IPhone 17e beklenmeli mi?

Maksimum bütçe ne kadar? Yurt dışı düşünür müsünüz?
Bütçem tam şu an yok aslında. Gelecekte tahminimce (13'ü 23.000 TL'ye okutsam %83 pil sağlığı var. Sağdan soldan 20 de bulsam ve kendim de 10-15 biriktirsem) 53-58K bütçem oluyor. Yurt dışı düşünmüyorum hocam.

Bütçem tam şu an yok aslında. Gelecekte tahminimce (13'ü 23.000 TL'ye okutsam %83 pil sağlığı var. Sağdan soldan 20 de bulsam ve kendim de 10-15 biriktirsem) 53-58k bütçem oluyor. Yurt dışı düşünmüyorum hocam.

17e nasıl çıkar bilemiyorum çıkınca konuşmak daha iyi olur düz 16 ya yakın olursa düz 16 seçmek daha mantıklı olacaktır muhtemelen.

17e nasıl çıkar bilemiyorum çıkınca konuşmak daha iyi olur düz 16 ya yakın olursa düz 16 seçmek daha mantıklı olacaktır muhtemelen.
Fiyatlar muhtemelen düşmeyecek :) Ben de bütçeyi çok yükseltmeden uygun bir iOS cihaz bakıyorum aslında. Dynamic Island olsun, stereo hoparlörlü ve MagSafe'li bir 17e gelsin muhtemelen alırım. 50-55'den çıksa 45-46'lara düşer gibi 17e. Olmadı öbür yıl sonunu bekleyebilirim düz 16 tarzı cihaz almak için.

Ahizede hoparlör yok mu? Patladım :D Abi CPU'yu A18 yap yine, onları ekle bari o ne öyle? 120Hz ekran anca 18e ile geleceğini düşünüyorum ben, 17e'ye pek ihtimal vermiyorum. Tek düşündüğüm Dynamic Island geleceği. 15 hakkında ne düşünüyorsun hocam? Kaç yıl yeter sence?
15'de güzel. İstediğin Dynamic Island özelliği bu telefonda var. Kamera konusunda da iyileştirmeler var daha kaliteli bir kamera karşımızda. Şöyle diyelim, 2015'te çıkan 6S'in bile yazılım desteği 2021'de, Güvenlik Güncellemesi 2024 yılında bitti. Bu yılda Whatsapp gibi önemli bir uygulama güncelleme desteği kesti. 10 yıl dayandı telefon resmen. iPhone 15 2023 yılında çıktı, Apple her cihazına benzer bir yıl ömrü sunuyor. 6 yıl Major yazılım desteği. Bence 2039'a kadar rahat kullanır. Sonrasında biraz da olsa şikayetçi olabilirsin. Kaç yıl yeter sorusuna nominal cevabım 4 yıl, maksimum ise 8 yıl olur.

Bütçem maalesef Pro / Pro Max'e çıkmaz hocam. Android kullandım, kötü değiller ama sürekli iOS / Android değişikliği yapmak istemiyorum. Kulaklığım Anker, akıllı saatim yok maalesef. Windows laptop ve masaüstüm var. Onun dısında IPad'im var (A16). Son model takıntım yok, ben dinamik adalı F/P bir iPhone bekliyorum aslında.

17 serisi güzel ama 78.000 TL hocam, o kadar çıkamam. 16e şu an 39K'ya vardı. 50K'ya 15 var mesela, 17e çıksa ikisi arasında sen hangisini seçerdin? 16e mono değildi sanki ya, mono hoparlörlü telefon yeni nesil pek yoktur gibi. Çentik konusunda hemfikirim.

Sizce 15 alınır mı bu sene için? Eskidi mi? 2023'te çıktı ama 6 GB RAM ve A16, biraz üvey evlat gibi yaptı Apple. 16'ya A18, 8 RAM koydu. Hadi RAM'i geç, A17 Bionic bile çıkartmadı 15 için :D

Bütçe 16 ya yetiyorken 16 almak daha mantıklı hocam.

Fiyatlar muhtemelen düşmeyecek :) ben de bütçeyi çok yükseltmeden uygun bir iOS cihaz bakıyorum aslında. Dynamic Island olsun, stereo hoparlörlü ve MagSafe'li bir 17e gelsin muhtemelen alırım. 50-55'ten çıksa 45-46'lara düşer gibi 17e. Olmadı öbür yıl sonunu bekleyebilirim düz 16 tarzı cihaz almak için.

Çıkınca tekrar bir konu açarsınız özelliklere göre bakarız hocam. 17 serisindeki bonkörlükleri 17e'ye yaparlarsa güzel olur.

Çıkınca tekrar bir konu açarsınız özelliklere göre bakarız hocam. 17 serisindeki bonkörlükleri 17e'ye yaparlarsa güzel olur.
120Hz çıkarsa 16 parasına çıkartırlar ve alacak kişiyi arafta bırakırlar. 120Hz ve tek kamera vs 60Hz çift kamera diye :ROFL:

Bence bütçen 78K'ya kadar çıkmıyorsa ve dediğimiz (promotion, Dynamic Island, stereo hoparlör) özellikleri olursa zaten 16e'yi ikiye katlar ve ucuz olursa ben 17e alırdım o zaman. Ek not: 16e mono hoparlör hocam. Ahize kısmında hoparlör yok. 2 bilişim hocamda da var aldım baktım yok yani çok kalitesiz gibi geldi bana.

16e stereo hoparlöre sahip mono değil.

120Hz çıkarsa 16 parasına çıkartırlar ve alacak kişiyi arafta bırakırlar. 120Hz ve tek kamera vs 60Hz çift kamera diye :ROFL:
Apple'ın bu huyunu zaten hiç sevmiyorum. Telefona her özelliği doldurup, fiyatını biraz daha ucuzdan verip, sürümden kazanmayı seçmemeleri. İlla bir model diğerinden farklı ve absürt olacak. Mac'ler için aynı şeyi diyemeyeceğim adamlar soğutucu olmadan çoğu sistemi tokatlayacak donanım üretiyorlar.

16e stereo hoparlöre sahip mono değil.

Pardon hocam. Yanlış hatırlamışım. Mono hoparlör başka bir cihazdaydı.

Ama ben yine de acelen varsa 16e yerine 15 al derim. Dynamic Island, Ekstra geniş açı için bile 15 alırdım.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı