğrenci olduğum için çok büyük bir meblağ şu an benim için.

Alacağım ve satacağım cihazlar yurt dışı model olacağı için fiyatlar bu şekilde. Siz olsanız nasıl bir yol izlerdiniz, kendimi Pro model için zorlamam sizce mantıklı olur mu?

17 yerine 16 Pro bakabilirsin.

Bence olay bitmiştir kararı vermişsiniz alın pro olanı.

Yani bende bu kafada olsam Pro almaya zorlardım.

16 Pro içinse cebimden yaklaşık yine 10000TL civarında para çıkarmam gerekecek hocam. Bunu da şıklar arasına ekleyip bunu da düşüneceğim hocam, teşekkür ederim.

Nasıl anlamadım şimdi. 16 Pro normalde 17'den ucuz nasıl 10k para çıkıyor?

Bence olay bitmiştir kararı vermişsiniz alın pro olanı.

Yani bende bu kafada olsam Pro almaya zorlardım.
Şahsen düz 17’nin tasarımı şu anki telefonumla aynı olduğundan ben de Pro istiyorum ama diğer hocamın da dediği gibi 16 Pro da şıklar arasına eklenebilir. Birisi için 10000, birisi için 18000 gibi bir bütçe ayırmam gerekecek.

Nasıl anlamadım şimdi. 16 Pro normalde 17'den ucuz nasıl 10k para çıkıyor?
Şöyle izah edeyim hocam, telefonumu 35’e satacağım bir aksilik olmazsa ve ben cihazlarımı Suudi Arabistan’da ikamet edebilme imkanım olduğundan ötürü oradan almayı düşünüyorum tıpkı 16’yı aldığım gibi. Arabistan’daki Vatan, MediaMarkt benzeri teknoloji mağazalarının (Jarir, Extra) bu cihazları satış fiyatını da hemen açıklayayım:

16 Pro 128GB: 4099 SAR
17 256GB: 3799 SAR
17 Pro 256GB: 5099 SAR

Şimdi ben elimdeki cihazı 35’e sattığımda (yaklaşık 3200 SAR) benim eklemem gereken 16 Pro için 900 SAR oluyor ve bu da yaklaşık 10000TL’ye tekabül ediyor, bir yanlışım yoksa.

Son düzenleme:
Eğer çıkacaksa 17 Pro'ya zorlamak mantıklı olacaktır ancak çıkmazsa 16 Pro bakın.
Hocam aslında düz 17 için çok rahat çıkartabilirim bütçemi fakat diğerleri her türlü zorlayacak. Fakat okuduğum şehirde kampüs içerisinde bi firma kuryelik yapmam için beni çağırıyor. Dolayısıyla burs ve maaş ile az da olsa idare edebilirim ye düşünüyorum.

Hocam 17'de yeterli günlük kullanım vesaire için. Eğer Pro'lar için çok zorlanacaksanız 17'de işinizi görür.

Hocam 17'de yeterli günlük kullanım vesaire için. Eğer Pro'lar için çok zorlanacaksanız 17'de işinizi görür.
Teşekkür ederim hocam. Şimdi ön sipariş oluşturmayı düşünmüyorum, bir kaç inceleme videosu izleyip ondan sonra stoklar hemen tükenmezse artık duruma göre bakacağım. Fakat 17’nin tasarımı 16 ile aynı olduğundan ötürü çok sıcak bakmıyorum ama bütçem artık hangisine yeterse onu alacağım.

Peki sizce yurt dışındaki stoklar hemen tükenirse, stokların yenilenmesi çok uzun sürer mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…