iPhone 3GS nasıldır ?

Iphone telefon kullanmak isteyen birine almak istiyorum öncelikle sorma sebebim bu. Diğer modelleri çok pahalı olduğu için bunu soruyorum. Eğer alırsam güncelleme sorunları gibi sorunlar yaşar mıyım veya ne gibi sorunlar yaşarım? Telefonun çok eski olduğunu biliyorum ama sevindirmek istediğim biri var fiyatı da makul. Daha önce hiç Iphone kullanmadım o sebepten sizlere danışmak istedim.
Eğer ki yavaşlığını göze alırım sorun değil derseniz , yavaş dediğim de normal arama mesajlaşma için gayet uygun şu an kullanan biri olarak söylüyorum ios 6 dan sonra baya ağırlaştı ancak sadece spotify facebook gibi uygulamalara yavaş giriyor ve ios 8 çıktığı için çoğu uygulamayı yüklemenize izin vermiyor. Özellikle yeni çıkan ios 8'in çıktığını göz önüne alırsak eylülde ios 9 çıkacaktır büyük ihtimal bence alınmaz ha ederinide söyleyeyim 50-100 lira bence daha fazlasını vermezdim ben olsam onun yerine giriş seviyesi android değilde eğer bütceniz sıkıntıysa giriş seviyesi Windows phone telefonlara bakabilirsiniz lumiaların ucuza modelleri vardı. tabii kullanacak olan sizsiniz bende bir heves almıştım 2012 yılında 800 liraya ucuz diye :) her ne kadar ekranı kırmış olsamda üst tuşu falan kırılsa da hala çalışıyor :)

Not: 3 Boyutlu oyun vb işler yapılacaksa kesinlikle bulaşmayın whatsapp yavaş kalıyor biraz ama kullanılabiliyor TTnet müzik en hızlı açılan müzik uygulamalarından birisi. tarayıcı performansı mobil görünümlü siteler için kullanılabilir ancak yinede yavaş Zenfone 2 almayı düşünüyorum iphone fiyatları uçmuş gitmiş her ne kadar android sevmesemde farklı modellere yönelin derim.

İphone 3GS İphone 4 ile aynı işlemciyi kullanmaktadır. Ayrıca İOS 6.1.6 3GS için son sürümdür. İOS 7 desteklemez. İphone 3GS, İOS 7 yüklü bir iphone 4 den akıcı çalışabilmektedir. Bunu sağlayan İOS 6.1.6 optimizasyonunun İOS 7 den daha iyi olmasıdır. Uygulama konusunda sıkıntılar yaşarsınız. Yüklemek istediğiniz uygulamanın İOS 6.1.6 desteklemesi gerekir. İOS 7 ve üstü uygulamaları yükleyemezsiniz.

sırf bu konuya mesaj atmak için üye oldum.
elimde iphone 3gs ios 6.1.6 telefon var.
birkaç telefon tamircisi gezdim
jailbreak yapmak vardı aklımda
fakat bir tamirci jailbreak yapma eskisi gibi çok uygulama yok dedi
onun yerine ios 7.1.x yükleyelim
uygulamaları indirirsin diye ekledi
fiyat olarak 25 lira söyledi.

gidip ios 7 yükletmeyi düşünüyorum.
zaten pek fazla uygulama indiremiyorum.

iPhone her yeni çıkardığı modelinde bir önceki modellere daha ağır bir yazılım güncellemesi yaparak kasıtlı olarak eski modelleri yavaşlatarak yeni modelini satmak istemesinden ve hepimizin bildiği üzere söz konusu telefonun Apple'ın en eski modellerinden birisi olmasından dolayı iPhone 3G almanın zevk dışında hiç bir anlamı yoktur, zaten alsan da çoğu uygulama iOS sürümüyle uyumlu olmadığı için temel uygulamalar dışında uygulama yükleyemezsin. Şarj ömrü olsun hızı olsun erişilebilirliği olsun hiçbir konuda işine yaramaz.

yaklaşık 6 aydır iphone 3gs kullanıyorum.
doğrudur appstore daki çoğu uygulama desteklemiyor, ama ben pek çok oyun ve uygulama kurdum ve çalıştırıyorum. popüler uygulamaların çoğunu yükleyemiyorum.
dokunmatik ekran ile telefon hızı gayet iyi
whatsup desteği 3gs için 2017'de doluyor, bunun eksikliği olabilir.
yalnız bu telefon 170 liraya aldım, işlerimin bir kısmını yapabiliyorum.

telefon haftalardır sürekli açık, youtube haber kanallarına bakıyorum en ufak tekleme yapmadı.
wireless de bence güzel çekiyor.

artısı da var eksiği de.

bu telefonu değiştirecek olsaydım android one desteği alabilecek cihazlara bakardım
android deki kısıtlamalar daha az

telefoncu 3gs ye ios 7 yükleyemedi.
daha önce bunu farklı telefonlarda yaptığını söyledi.
belki yükleyememesi daha iyi oldu, telefonun kasma sorunu ios 6'da yok gibi bir şey 7'de zorlayabilirdi.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı