iPhone 5W ile şarj edilirse pili daha çok mu dayanır?

enesbull

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, IPhone'i 20W hızlı şarj ile hızlı şekilde şarj etmek yerine 5W ile yavaş yavaş sabaha kadar şarj etsek pili daha çok mu dayanır? Bazı arkadaşlarım böyle diyor. Ama bana biraz hurafe gibi geldi bu söylem, sizin düşünceleriniz nelerdir? İyi günler dilerim.

Evet. Hızlı şarj batarya katilidir.
Ayrıca resmî bir bilgi değil ama deneyimlerime göre 20W ile mesela 50-80 arası şarj ettin. 5W ile aynı şarjı yapmana göre daha hızlı tükeniyor pil. Öyle hissediyorum.

Pil ne kadar zorlanırsa o kadar ömrü kısa olur. 5W fazla zorlamadığından soğuk bir şekilde pili dolduracaktır. 20W güce göre daha uzun ömürlü olacaktır. Fakat 20W kullanmanızı öneririm sonuçta 2024 yılına giriyoruz.

Hızlı şarj ile şarj edince normal şarja göre cihaz daha az ekran süresi veriyor istersen dene bir kez.

Ben tecrübelerim dayanarak söyleyebilirim ki hızlı şarj ile daha az ekran süresi alırsınız. Geceden 5W ile şarj ediyorum, bir sonraki geceye kadar götürüyor. 20W ile edince bir sonraki akşamüstüne kadar idare ediyor. Hem Android'de hem de iPhone'da tecrübe ettim.

Yıl isterse 2100 olsun, ben yine 5W ile şarj ederim. Acelesi olan, pil değişim parasını ve sağlığını düşünmeyen 20W kullanabilir. Benim gibi telefonun çıkışından beri (2017) içinde bulunan aynı bataryayı kullanan birisi için 20W doğru bir seçim olmayacaktır.

Bende diyorum iPhone'mun Pilini daha yeni Ocak ayında Apple Store'dan orjinaliyle değiştirmeme rağmen nasıl oluyorda 6 ayda pil sağlığım %100'den %91'e düşebiliyor, çok şaşırmıştım şahsen, meğer hızlı şarj pil sağlığının canına okuyormuş haberimiz yokmuş, Orjinal 5W Apple Adaptör ve Kablo'dan başka birşey kullanmam bu saatten sonra, gece uyumadan sonra takarım sabaha kadar yavaş yavaş şarj olsun, eve gelene kadar telefon her türlü kapanmadan dayanıyor zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…