iPhone 17'de Android'de olan özellikler yok mu?

Froster_xx

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, Erasmus yaptığım için ve telefonum eski olduğu için araştırıp İsviçre'den iPhone 17 almaya karar verdim. Fakat 17 yoktu bende yaklaşık 1100 euroya 17 Pro aldım. Bugün kurulumu vs yaptım ama Android telefonumda alıştığım ama Apple da yapamadığım çok şey olduğunu gördüm. Bunların alternatifi varsa söylerseniz sevinirim.

1- Pencere içinde pencere özelliği;
Arkadaşlar ben çok iş yapmayı çok severim. Mesela YouTube'dan bir şey izlerken parmağımı ekranın sağından kaydırıp mail açıp okurum, Instagram da mesajlaşırım ya da bazen önemli işlerle uğraştığım için hem Instagram açar hem WhatsApp açar arkadan bir yandan da başka uygulamada dururum. Yani Android 3 uygulamaya kadar izin veriyor ama Apple'da buna benzer bir şey bulamadım.

2- Pano;

Benim Polonya telefon numarasıdır, öğrenci mailidir, ev adresidir, pasaport no vbdir sürekli unuttuğum uzun gereksiz şeyler Android telefonumda panomdaydı ve klavyenin 4 kare tuşuna basıp o panodan direkt kopyalıyordum. Apple'da yine bulamadım.

3- Telefonun yine bu pano kısmının yanında çeviri diye bir seçenek vardı. Burada bazen yabancı arkadaşlarıma (örneğin ispanyollar genelde İngilizce bilmiyor) hemen telefonumda Türkçe yazar karşıya İspanyolca olarak cevrilirdi. Şimdi Apple da ise uygulama değişip, çeviri uygulaması ya da ChatGPT açmam gerekiyor.

4-APK uygulama;

Aslında bunu biliyordum ama zorluyor, mesela Instagram areo çok seviyorum ama IPhone'da kullanamıyorum.

Bunlara alternatif ya da başka bir şey bulursanız özellikle pencere içinde pencere moduna çok mutlu olacağım şu an biraz hayal kırıklığına uğramış gibi hissediyorum. O kadar para verip konforumdan kıstım neredeyse.

Mutlu olduğum tek şey kamera, uygulama optimizasyonu, arayüz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de iPhone 17'ye geçtim. Dediğiniz özellikler yok. Kontrol panelinin özelleştirme seçenekleri de kötü. Yani kullanış açısından Samsung daha rahattı. Ama amiral gemisi bir Samsung kullanmama rağmen arayüzde teklemeler sinirlendiriyordu açıkçası. 😀 Sırf akıcılığı beni bağladı kendine. Ama bu Apple'a tapan arkadaşları çözemedim. Normal telefon işte başka ne olayı var çözemedim. Ha bu arada One UI 8'de gördüğüm buglardan çok daha fazlası iOS 26.2'de var. Neyi abartılıyor bu Apple'ın anlayamadım.

Ben de iPhone 17'ye geçtim. Dediğiniz özellikler yok. Kontrol panelinin özelleştirme seçenekleri de kötü. Yani kullanış açısından Samsung daha rahattı. Ama amiral gemisi bir Samsung kullanmama rağmen arayüzde teklemeler sinirlendiriyordu açıkçası. 😀 sırf akıcılığı beni bağladı kendine. Ama bu Apple'a tapan arkadaşları çözemedim. Normal telefon işte başka ne olayı var çözemedim. Ha bu arada One UI 8'de gördüğüm buglardan çok daha fazlası iOS 26.2'de var. Neyi abartılıyor bu Apple'ın anlayamadım.

Tek olumlu yanı gerçekten Instagram'da kalite düşmüyor. Onun dışı ben de hatalarla karşılaşıyorum daha optimize bir telefon beklerdim. Mesela örneğin bazen bir video veya sesi kapatınca ses kapanmadan önce takılı kalıp 4-5 kez çalıp sonra kapanıyor. Hani bu telefon daha optimizeydi ve sorun görmeyecektim? Ayrıca bataryası beklediğimden daha kısa sürede bitiyor. Resmen o kadar para verip tüm konforumu mahvettim.
Mutlu olduğum şeyler
Sosyal medyada bir şey paylaşmak
Kamera.
Ele oturuş
Tasarımı çok çekici
Çok daha fazla kılıf vs bulabiliyorum.

Güncelleme gelince hemen yapmayın biraz bekleyin sürüm daha kararlı hale gelsin.

Pano konusunda klavyeden metin değişimi kısmından mesela “öğrenci mail adresim” yazdığında otomatik istediğin yazıyı yazdırtma gibi bir özelliği aktif edebilirsin IBAN'lar ev adresi vs kolay oluyor.

Pencere ve klavyede çeviri özelliği bildiğim kadarıyla yok.

Fakat pencere alternatifi YouTube içerisinde premium üyeliğiniz varsa video izlerken ekranı kapatırsanız küçük halde video devan eder.

Eylem düğmenize çeviri atayıp oradan hızlı çeviriye ulaşabilirsiniz ya da klavye için Google klavyeler uygulamasını indirebilirsiniz.

Son düzenleme:
Güncelleme gelince hemen yapmayın biraz bekleyin sürüm daha kararlı hale gelsin.

Pano konusunda klavyeden metin değişimi kısmından mesela “öğrenci mail adresim” yazdığında otomatik istediğin yazıyı yazdırtma gibi bir özelliği aktif edebilirsin IBAN'lar ev adresi vs kolay oluyor.

Pencere ve klavyede çeviri özelliği bildiğim kadarıyla yok.

Fakat pencere alternatifi YouTube içerisinde premium üyeliğiniz varsa video izlerken ekranı kapatırsanız küçük halde video devan eder.

Eylem düğmenize çeviri atayıp oradan hızlı çeviriye ulaşabilirsiniz ya da klavye için Google klavyeler uygulamasını indirebilirsiniz.

Uğraş da uğraş uğraş da uğraş yazık... 5 binlik Android telefonlarda olan özellik niye bunda yok. Tamamen toplum baskısı, çöp telefon.

Birbirinden farklı iki ekosistem, farklı kullanıcı profilleri ve ihtiyaçları.
Sizin için Android daha iyiyse Android'e geçiş yapmak daha iyi olur.

Farklı kullanıcı profili de gün sonunda hitap ettiği kesim aynı değil mi? Son kullanıcı, son müşteri? Bütün konforumu kapatıyor. Artık telefon değiştirmek öyle kolay da değil büyük ihtimalle 5 yıl minimum kullanacağım ama bu 5 yılda Android bir telefonum olsaydı keyiften uçacağımı düşünüyorum. Ayrıca ekranın altından kaydırarak açtığım Gemini'ye entegre Google asistan da mükemmel ötesi
Keşke bunda da olsa.

Farklı kullanıcı profili de gün sonunda hitap ettiği kesim aynı değil mi? Son kullanıcı, son müşteri? Bütün konforumu kapatıyor. Artık telefon değiştirmek öyle kolay da değil büyük ihtimalle 5 yıl minimum kullanacağım ama bu 5 yılda Android bir telefonum olsaydı keyiften uçacağımı düşünüyorum. Ayrıca ekranın altından kaydırarak açtığım Gemini'ye entegre Google asistan da mükemmel ötesi.
Keşke bunda da olsa.

Farklı kullanıcı profili zaten iki farklı son kullanıcı herkesin isterleri, cihaz kullanımı farklı. 5.000TL'lik Android telefonun işinizi gören özellikleri olduğunu düşünürsek, ikinci el temiz az kullanılmış bir 17 Pro satıp S24, S25 veya Google Pixel alabileceğinizi düşünüyorum.

Farklı kullanıcı profili zaten iki farklı son kullanıcı herkesin isterleri, cihaz kullanımı farklı. 5.000TL'lik Android telefonun işinizi gören özellikleri olduğunu düşünürsek, ikinci el temiz az kullanılmış bir 17 Pro satıp S24, S25 veya Google Pixel alabileceğinizi düşünüyorum.

5000 TL'lik telefon işimi görür demedim? Telefonda kamera, batarya, optimizasyon gibi şeyler arıyorum. Kompaktlık ve rahatlık arıyorum. Ne yazık ki kamera hariç hiçbirsini karşılayamıyor bu telefon. Ayrıca telefondan o kadar zarar etmek istemiyorum ama gerçekten rahatsızlığım geçmezse büyük ihtimalle Android geçeceğim. Sosyal medya işiyle ugraşan birisi de değilseniz kimseye iPhone önermiyorum.

Arkadaşlar merhaba, Erasmus yaptığım için ve telefonum eski olduğu için araştırıp İsviçre'den iPhone 17 almaya karar verdim. Fakat 17 yoktu bende yaklaşık 1100 euroya 17 Pro aldım. Bugün kurulumu vs yaptım ama Android telefonumda alıştığım ama Apple da yapamadığım çok şey olduğunu gördüm. Bunların alternatifi varsa söylerseniz sevinirim.

1- pencere içinde pencere özelliği;
Arkadaşlar ben çok iş yapmayı çok severim. Mesela YouTube'dan bir şey izlerken parmağımı ekranın sağından kaydırıp mail açıp okurum, Instagram da mesajlaşırım ya da bazen önemli işlerle uğraştığım için hem Instagram açar hem WhatsApp açar arkadan bir yandan da başka uygulamada dururum. Yani Android 3 uygulamaya kadar izin veriyor ama Apple'da buna benzer bir şey bulamadım.

2- pano;

Benim Polonya telefon numarasıdır, öğrenci mailidir, ev adresidir, pasaport no vbdir sürekli unuttuğum uzun gereksiz şeyler Android telefonumda panomdaydı ve klavyenin 4 kare tuşuna basıp o panodan direkt kopyalıyordum. Apple'da yine bulamadım.

3- telefonun yine bu pano kısmının yanında çeviri diye bir seçenek vardı. Burada bazen yabancı arkadaşlarıma (örneğin ispanyollar genelde İngilizce bilmiyor) hemen telefonumda Türkçe yazar karşıya İspanyolca olarak cevrilirdi. Şimdi Apple da ise uygulama değişip, çeviri uygulaması ya da ChatGPT açmam gerekiyor.

4-APK uygulama;

Aslında bunu biliyordum ama zorluyor, mesela Instagram areo çok seviyorum ama IPhone'da kullanamıyorum.

Bunlara alternatif ya da başka bir şey bulursanız özellikle pencere içinde pencere moduna çok mutlu olacağım şu an biraz hayal kırıklığına uğramış gibi hissediyorum. O kadar para verip konforumdan kıstım neredeyse.

Mutlu olduğum tek şey kamera, uygulama optimizasyonu, arayüz.

Pano özelliği için ayarlarda kestirme tarzı bir şey yapıyordunuz tam adını hatırlamıyorum mesela IBAN yazıyorsunuz TR213232344512134211225416524146512145641214654 falan diyerekten yapıştırıyor kendisi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı