IPhone 16e vs iPhone 15 vs Samsung Galaxy S24

Bütçe
40000

bbow

Hectopat
Daha fazla  
Yani yıllardır iOS kullanıyorum o yüzden S24 düşünmüyorum ama 120 Hz sonuçta ve daha ucuz.

iPhone 15 15 ay garantili temiz 2. el var tanıdıkta 40 bin TL.

16e ise 0'ı 40 bin TL.
Dinamik ada arkadaki mıknatıs estetik vs 15 daha güzel ama işlemci, batarya ve yapay zeka vs de de 16e daha iyi gözüküyor. Şartlar ve fiyatlara da bakarak hangisini önerirsiniz. Bir kere alıp yıllar boyu telefonla uğraşmak istemiyorum uzun ömürlü olması en büyük isteğim.

S24 üst segment bir cihaz. iPhone cihazlar ülkemizde pahalı satıyor. S24 parasına 16e alıyorsun. 16e orta segment ezik bir cihaz alınmamalı.

Aralarından S24 pil, ekran, performans, kamera olarak en iyisi.

iPhone 15 Pro olacaksa iPhone tarafından seçim yapabilirsin ama aksi halde S24 al.

14Pro/15Pro/S24 arasında bir tercih yap, benim tercihim bütçen hangisine yetiyorsa bu 3 telefondan birini al. 14Pro 2.el bulabilirsen zaten 120 Hz, ben aktif kullanıyorum gayet iyi cihaz.

14Pro/15Pro/S24 arasında bir tercih yap, benim tercihim bütçen hangisine yetiyorsa bu 3 telefondan birini al. 14Pro 2.el bulabilirsen zaten 120 Hz, ben aktif kullanıyorum gayet iyi cihaz.

14 pro/ 15Pro bu ikisi çok yüksek ben bu fiyatlara çıkamam 50 küsur lira yapıyor. S24 ise 33 bin hatta s 24+ var o 40 bin tabii farkları çok bilmiyorum. iOSa çok alışık oldugum için iOS istiyorum onunda en fazla düz 15 ve 16'e ye falan yetiyor param.

Pro'lar aşırı pahalı 15 Pro 60 küsur olması lazım. S24 özellik olarak iyi ama çok kaba duruyor IPhone'lar daha estetik duruyor çok kararsızım.

Estetiğe önem veriyorsan 16E'yi aradan çıkar önce.

14 Pro alınabilir o zaman. Üzmez.

IOS'dan devam edeceksen sifir 16e en iyi tercih olur. Android tarafi icin farkli alternatifler var tabii ama ben S24 yerine Honor 400 Pro alirdim pil sebebiyle.

Ya IOS'tan devam etme isteme sebebim bende iPhone 11 var mesela şu an bu telefonla aynı yıl çıkan hangi Android'i 11 kadar stabil kullanabiliriz mesela? Uzun ömürlü olacağını bilsem direkt S24 alırım ama 2 yıl sonra eskimiş hissi vermemesini istiyorum. 16e ve 15 arasından neden 16e olmalı peki?

S24'un ana sorunu Exynos islemciyle gelmesi. Telefon 2 yila eskimez ama Exynos islemcilerin telefon bostayken verdigi pil performansi Snapdragon islemcilere gore cok kotu. S25 olsa dusunmeden gec derdim ama ben elimde iPhone varken ugrasmamak icin 16e'den devam ederdim. 15 yerine 16e dememin ana nedeni tanidiktan da olsa ikinci el olmasi. Ek olarak 16e daha iyi islemci, pil omruyle geliyor ve daha guncel. Magsafe ve genis aci kamerasi senin icin onemliyse 15 alabilirsin. Ben tasarim tarafina cok takilmiyorum neticede hepsine kilif ve ekran koruyucu takip kullaniyoruz.

Kardeşimde S24 Ultra var hala ilk gündeki gibi. Cihaz daha yeni çıktı zaten 2023 sonu çıkmıştı, o eskime muhabbeti eski donanımlardan dolayı oluyordu. Yeni nesilde böyle bir problem yok.

iPhone 11 asıl eskiyen cihaz. İlk aldığımda taş gibiydi, şu an düz arayüzde bile kasıyor. Bu eskime her cihazda var, sadece Samsung'a özel bir şey değil. Boş bir algı bu.

Uzun ömür istiyorsan S24 alınabilir, 14 Pro alınabilir. 15'in şarjı yetersiz, ekranı 60 Hz. Alt-orta segment.

Samsung'larda bilmediğin yapay zeka desteği var artı olarak. Kardeşimde S24 Ultra var dediğim gibi. Bana biraz anlat dedim. İnanılmaz özellik dolusu cihaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…