IPhone 16e vs iPhone 15 vs Samsung Galaxy S24

Bütçe
40000
Kardeşimde S24 Ultra var hala ilk gündeki gibi. Cihaz daha yeni çıktı zaten 2023 sonu çıkmıştı, o eskime muhabbeti eski donanımlardan dolayı oluyordu. Yeni nesilde böyle bir problem yok.

iPhone 11 asıl eskiyen cihaz. İlk aldığımda taş gibiydi, şu an düz arayüzde bile kasıyor. Bu eskime her cihazda var, sadece Samsung'a özel bir şey değil. Boş bir algı bu.

Uzun ömür istiyorsan S24 alınabilir, 14 Pro alınabilir. 15'in şarjı yetersiz, ekranı 60 Hz. Alt-orta segment.

Samsung'larda bilmediğin yapay zeka desteği var artı olarak. Kardeşimde S24 Ultra var dediğim gibi. Bana biraz anlat dedim. İnanılmaz özellik dolusu cihaz.

S24U ile S24 arasında deneyim olarak çok fark var ya ikisini kıyaslamak çok mantıklı değil. İşlemciler doğrudan farklı çünkü. İki cihazın durduğu yerde verdiği pil performansı bambaşka bir kere. S25 ile S25U’da o fark yok mesela.

IOS'dan devam edeceksen sifir 16e en iyi tercih olur. Android tarafi icin farkli alternatifler var tabii ama ben S24 yerine Honor 400 Pro alirdim pil sebebiyle.

S24'un ana sorunu Exynos islemciyle gelmesi. Telefon 2 yila eskimez ama Exynos islemcilerin telefon bostayken verdigi pil performansi Snapdragon islemcilere gore cok kotu. S25 olsa dusunmeden gec derdim ama ben elimde iPhone varken ugrasmamak icin 16E'den devam ederdim. 15 yerine 16e dememin ana nedeni tanidiktan da olsa ikinci el olmasi. Ek olarak 16e daha iyi islemci, pil omruyle geliyor ve daha guncel. MagSafe ve genis aci kamerasi senin icin onemliyse 15 alabilirsin. Ben tasarim tarafina cok takilmiyorum neticede hepsine kilif ve ekran koruyucu takip kullaniyoruz.

Vallahi 15'lerin yenilenmişleri bile 42-43 banında ki onlarda ne kadar güvenilir bilemiyor insan. MagSafe olmaması çok büyük eksik ama cihaz 7.5 W kadar da olsa kılıfla beraber megsafe şarj destekliyor. Kamera çok kullanmıyorum. Sanırım üzün süre iOS kullandıgım için 16e en mantıklısı ya.

Yenilenmiş/ikinci ek cihazdan başın ağrıma ihtimali var. Şahsen iPhone 15’ten iPhone 13’e geçtim ve bir eksik hissetmedim. Dinamik ada falan o kadar önemli değil bence. 16e çok güzel telefon. Geniş açılı fotoğraf çekemiyor ama zoom yapabiliyor. İkinci eli ana seriler kadar hızlı olmayabilir ve kılıf/kırılmaz cam gibi aksesuarları internetten alman gerekebilir. Sıfır 16e alır geçerdim. İkinci ele ülkemizde mümkün olduğunca bulaşılmaz.

S24u ile S24 arasında deneyim olarak çok fark var ya ikisini kıyaslamak çok mantıklı değil. İşlemciler doğrudan farklı çünkü. İki cihazın durduğu yerde verdiği pil performansı bambaşka bir kere. S25 ile S25U'da o fark yok mesela.

Usta AI ve teknoloji olarak diyorum. S24 ile S24'u arası kamera, pil, işlemci farkı var o kadar. Arayüzleri aynı.
IPhone'den daha iyi Samsung s serisi.

Vallahi 15'lerin yenilenmişleri bile 42-43 banında ki onlarda ne kadar güvenilir bilemiyor insan. MagSafe olmaması çok büyük eksik ama cihaz 7.5 W kadar da olsa kılıfla beraber megsafe şarj destekliyor. Kamera çok kullanmıyorum. Sanırım üzün süre iOS kullandıgım için 16e en mantıklısı ya.

Dostum ne desem sallamıyorsun 16E'den devam o zaman.

Usta AI ve teknoloji olarak diyorum. S24 ile S24'u arası kamera, pil, işlemci farkı var o kadar. Arayüzleri aynı.
IPhone'den daha iyi Samsung s serisi.

Dostum ne desem sallamıyorsun 16E'den devam o zaman.

Sallamıyorumluk bir durum yok dostum. 14 Pro bütçemi aşıyor. S24 özellik olarak 16eden daha iyi bunu anladım ama alışkanlık diye bir şey var iPhone 8 çıktığı gündn beri iPhone kullanıyorum ben insan ister istemez alışıyor. iPhone 11'i bugün hala kullanabildiğimi söylüyorsam zaten çok kamera ve oyunla uğraşmadığımı söylemiş oldum. Yapay zeka desteği ve uzun ömürlü olacağı için 16e yi seçtim. Teşekkürler yorumların için <3.

S24'un ana sorunu Exynos islemciyle gelmesi. Telefon 2 yila eskimez ama Exynos islemcilerin telefon bostayken verdigi pil performansi Snapdragon islemcilere gore cok kotu. S25 olsa dusunmeden gec derdim ama ben elimde iPhone varken ugrasmamak icin 16E'den devam ederdim. 15 yerine 16e dememin ana nedeni tanidiktan da olsa ikinci el olmasi. Ek olarak 16e daha iyi islemci, pil omruyle geliyor ve daha guncel. MagSafe ve genis aci kamerasi senin icin onemliyse 15 alabilirsin. Ben tasarim tarafina cok takilmiyorum neticede hepsine kilif ve ekran koruyucu takip kullaniyoruz.

Hocam dün akşam bir teknoloji mağazasına gittim tercih edecceklerimi canlı görmek için. S24 Plus 43 bin TL'den 34 bin TL'ye düşmüştü. iPhone 15'i direkt eledim çünkü artık 16e ile 15 arasında kamera dışı ciddi farklar göremedim dün canlı bakarken ve 10 k fiyat farkı var. 24 Plus'un 120 Hz vs çok akıcıydı ama uzun süredir Android kullanmıyorum ondan mıdır çok itici geldi arayüzü bana. 16e de 60 Hz olduğuğ için 24 +tan sonra bakınc kasıyormuş gibi hissettirdi yani iyicie arada kaldım :( s 24 + çok uygun ama sanırım ısınma sorunu var herkes öyle yazmış. Bilemiyorum araftayım.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı