iPhone 17 Pro vs 16 Pro

Bütçe
60.000
Çok sağ olun hocam aklımda sadece tek bir soru kaldı: Çevremdeki birçok insan aldığımda telefonda sorun çıkarsa bir muhatap bulamayacagımı ve çöp olacağını söylüyorlar. Bu durum nasıl işliyor? Diyelim ürün gerçekten sıfır, IMEI numarası uygun, pil döngüsü yeni başladı fakat 3 ay sonra üretim kaynaklı ekran kapandı ve bir daha açılmadı. Bu durumda ne yapabilirim?

Çevrenizdekiler doğru söylemiş, yetkili Apple TR servisi yurt dışı cihazlarla ilgilenmiyor. Tek şartla ilgileniyor: Avrupa sürümü cihaz olacak ve de BTK üzerinden pasaport kaydına parası verilip kaydedilmiş olacak. Kayıt parasını verdikten sonra TR cihazından bile pahalıya geliyor zaten. Yani bu senaryoyu yapmayacağınızı düşünerekten garanti olayının olmadığını söyleyebilirim.
Bir sorun yaşarsanız 3. parti teknik servislere gitmek durumundasınız. İşini iyi yapan telefoncular, F/P Pro gibi servislere vs. bakar.

Çevrenizdekiler doğru söylemiş, yetkili Apple TR servisi yurt dışı cihazlarla ilgilenmiyor. Tek şartla ilgileniyor: Avrupa sürümü cihaz olacak ve de BTK üzerinden pasaport kaydına parası verilip kaydedilmiş olacak. Kayıt parasını verdikten sonra TR cihazından bile pahalıya geliyor zaten. Yani bu senaryoyu yapmayacağınızı düşünerekten garanti olayının olmadığını söyleyebilirim.
Bir sorun yaşarsanız 3. parti teknik servislere gitmek durumundasınız. İşini iyi yapan telefoncular, F/P Pro gibi servislere vs. bakar.

Sizce bu riski de göz önünde bulundurarak iPhone 17 Pro mu Pro Max mi almalıyım? Daha önce iPhone 11 kullanıyordum ve aldığımdan beri üründe bir tane çizik bile olmadı, yere hiç düşürmedim. Dikkatli kullanıyorum ve temizliyorum fakat üretim kaynaklı bir sorun çıkmaması için sizce en garanti yol nedir? Max ile Pro arasında bir fark var mı hocam?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sizce bu riski de göz önünde bulundurarak iPhone 17 Pro mu Pro Max mi almalıyım? Daha önce iPhone 11 kullanıyordum ve aldığımdan beri üründe bir tane çizik bile olmadı, yere hiç düşürmedim. Dikkatli kullanıyorum ve temizliyorum fakat üretim kaynaklı bir sorun çıkmaması için sizce en garanti yol nedir? Max ile Pro arasında bir fark var mı hocam?

Öncelikle Max ile Pro arasında özellik farkı yok. İkisi de birebir aynı cihazlar. Sadece Pro Max'in ekranı daha büyük ve pili 1-2 saat daha uzun gidiyor içinde daha büyük batarya olduğundan. Yani tamamen zevkine kalmış hocam, eğer ele, cebe sığsın ve nispeten hafif olsun dersen 17 Pro; yok ben büyük ekran severim dersen 17 Pro Max al. Birbirlerinin kopyası cihazlar zaten dediğim gibi özellik, donanım farkı yok. Ben kendi adıma 17 Pro seçtim, 17 Pro Max bana takoz gibi geliyor ebat olarak.
Üretim kaynaklı bir sorun çıkıp çıkmamasına en garanti yol gibi bir şey gösteremem, tamamen şans işi. Elbette milyonda 1 ihtimallerden söz ediyoruz. Vergi vermeyip yarı fiyata kayıtsız cihaz aldığınızdan bu risk hep olacak. Çünkü garanti yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı