iPhone 17 vs S24 Ultra

Bütçe
70k
Yapay zeka zaten bulut Samsung'da, Apple Gemini ile anlaşacak Siri'nin içine entegre olacak, evet AI konusunda Samsung çok daha iyi.

Ekran konusuna katılmıyorum, fark yok denecek kadar az, iPhone 17 zaten 120Hz ve yeterli nite sahip, bunun ötesi bence önemsiz, kamera bunun daha "iyi" olmasından veya uygulamalarda telefonun saçmalamaması bu ekran farkından çok daha önemli, ayrıca ikinci el boyutuda var.

Sizin için bana farkın önemsiz göründüğü ekran kısmı önemli gelmiş, bence önemsiz, ben asla iPhone 17 kullanırken S25U ekranını aramam, ama S25U kullanırken IOS'u ararım.

Ekran konusundaki farkı kullanırsanız anlarsınız. Güneş altında 25 Ultra ekranı çok rahat gözüküyorken iPhone 17 az gözüküyor.
iOS ve ana kamera dışında iPhone 17 almanın hiçbir anlamı yok.

10 seneden beri android kullanıyorum. Son 3 aydır da s24 ultra kullanıyorum. Bende sizin gibi ikisi arasında kalmıştım. Şuan olsa 17 yi tercih ederdim. Hatta satıp 17 alacaktım. Ama değerinin altına istediler bende vazgeçip s24 ultra kullanmaya devam ediyorum. Gıcır gıcır telefon üstelik.

Evet yapay zekası çok iyi ama asistan olarak iyi değil. Şunu ara dediğinde siri kadar etkin değil yoruyor adamı. Ama diğer yönden Samsung daha iyi.

Kamerası kötü diyemem ama 17nin kesinlikle daha iyi. Ayrıca sosyal medya patlaşımında s24ultra leş . Instagrama gönderim yaptığım son 3 video çamurdan hallice. Çözümü için çok araştırma yaptım ama nafile yok. Buraya yazdım, Samsungun formuna yazdım çözüm yok dendi. Çoğu kullanıcıda bundan şikayetçi. Bana özel değil yani.

Ayrıca çok ağır bir telefon. Çok büyük sivri dikdörtgen olduğu için hiç ergonomik değil. Ne cepte ne elde rahat. Oval yapılar daha iyi bu konuda. Aylar geçti daha alışamadım.

Pili ilk zamanlar iyidi şimdi ise yetmemeye başladı.

Aksesuar eksiği çok fazla. Iphone 11 için bile tonlarca ekran koruyucu ve kılıf var. Oradan pay biç. S24 ultra için her ekran koruyucu olmuyor. Çünkü çoğu parmak izi okumuyor.

Hoparlörü çok kötü.

Ayrıca bazı uygulamalarda entegre sorunu yaşıyor. Hem pile hem kullanımda sıkıntı yaşatıyor. Hep mi sorunlu değil tabiki nadir sıkıntı yaşatıyor.

Hep mi eksiği var yok tabi ki. Ekranı ve yapay zeka sistemi çok iyi. ( asistanı iyi değil). Gizli klasör ve good lock çok iyi. Şarjdayken oyun oynama özelliği çok iyi. O özellik pile yansıtmıyor elektriği. Direk işlemciye veriyor. Gerçektende çok iyi bir sistem. Böyle bir çok özelliğide var. Dex falan gibi. Bu konuda 17 ye bin basar.

Ekran konusundaki farkı kullanırsanız anlarsınız. Güneş altında 25 Ultra ekranı çok rahat gözüküyorken iPhone 17 az gözüküyor.
iOS ve ana kamera dışında iPhone 17 almanın hiçbir anlamı yok.

Bana S23 bile yetiyor, güneş altında biraz daha net diye gidip de S25U ben almam, iPhone 17 yeterinden fazla iyi zaten, dediğim gibi, daha fazla nit vs benim için önemsiz.

Kamera ve iOS , bataryadan daha önemli, AI kısmı değişecek S25U'da cihaz üzerinde bunu yapabilme yeteneği yok ve Apple Gemini ile anlaştı, şu anlık rezil durumda olsa da S25U'dan daha iyi hale gelecek direk Siri'den sesli komutla AI ve telefon eşzamanlı bütünleşik çalışacak bu da S25U'da olamaz çünkü sadece bulut kullanıyor, ekran kısmıda zaten gereksiz IP17 çok iyi, ekstra nit önemsiz, bu fark önemsiz olduğu için de iphone 17 daha iyi olmuş oluyor. İkinci ele girmedim bile.

İşlemcisi de daha iyi bu arada, ram yönetimi vs.

Son düzenleme:
Bana S23 bile yetiyor, güneş altında biraz daha net diye gidip de S25U ben almam, iPhone 17 yeterinden fazla iyi zaten, dediğim gibi, daha fazla nit vs benim için önemsiz.

Kamera, iOS ve bataryadan daha önemli, AI kısmı değişecek S25U'da cihaz üzerinde bunu yapabilme yeteneği yok ve Apple Gemini ile anlaştı, şu anlık rezil durumda olsa da S25U'dan daha iyi hale gelecek direk Siri'den sesli komutla AI ve telefon eşzamanlı bütünleşik çalışacak bu da S25U'da olamaz çünkü sadece bulut kullanıyor, ekran kısmıda zaten gereksiz IP17 çok iyi, ekstra nit önemsiz, burada da kazanan iPhone 17 oluyor. İkinci ele girmedim bile.

İşlemcisi de daha iyi bu arada, RAM yönetimi vs.

Peki hocam daha uzatma gereği duymuyorum ben. Şimdiye dek gördüğüm en katı Apple fanlarından birisiniz.

Peki hocam daha uzatma gereği duymuyorum ben. Şimdiye dek gördüğüm en katı Apple fanlarından birisiniz.

Hayır çok net alıcı olarak söylüyorum fan falan değilim, ekrandaki nit değeri 1800'den sonra önemsiz, hani önemli tabiikide başka şeyler "ÇOK" daha önemli.

iPhone 17'de 3000 nit var, hani 2200 falan olsa yine önemsemiyecektim bu farkı, umarım anlatabilmişimdir.

Hayır çok net alıcı olarak söylüyorum fan falan değilim, ekrandaki nit değeri 1800'den sonra önemsiz, hani önemli tabiikide başka şeyler "ÇOK" daha önemli.

iPhone 17'de 3000 nit var, hani 2200 falan olsa yine önemsemiyecektim bu farkı, umarım anlatabilmişimdir.

Veriler önemli değil deyip şimdi bunu demeniz şaşırttı beni. Mesajlarınızı tekrar okumanızı öneririm. Okuduktan sonra hala yaptığım fanboyluk değil diyorsanız diyebileceğim pek bir şey yok.

Veriler önemli değil deyip şimdi bunu demeniz şaşırttı beni. Mesajlarınızı tekrar okumanızı öneririm. Okuduktan sonra hala yaptığım fanboyluk değil diyorsanız diyebileceğim pek bir şey yok.
Yani ne alakası var anlamadım, telefon niti güneşin direk altındayken artıyor, ben güneş benim direk tepemdeyken telefonu kaç dakika o şekilde kullanıyorum, bu bir, ikincisi, 3000 nit neyime yetmeyecekte ben 4000, 5000 nit arıycam telefonda, yani bu tabiikide artık ''lüks'', çünkü 3000 nit yeter de artar, bu ne zaman önem kazanır?

Telefonlar çok yakın özellikte olur, herşeyleri aynı olur, fiyatı uygun olur vs o zaman derim ki bunda 4000 nit var bunu alayım, ama 3000 nit dediğim gibi zaten ''yeterliden öte'' bir değerken, kamerada, yazılımda ve ikinci elde fark varken ben gidip S25U alıcam öylemi, neden efendim çünkü ekranı daha parlak, yani bu arada kontrol de ettim S25U 2600 nit max, iphone 17 ise 3000 nit, gerçi bu değerler gerçekten test edilmeli bunu çoğu zaman vermiyorlar büyük ihtimalle bu yüzden siz de S25U'yı daha parlak bulmuşsunuz, neyse yani bunun fanboyluklada alakası yok, aynı şeyleride tekrar etmenin lüzmu yok.

Yani ne alakası var anlamadım, telefon niti güneşin direk altındayken artıyor, ben güneş benim direk tepemdeyken telefonu kaç dakika o şekilde kullanıyorum, bu bir, ikincisi, 3000 nit neyime yetmeyecekte ben 4000, 5000 nit arıycam telefonda, yani bu tabiikide artık "lüks", çünkü 3000 nit yeter de artar, bu ne zaman önem kazanır?

Telefonlar çok yakın özellikte olur, her şeyleri aynı olur, fiyatı uygun olur vs o zaman derim ki bunda 4000 nit var bunu alayım, ama 3000 nit dediğim gibi zaten "yeterliden öte" bir değerken, kamerada, yazılımda ve ikinci elde fark varken ben gidip S25U alacağım öyle mi, neden efendim çünkü ekranı daha parlak, yani bu arada kontrol de ettim S25U 2600 nit Max, iPhone 17 ise 3000 nit, gerçi bu değerler gerçekten test edilmeli bunu çoğu zaman vermiyorlar büyük ihtimalle bu yüzden siz de S25U'yı daha parlak bulmuşsunuz, neyse yani bunun fanboyluklada alakası yok, aynı şeyleri de tekrar etmenin lüzmu yok.

Ben nitden hiçbir zaman bahsetmedim S25 Ultra ekran kaplaması sayesinde rahatlıkla görülebiliyor.

Ben nitden hiçbir zaman bahsetmedim S25 Ultra ekran kaplaması sayesinde rahatlıkla görülebiliyor.
Mağazada incelediğimde dikkatimi çekmedi, demekki o diğer yönlerden eksikleri varken bunu sübvanse edecek kadar da önemli değilmiş.

Yani yanında S25FE falanda oluyor stantta, bir dahaki sefer daha dikkatli bakarım 🤣

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı