iPhone 6 mı 6S mi ?

NaToRYuM

Megapat
Daha fazla  
Herkese merhabalar. Bilindiği üzere çok yakın bir süreçte 6S piyasaya girecek fakat 16 GB olan modellerin aralarında 400 TL gibi bir fark var. Bu süreçte İPhone 6 mı yoksa 6S mi alınmalıdır? Biraz muhabbet birazda bilgi amaçlı bu konuyu açmış bulunmaktayım. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Belki iPhone 6 için 16 gb belli bir yere kadar yeterli olur fakat 6s ile gelecek olan 4K video ile nasıl yeteceğini hiç bilmiyorum. Hatta böyle bir şeyi düşünemiyorum bile. 32 Gb ürün olmadığı için insanları 64 almaya mahkum ediyorlar. Güzel strateji. Bu arada 6s tabiki de daha ağır basıyor.

4K video dakikada 375 MB yer kaplıyormuş. 16gb iPhone 6s alırsan bomboş hafızasıyla 32 dk 4k video çekebiliyor. Tabi ki uygulamalar fotoğraflar vs eklenince hafıza 5--7 gb arasına düşecektir. Bu kadar hafızayla ile 12-15 dk civarı 4K video çekebilirsiniz.

Belki bu sayılar size yetmeyebilir. Fakat benim için yeterli görünüyor. Özellikle müzikleri telefonda tutmamayı düşünüyorum.

Almışken 6s alın. Arada 400 TL fark var ve 1 yıllık telefon alacağınıza çok daha performanslı bir telefona sahip olursunuz.

6 ile 6s arasında kesinlikle 6s alınmalı, çünkü birçok fark var. İstersen en ufak detayına kadar yazabilirim. Arada bu özellikler için çokta bir fiyat farkı bence yok.
Hafıza konusunda bende senin gibi kararsızım diyebilirim.. Fakat 16gb 6s kurtarmayabilir, dolu dolu özellik ile gelen bir telefon.
Video fotoğraf müzik not vs derken 16gb hafızayı geçicektir.
Basit bir mantıkla 2700 tl'ye i6 16gb almak yerine 3500 tl'ye 6s 64gb çok çok daha mantıklı olucaktır.
Eğer 6s ile 6s plus arasındada seçim yapıcak olursan kesinlikle 6s plus derim.

Sence 6s plus hak ediyor mu? Kıyaslama yapabilir misin?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sence 6s plus hak ediyor mu? Kıyaslama yapabilir misin?
Kişiden kişiye değişir. Bence çok pahalı, kesinlikle ucuz demiyorum fakat şöylede bir durum var, madem bir işi yapacaksın adam gibi yap mantığında.. En azından İphone 6 alıcak bir adam 2700 lirayı gözden çıkartmıştır. Fakat öyle, ucuz değil bana göre kazık oluyor. Madem alıyosun az daha ver daha iyisini al öyle değil mi? O yüzden 6s plus fiyatını hak ediyor. Belkide fp ürününü sadece ucuzluğuna bakarak aramama lazım. Bir ürünün 4000 küsür tl olması onun kazık olacağı anlamına gelmez.
Bende 6s plus almayı düşünüyorum, bu cihazı tercihimin tek sebebini net olarak da söyleyebilirim sana: özellikleri ile fazla ilgilenmiyorum. Sadece elime alınca güzel hissettiriyor.

Dip Not: Kıyaslama yapacağım ürünü söylersen(iPhone serisinden) yapabilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bana göre İPhone 6S birkaç eksi yönü olmasına rağmen alınabilir bir telefon eksi yönlerine gelecek olursak;
  • İPhone 6'nın 6S'e göre bataryasının küçültülmesi
  • Sd kart takılamaması
  • 32 GB modelinin olmaması
Bunlar dışında bana göre bu telefon kesinlikle parasını hak ediyor. Sizler bu eksi yönler hakkında ne düşünüyorsunuz?

-Batarya daha küçük olmasına ramen aynı performansı görüyor ise bu bir artıdır. Önemli olan boyutu değil ki, nekadar enerjiyi nekadar sürede harcadığı.
-SD kartı girişi olmamasıda bence artısı, onun yerine bilgisayara bağlantı yapılarak direkde veri atılabilir veya icloud kullanılabilir.
Hem sd kart tepsisinin olması tasarımsal açıdan eksi olurdu.
-32 gb'a katılıyorum 16gb bu telefonlar için kesinlikle yetersiz. Fakat 32'de yetersiz olucaktır. 64/128 ideal.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…