İki işletim sisteminide kullanmış ve son 2 yıldır İos'u tercih eden biri olarak, Android ve İos'u ayıran şey Android'in donanımıyla, İos'un yazılımıyla öne çıkmasıdır. Android bir cihazdaki 3 gb RAM'le 2 gb RAM aynı işi görür. Ayrıca Android'de nasıl ki cihaz eskidiğinde yeni versiyonunun ROM'unu atabiliyorsanız yani o ve benzeri özgürlükleri savunuyorsanız, İphone içinde Cydia denen bir çözüm var, herzaman iTunes'a bağımlı olmanıza gerek olmayan, Cydia ile telefonun alt sidebar'ını bile değiştirebilceğiniz neredeyse sınırsız özgürlükte bir çözüm.
Ek olarak İphone'larda Appstore'un güncel ve temizliğide çok önemli bir etken. Appstore'da hep kullanışlı ve kaliteli,çalışan uygulamalar varken Android'in store'larındaki birçok uygulama işlevsiz ve "çöp" denebilecek durumda olabiliyor. En önemli etken ise güvenlik. İçe dönük ve korumacı İos işletim sistemi cihazınıza virüs girmesinide engellerken dışa fazlasıyla açık ve "özgür" işletim sistemi Android'de nispeten daha dikkatli olmanız gerekebilir çünkü daha kolay hedefler.
Yukarda android'in pozitif özelliklerini savunan kişilerde olduğundan ve bir arkadaşımızın bir seçimi söz konusu olduğundan olayı bir de durumu İos işletim sistemi avantajlarıyla ele almak istedim. Sonuçta objektif çözümler bulmak için konuyu her iki tarafından ele almak gerekiyor.
En iyi işletim sistemi diye birşey yoktur, ihtiyaçlara ve tercihlere göre farklı opsiyonlarda iki popüler işletim sistemi var sadece.