IPhone 17e beklenmeli mi?

Düz modeller 100 Bin'den başlayacak gelecek yıl. Yurt dışı öneririm kayıt yaptırmaya gerek yok 2. yedek cihazınız da dursun. Ben aldığımda kayıt parası 6100TL ödemiştim biraz erken alsaydım daha az ödeyecektim aklımda yoktu batuma gezmeye gittim ne olduysa orada oldu. TR'de yurt dışı cihazların garantisi yok o şekilde cihaz satışı yapanlar var global1 yıl garanti adı altında ve TR'de garantisi geçerli tek model gibi vs. Apple yetkili servisi bakmıyor. ( ben bir sorun yaşamadım daha şu an kullanmaktayım pil 82 ) özellikle Irak'tan getirtme şansınız varsa daha ucuza geliyor sonradan öğrendim ve Mardin.

12 kullanıyorum ben de, takasla vs 22bin TL bandına kadar düşüyor iPhone 16e o yüzden geçmeyi planlıyorum, geniş açı ve 60Hz çok problem değil benim için 12 de 60Hz olduğundan. Dinamik ada aklımı karıştırdı biraz fakat çevremdeki insanlara sorduğumda hiçbirinden çok iyi, çok kullanışlı gibi cevaplar almadım. Oyun oynamıyorsanız ve ileri seviye fotoğrafçılıkla uğraşmıyorsanız düşünülebilir bataryası gerçekten şahane, AI özellikleri de mevcut. Gece fotoğrafları biraz üzebilir.

Gece fotoğraflarında sanırsam 13'ten kötü lensin küçüklüğünden. 12'ye göre daha fazla yükseltme var hocam, çentik küçülüyor direkt ekran olarak da zaten. Ana kamera için bir şey diyemeyeceğim. 16e o fiyata gayet güzel fakat dinamik ada ayrı bir hava katıyor cihaza yeni nesillik açısından da.

Yapay zekadan vazgeçip daha iyi ana kamera ve geniş açı alıyorsunuz 15'i seçerseniz ama 12 GB RAM'e sahip IPhone'lar var artık o yüzden ileri zamanlarda 6 GB RAM üzebilir sizi.

Katılıyorum dinamik ada hoş bir görüntü katıyor cihaza, ben daha basit ele aldığım için benim için çok büyük bir kriter değil şarjı tüm günü çıkarsın işlemlerimi takılmadan halledebileyim hızlı olsun benim için kafi, tasarımını da baktıkça daha çok beğenmeye başladım arkadaki kamera cümbüşü akımından sıkıldım biraz ama subjektif tabii. 15 ile arasında kaldım fakat kullanmayacağım özellikler için daha eski işlemcili ve AI özellikleri olmayan bir telefona daha fazla para vermeye içim el vermedi geniş açı vs kullanmadığımdan.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kamera öncelik ise iPhone 15, yapay zeka + ortalama bi kalite ise iPhone 16e tercih edebilirsiniz. Geniş açı kullanmıyorsanız sıkıntı yaşamazsınız. 17e genelde kısıtlı bir sistem olacak. Yine tek kamera, belki mini tarzı küçük ekran gelebilir söylentileri var. 39K'dan çok daha pahalı olacak muhtemelen. 16e ile aman aman fark beklemiyorum. Tek değişiklik dinamik ada olursa öpülsün başa konsun.

16e'de dinamik ada olsaydı geçecektim hocam, yalan yok. Benim geniş açıyla aşırı işim yok. 17e ile biraz daha büyük sensör ve dinamik ada bekliyorum sadece. 45-50K'ya satar Hepsiburada gibi siteler muhtemelen. Az önce baktım da benim 13'e 24.5K teklif ediyor siteler. Yarısını karşılıyor neredeyse. Ah şu pili garanti kapsamında bedava değiştirebilsem, mükemmel olacak.

Sensör daha kaliteli olursa 100k'ye iPhone Air'i kim alacak? Zaten satamıyor adamlar. Sensör aynı kalır kanaatimce.

Son düzenleyen: Moderatör:

Hayır beklenmemeli hocam. En başta fiyatının en iyi ihtimalle 60.000- 65.000 TL skalasında olacağını söyleyeyim. 16e zaten resmi fiyatı şu an 50.000 TL, Mart 2026'ya kadar da doların artacağını da düşündüğümüzde bu fiyat iyimser bile kalabilir. Hadi sizin için tam 60.000 olacak desem bile; 60 Hz ekranlı, tek kameralı bir cihaza daha doğrusu sadece kırpılmış A19 çipe 60.000 TL vermek rahatsız etmeyecek mi? S26 Pro, 2. el 15 Pro Max, 15 Pro, sıfır olsun illa derseniz iPhone 16 olacakken o bütçelerde ve en önemlisi iPhone 17 ile arasında makasın çok az kaldığı bir model olarak kesinlikle alternatifleriyle yarışır hâli bile yok. Dinamik ada da artık lüks değil her modelde var. Bayatlamış 60 Hz ekran olacak üstünde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…