iPhone 6 Plus'ın Düşmesi

• Konuyu başlatan CPlOvEr
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 2.736
C

CPlOvEr

Ziyaretçi
Bugün sinirlendim ve ceketimi yere fırlattım. Ceketimin cebinde iPhone 6 Plus vardı. Daha sonra cebimden telefonu çıkarttım ve ekranın çatladığını gördüm. Daha sonra ekranın değil, kırılmaz cam filminin kenarının çatladığını anladım. Ekranın kırılmadığına sevineceğime, aklıma bazı şeyler takıldı ve bunları size sormak istiyorum.
1) Telefonlar düşünce darbe alıyor ve aldığı darbe sonucunda içindeki bileşenler zarar görmüş müdür?
2) Batarya zarar görmüş müdür? Ömrünün kısalması gibi. Zira lityum pillerin çok hassas olduğu söyleniyor.
3) Titreşim motoru zarar görmüş müdür?
4) Ekran paneli ve kamera zarar görmüş müdür?
Anlayacağınız kafamda deli sorular... Bu konuda içimi rahatlatırsanız sevinirim. Zira ucuz bir telefon değil, alalı da çok olmadı.
@Recep Baltaş sizin düşüncenizi de almak isterim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Birader senin ceketi fırlattın. Cekette İphone 6 Plus vardı. Ekran çatlamadı ama film çatladı.

1) Valla bildiğim kadarıyla düşen herşey darbe alır. Senin film almış :D

2)Bataryayı fırlatıp atmadıkça bişey olacağını sanmıyorum ki batarya'ya erişmen biraz zor.

3)Titreşim motorunu ilk defa senden duydum. Bilgime bilgi kattın eyvallah. Bilmediğim bişey hakkında fikir yürütemiyecem. Lütfen kusura bakma.

4)Ekran Paneli'nde çatlak var ise zarar görmesi gayet doğal. Herhangi bir darbe almamışsa sorun yok. Kamera kısmına gelecek olursak sanmam deminde dediğim gibi darbe veya çizik yoksa sıkıntı etme ;)

Dediğin gibi herkesin birer tane alamayacağı bir telefon. Kesinlikle çok pahalı. Ama ne diyim. Allah sana tadını çıkarmayı nasip etsin :D

Birinin telefonu 3. kattan düşer hiçbir şey olmaz birininki elinden düşer arıza çıkarabilir. Şimdiye kadar gördüğüm iphone düşürme testlerine dayanarak kolay kolay bir arıza olacağını sanmıyorum.

O telefonu belli bir müddet kullanmadan sorunun cevabını bulman imkansız. Düşmelerden en çok zarar gören hoparlördür. Dikkat et zamanla karşıdan gelen seste cızırtı yada müzik dinlerken cızırtı felan varsa hasar görmüştür.

O telefon 5. kattan düşse pile bir şey olmaz. Lityum iyon pilleri sıcaktan uzak tutun ve dibine kadar bitimeyin kolay kolay bozulmazlar.

Bozulacaksa dua et pil bozulsun :) 219 TL olması lazım pahalı değil pil değişimi.

Hocam iPhone 6'nın ekranı bombeli olduğu için dikkatli kullanmak lazım dik bir şekilde düşürmekten kaçının öbür türlü bir şey olmaz(iPhone 5'imi kılıfla defalarca düşürdüm bir şey olmadı :D) birde sağlam bir kılıf ve jelatinle kullanın (ki kullanmışsın :D) malum iPhone bir serçe parası :D

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı