iPhone 16e vs S24 vs iPhone 13

ert1878

Decapat
Daha fazla  
Eski bir Xiaomi telefondan geçeceğim, telefonda çok oyun oynayan birisi değilim. iPhone alma merakım var ama değer mi bilmiyorum, bütçem 40k civarı.

Al kullan ya. Ben de şahsen merak ve hevesten 13 aldım. Pişman olmadım. Memnunum. 2 Yılı geçti kullanalı.
16e ile 13 arasında ben de kalırdım. Güncellik ağır basabilir. 16e fena değil.

S24 konusunda bir şey diyemem ama iPhone kanadında 13 ile 16e arasında kalsaydım daha güncel olan 16E'yi tercih ederdim. 13 mini kullanıcısı olarak geçtiğimiz günlerde 16e ile değiş tokuş kampanyasından faydalansam mı diye düşündüm ama sonra bir tık erteledim.​

13'ü ele hocam. 16e ve S24 arasında ben S24 seçerdim. 16e seçmeme sebebim, ekranı 13 ile neredeyse aynı, tek kamera ve 60Hz. İşlemci harici üstünlüğü olduğunu sanmıyorum S24'e.

13 zaten 2021 cihazı. Elimde var, kullandım da ama 120Hz bir telefondan sonra yavaş geliyor ekran olarak.

40k civarında yurt dışı Xiaomi 15 Ultra alabilirsiniz (biraz bütçeyi aşıyor ama) veya yine yurt dışı Xiaomi 15 Pro alınabilir.

Yine 40k civarında yurt içi olarak da Xiaomi 14T Pro, S25 ve S24+ modelleri var. Düz S24'ten ziyade S25'e bakabilirsiniz

Eski bir Xiaomi telefondan geçeceğim, telefonda çok oyun oynayan birisi değilim. iPhone alma merakım var ama değer mi bilmiyorum, bütçem 40k civarı.

iPhone istiyorsanız 2. el veya yurt dışı Pro model bu ikisinden biraz daha mantıklı olur bence. Düz modellerin fiyatlarını hak ettiğini pek düşünmüyorum. İlla sıfır olacak ise 16e biraz daha mantıklı gibi. iPhone zorunluluğu yok ise bütçeniz içerisinde S24+ bulunuyor 2-3K kadar çıkabilirsenizde S25 256 GB modelini önerebilirim.

13'ü ele hocam. 16e ve S24 arasında ben S24 seçerdim. 16e seçmeme sebebim, ekranı 13 ile neredeyse aynı, tek kamera ve 60Hz. İşlemci harici üstünlüğü olduğunu sanmıyorum S24'e.

13 zaten 2021 cihazı. Elimde var, kullandım da ama 120Hz bir telefondan sonra yavaş geliyor ekran olarak.

Abi 120 Hz merakım yok pek bir de Android telefona çok ısınık değilim deneyimlerimden dolayı.

Abi 120 Hz merakım yok pek bir de Android telefona çok ısınık değilim deneyimlerimden dolayı.
Dediğini çok iyi anlıyorum hocam. Android deneyimlerimden sonra 8 almıştım abimden kalma. SE2, 12, 13 kullanıp en son S24 geçtim. S24'e geçme sebebim de telefonun çerçeveleri, inceleme izlemekten dolayı kalın gelmeye başladı ve AI güncellemesi almaması, güncelleme sonuna yakınlaşmasından dolayıydı. Pişman değilim, ön yargımı yıktım fakat herkes aynı değil. Bu durumda 16e alabilirdim. Hatta param olsa 16e düşünüyordum ama abim kıyamadı, S24'ünü verdi :D

İllaki iPhone olacaksa 13 modelini aklınızdan çıkarın, eski cihaz kullanılmaya kullanılır ama genel olarak bakılırsa değmez.

Ek olarak hocam 16e konusuna gelirsek, tek kameralı olması ve ekranı bence en büyük eksi kısımları. Fakat genel olarak güncel bir cihaz ayrıca hem ne kadar Apple beceremesede Apple Intelligence desteği de alıyor. 16e daha alınabilir bir model en azından.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı