iPhone 5 reset sorunu

Makaleler
2
Elimde yurt dışından gelmiş bir iPhone 5 var. Sıfır değil bu arada, kullanılmış. Geldikten bir kaç gün sonrasına kadar, gayet güzel şekilde açılıyor ve kullanılıyordu. Sonrasında, kullanan kişi (kılıfıyla beraber) hafif bir şekilde halının üstüne düşürmüş ve telefon o zamandan bu yana açılmıyor. Şarj halinde olmadan, normal şekilde güç tuşuna basıp açmaya çalıştığımızda herhangi bir tepkime olmuyor lakin şarja taktığımızda, Apple logosu geliyor bir süre görünüyor ve sonra resetlenip tekrar aynısı oluyor. Bu böyle böyle hiç durmadan sürüyor, ta ki şarjdan çıkarana kadar.

Bunun için, biraz araştırdım ve kurtarma moduna alıp iTunes'ta bir kaç ayar yaptıktan sonra işletim sistemini yeniden indirip, kuruyordu. Bağladım, indirdi ve kurma işlemine gelince telefona güç verdi ve yine aynı şekilde telefon Apple logosuna gelip, reset atmaya başladı. Tekrar denedim yine sonuç alamadım. Üstüne ekstra bir şey yapmadım ondan sonra. Çözüm önerilerinizi beklerim.

Merak ettiğim bir şey daha var; telefon yurt dışından geldi ya hani, acaba diyorum IMEI'den dolayı telefonu kapatmış olmasınlar. Belki de bu yüzden açılmıyordur? Sorununu anlamış değilim. IMEI'den mi kapandı, donanımsal bir problem mi var?

Aynı sorunu ben de yaşamıştım, ve sorunun kaynağını öğrenince gülme krizine girmiştim. Ben de sizin denediğiniz tüm yöntemleri deneyip ama sonuç alamamıştım. O kadar araştırma yap, sorunu çözmeye çalış sonra sorun bir tane kablonun yerinden çıkması çıksın, şaka gibi. Evet sorun sadece bataryanın bağlantı kablosunun çıkmış olmasıydı. Ben de telefonu sehpadan yere düşürmüştüm. Eski telefon tamircisi bataryanın kablosunu tutan alüminyum plakayı takmamış olduğu için en ufak düşmede hemen çıkmış kablo. Telefonu açıp kabloyu yerine taktım ve sorunum düzeldi. Siz de deneyebilirsiniz. Kolay gelsin. Bu arada unutmadan, telefonu siz açacaksanız kaliteli bir ekipman kullanın yoksa telefonu açarken ön panel zarar görüyor, tecrübeyle sabit.

Aynı sorunu ben de yaşamıştım, ve sorunun kaynağını öğrenince gülme krizine girmiştim. Ben de sizin denediğiniz tüm yöntemleri deneyip ama sonuç alamamıştım. O kadar araştırma yap, sorunu çözmeye çalış sonra sorun bir tane kablonun yerinden çıkması çıksın, şaka gibi. Evet sorun sadece bataryanın bağlantı kablosunun çıkmış olmasıydı. Ben de telefonu sehpadan yere düşürmüştüm. Eski telefon tamircisi bataryanın kablosunu tutan alüminyum plakayı takmamış olduğu için en ufak düşmede hemen çıkmış kablo. Telefonu açıp kabloyu yerine taktım ve sorunum düzeldi. Siz de deneyebilirsiniz. Kolay gelsin. Bu arada unutmadan, telefonu siz açacaksanız kaliteli bir ekipman kullanın yoksa telefonu açarken ön panel zarar görüyor, tecrübeyle sabit.

Hocam çok teşekkür ederim. O zaman hemen yapacağım dediğinizi. Lakin, ekipman hakkında çok bir fikrim yok. Açmak için evdekilerden değil de, ekstra ekipman almak gerek diye biliyorum. Önerdiğiniz bir link, ekipman var mı? Onu alıp kullanayım.

Apple İphone 5s Batarya + Tamir Seti - n11.com

Şu tarz bir ürün işinizi görür bence. Tabi içinde batarya olmayan bir set.

Hocam yeniden merhaba. Dediğinizi yaptım ve tamir setini aldım. İçini açıp, batarya güç bağlantı kablosunu yerine oturttum. Gerçi, çıkmış mıydı onu da çözmüş değilim. Buradaki videoda 43. saniyede ki bağlantı kablosundan bahsediyorum. Yerine oturttum ve taktım, sorun hala aynı şekilde devam ediyor. Hatta yine yeniden, kurtarma moduna alıp iTunes'a bağlandım fakat geri yüklemeyi yapmadan yarı da kalıp aşağıdaki gibi bir sorunla karşı karşıya kalıyorum.

of.JPG

Yanlış kablodan mı söz ediyoruz acaba?

Hocam yeniden merhaba. Dediğinizi yaptım ve tamir setini aldım. İçini açıp, batarya güç bağlantı kablosunu yerine oturttum. Gerçi, çıkmış mıydı onu da çözmüş değilim. Buradaki videoda 43. saniyede ki bağlantı kablosundan bahsediyorum. Yerine oturttum ve taktım, sorun hala aynı şekilde devam ediyor. Hatta yine yeniden, kurtarma moduna alıp iTunes'a bağlandım fakat geri yüklemeyi yapmadan yarı da kalıp aşağıdaki gibi bir sorunla karşı karşıya kalıyorum.

Eki Görüntüle 262255

Yanlış kablodan mı söz ediyoruz acaba?
Benim sorunumu çözen kablo sizin de bahsettiğiniz 43. saniyedeki kablo. Sizin sorununuz daha farklı bir şey galiba.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı