iPhone 17 modelleri için heyecanlı mısınız?

Kesinlikle katılıyorum, zaten bu markalardaki ince/hafif telefon akımını anlamadım gitti. S25 Edge mesela elimizde tutulabilir bir örnek, böyle bir cihaz olmasa da olurdu sanki. Sırf mm farkla daha ince diye daha kötü donanımı daha yüksek fiyata alacak kitle ne kadar büyük olabilir ki en başında. Zaten ince telefonun soğutması, dayanıklılığı ayrı dert. Ki S25 Edge'yi gördükten sonra Apple tarafında 17 Air için çok da farklı bir sonuç beklemiyorum. Daha kötü donanım, daha yüksek fiyat, neden alayim sorusunun tek cevabı "ince işte"
Yani bir modelin hedef kitlesi olur anlarım almasam bile bugün 16e’nin bile hedef kitlesi var ancak 17 Air’da o yok. Ben ayrıca ne Türk forumları ne de yabancı forumların hiçbirinde geçen seneye kadar “her sene bu telefonlar kalın çıkıyor incelsin artık” gibi bir istekte olan kullanıcı görmedim. Air veya Slim ismi havalı dursa da serinin en kötü telefonu donanımsal olarak maalesef ki.

XR veya XS Max için para biriktirmeye devam edeceğim. Herhalde 17'nin heyecanını iphone 27 çıktığında falan hissederim.
Para biriktirdiğine değecek cihaz değiller artık XR ve XS. Alma hocam.

Yıllarca her lansmanını takip ettim, heyecanla sızıntıları takip ettim, telefonları çıkınca aldım ya da deneyimledim ama artık tamamen kopyala yapıştıra geçtiler. 13 Pro serisinden sonra hiçbir Pro'da "oha bunu nasıl yaptılar" diyeceğimiz bir şey olmadı.

Koskoca bir sene geçiyor, 15 Pro ile 16 Pro arasında tek fark kimsenin kullanmadığı kamera butonu. Donanımsal, tasarımsal hiçbir şey gelmemesini alıştırmalarını geçtim yazılımsal olarak bile hiçbir şey yapmıyorlar. Samsung S24, S25 ile yazılım konusunda çok gelişti yapay zekada sektörün önde gelenlerinden oldu, Apple halen daha yerinde sayıyor.

17 serisi de farksız olacak. 12 Pro'dan beri aynı olan arka tasarımı makyajlayıp kalanı aynı bırakacaklar ve yenilik diye satacaklar.

Yıllarca her lansmanını takip ettim, heyecanla sızıntıları takip ettim, telefonları çıkınca aldım ya da deneyimledim ama artık tamamen kopyala yapıştıra geçtiler. 13 Pro serisinden sonra hiçbir Pro'da "oha bunu nasıl yaptılar" diyeceğimiz bir şey olmadı.

Koskoca bir sene geçiyor, 15 Pro ile 16 Pro arasında tek fark kimsenin kullanmadığı kamera butonu. Donanımsal, tasarımsal hiçbir şey gelmemesini alıştırmalarını geçtim yazılımsal olarak bile hiçbir şey yapmıyorlar. Samsung S24, S25 ile yazılım konusunda çok gelişti yapay zekada sektörün önde gelenlerinden oldu, Apple halen daha yerinde sayıyor.

17 serisi de farksız olacak. 12 Pro'dan beri aynı olan arka tasarımı makyajlayıp kalanı aynı bırakacaklar ve yenilik diye satacaklar.
Haklısınız ancak 17 Pro serilerinde bu sefer saydığım tasarım dışında donanım zıplamaları da bence güzel yenilikler hocam. 12GB RAM, daha parlak ekran, 48MP telefoto kamera.. yani 1 yıl gibi sürede geçmiş yıllara kıyasla güzel zıplama neticede.

Artık 120Hz gelmez ise bu düz model ve Pro işini bitirsinler artık.

Hocam gariptir düz 14'ler hariç düz model IPhone'lar iyi satıyor dünya genelinde. 14'lerde makası Pro ile çok açtığından herkes Pro aldı o sene. Örneğin geçen sene en çok satan 15 Pro Max iken 2. sırada düz 15 yer aldı. Bu sene Pro ile düz modeller arasındaki makası iyice azalttı hepten düz modeller çok daha satar oldu. 60Hz'i büyük kesim dert etmiyor bizler kadar galiba. Neyse ki 120Hz'e geçiyorlar 17'lerde sızıntılara göre :)

Hocam düz modeller için yenilik iddialarında olduklarını düşünmüyorum. Düz modeller hemen hemen pandemiden sonra neredeyse hiç değişmedi.

Pro modelleri de değişmedi ki. 12 Pro ile 16 Pro'ya arkadan baksanız kamera boyutu dışında hiçbir fark yok. Kamera tepsisi yıllardan beri aynı. Ekran olarak da 13 Pro ile kağıt üzerinde neredeyse aynı olan ekranı kullanıyor 120Hz panelli.

Haklısınız ancak 17 Pro serilerinde bu sefer saydığım tasarım dışında donanım zıplamaları da bence güzel yenilikler hocam. 12 GB RAM, daha parlak ekran, 48MP telefoto kamera. Yani 1 yıl gibi sürede geçmiş yıllara kıyasla güzel zıplama neticede.

Donanım zıplaması yapmak zorundalar 17 ailesinde artık. Önceden iPhone işlemcileri her yıl piyasanın en güçlüsü oluyordu, Android rakipleri 1 yıl sonra o performansı yakalıyordu testlerde. Şimdi Samsung S25 ailesi rahatlıkla geçiyor 16 ailesini. Eskisi gibi performans makası yok. Tek avantajı halen daha iOS stabilitesi olması yoksa başka olayı kalmadı telefonun.

Merhaba arkadaşlar, sohbet havasında açtığım konudur. Kısaca sızıntıları özetlersem:
-Düz modellerin de 120Hz olacağı
-24MP ön kameraya Pro modellerde geçileceği (belki düz 17'ye veya Air modele de verir ama düz 17 için sanmıyorum)
-12 GB RAM'e Pro serilerinde çıkılacağı
-Pro serilerinde 48MP Telefoto kamera olacağı
-Yabancı kaynaklarda geçen 7X telefoto yapabilme yeteneği. Bu da aynı zamanda 35X dijital Zoom demek. Sadece 17PM için olacağı geçiyordu kaynaklarda. Pek olası gelmedi 18 veya 19 Pro serilerinde yaşanabilir gibi geldi. Umarım olur tabii ki.
-Alüminyum gövdeye dönüş( bunu çok saçma buluyorum kendi adıma. Pro serilerinin düz modellerden farklarından biri de kasa kalitesiydi. ) Hafiflemesi için yapılıyor sözde ama bence 10-15 gram hafiflemesinin pek de bir faydası yok bu kaliteden düşmeye gerek yoktu. Muhtemelen gerçek olacak bu detay.
-Pro serilerinde güneş altında 3000 nite çıkan parlaklık.
iPhone 17= 6.3" ebatında 120Hz ekranıyla ve A19 yeni işlemcisi dışında yenilik sunmayacak bir cihaz.
iPhone 17 Air/Slim= Samsung'un Edge furyasından sonra ondan da ince, Plus modelin yerini alan ancak Pro ile Pro Max arasında fiyatlandırma etiketiyle gelecek bir telefon. Umarım fiyatlandırması da Plus modelleriyle aynı olur. Tek kamera, 24MP ön kamera düz A19 çip ve tüm bölgelerde E SIM ile gelmesi bekleniyor.
iPhone 17 Pro/Max= Asıl güzellikler buralarda olacak üstteki yeniliklerin yine çoğu Pro modellere özel olacak gibi duruyor kaldı ki yepyeni tasarımla geliyorlar. Saydığım yenilikler olursa 14 Pro'dan sonra geçmek isteyeceğim model olabilir.
Siz ne düşünüyorsunuz? Bu sene uzun süreden sonra Pro'larda yeni tasarımın ve ilk defa Air adıyla yeni bir modelin geliyor olması heyecanlandırdı beni. iPhone 17'lere geçmeyi düşünüyor musunuz ve şu an hangi modeli kullanıyorsunuz?
Duz modele 120hz gelirse ya fiyati gereksiz artar ya da daha garip bir yerden kisma yaparlar cunku pro serisi satislari baya bir azalir. Artik pro ve duz serilerde 4000 mah bataryalari gorsek cok daha iyi olur, isletim sisteminden dolayi fazlasiyla 4000 mah civari batarya yeterli olacaktir ama 3300-3500 artik dusuk kaliyor.

Duz modele 120hz gelirse ya fiyati gereksiz artar ya da daha garip bir yerden kisma yaparlar cunku pro serisi satislari baya bir azalir. Artik pro ve duz serilerde 4000 mah bataryalari gorsek cok daha iyi olur, isletim sisteminden dolayi fazlasiyla 4000 mah civari batarya yeterli olacaktir ama 3300-3500 artik dusuk kaliyor.
mAh değeri olarak zıplama fazla olmaz bence hocam ama size katılıyorum bence de artmalı. C1 veya C2 çip duruma göre kullanılırsa 16e’deki gibi baya bir ekran süresinde artışa sebep olabilir. 16e’de 4000mah pil var yaklaşık olarak belli de olmaz belki 17 Pro’ya da koyarlar düz 17’ye sanmıyorum.
120Hz gelse de değişen pek bir şey olmaz bence hocam. Pro ile makası yine açarlar. Fiyatta artış sanmıyorum 17’yi 16’nın 120hz hali diye pazarlayacaklar başka da yenilik gelmez gibi duruyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı