iPhone 6 vs Samsung Galaxy S6

Tabiki S6 açık ara önde. @Şahap Tanrıkulu Hocam S3 kullanıpta Samsung'un arayüzü şişiyor demek saçma olur :) Note 3 ve Note 4 gibi telefonlarda böyle birşey söz konusu değil.
Hocam note 3 ve 4 te de aynı sorunlar zamanla olacaktır. Başlangıçta hepsi canavar ama istikrar söz konusu değil...

Note 4 kullanıpta yavaşlıyor diyeni duymadım. Benim Note 3 tüde alalı 3 ay oluyor Şuanlık bir sıkıntı yok. Yeni arayüzü baya bir geliştirmiş Samsung. Özellikle S6 bambaşka birşey olmuş.
Doğrudur hocam, haklısınız, güle güle kullanın.

Dostum ben ios öneririm çünkü stabilite konusunda ios in önüne hiçbir cihaz geçemez. Ram veya işlemci kafa karışıklığı yapmasın. Her zaman belirtiyorum yinede belirtmek isterim 4k videoyu günümüzde bazı bilgisayarlar bile oynatamıyorken mobil cihazlar bunu gerçekleştiriyor. Android de ancak 2.2 ghz gibi bir hızla 4k videoyu oynatabilirsin ama iphone 6 çift çekirdek 1 gb ram ve 1.4 ghz ile bu işi çok başarılı bi şekilde gerçekleştiriyor. Kağıt üzerinde tatmin edici rakamlar olmasada 1.4 ghz ile hız konusunda kesinlikle sorun yaşamazsınız. Uygun rom bulmak daha hızlansın kasmasın gibi sorunlar yok. Ayrıca custom rom veya root kurmak cihazı garanti dışı kılar. Note 4 ü seçebilirsiniz elbet ama 1 yıl sonra kasmalar donmalar yavaşlamalar kesinlikle başlar .Çünkü note 4 1 yıl sonra samsung un amiral gemisi olmaktan çıkacak ağırlık note 5 in üzerine olacaktır. Her sene bu konu konuşuluyor yapmaz denilen cihazlar için şuan custom rom arayanlar var. Ama ios de tek güncelleme var ve her cihaza bu yükleniyor. Tabiki eski cihazlara özellik kısıtlamaları var ancak yazılımsal bir sorun güncelleme ile düzeltilince her cihaz bu durum geçerli olmuş oluyor. Karar yinede sizin bu benim kendi düşüncem şimdiden hayırlı olsun.

Note 4 ü seçebilirsiniz elbet ama 1 yıl sonra kasmalar donmalar yavaşlamalar kesinlikle başlar .Çünkü note 4 1 yıl sonra samsung un amiral gemisi olmaktan çıkacak ağırlık note 5 in üzerine olacaktır. Her sene bu konu konuşuluyor yapmaz denilen cihazlar için şuan custom rom arayanlar var.

S6'da, bidiğim kadarıyla gelen Samsung uygulamaları root erişimi olmadan da silinebilecek. Bu durumda rom kurma veya format atma gerekinimi duymadan uzun süre akıcı bir şekilde devam edecektir.

Android'in gücü, kullanıcı ile doğru orantılıdır. Aynı cihaz rehbere girerken kasarken başka birine ait cihaz sorunsuz olabilir.

Ayrıca bir tanıdığımda Note 2 var. Şimdiye kadar rom, format vs hiçbirşeyle uğraşılmamış. Sadece gelen güncellemeler kullanılmış durumda. Telefonda en ufak kaasılma donma vs yok. Üstelik kullanan kişi telefonu çok aktif kullanan biri.

Note serisi bayadır S serisini dövüyor. Samsung'un adını kurataran Note serisi şu an ve siz gelmiş diyorsunuz ki Note 4 en fazla 1 yıl sonra kasar. Kullanıcı saçmalarsa ilk gün de bile kasmayı başarır.

Ayrıca, amiral gemilerine güncelleme ve destek öyle hemen kesilmez. Geçen senenin amiraliydi diye iplememezlik olmaz. Olursa zaten Samsung kendi kafasına sıkmış demektir.

İki model de seni ömür ömüre götürecek değil. Ne de olsa ikisi de sizi bir sonraki modeli almaya şartlandıracaktır bence.Ben sizin yerinizde olsam 1000 tl'ye bir telefon alırım artan paraya da istediğimi yaparım ama para sizin istediğinizi yapın. Bu arada Samsung Galaxy mini kullanan birisi olarak bence Samsung güzel telefonlar üretiyor ve en azından Apple'dan daha ucuz. Bu yüzden alacaksanız Samsung Galaxy S6 alın.

Iphone6+ 64GB 800£
Samsung S6 Edge 32GB 850£
S6'lara hafıza kartı takılıyor mu bilmiyorum ama S6 almak çok daha mantıklı. S5'im var ve çok memmunum. S6 'yı kaçırma derim, çııktığı zaman bende alacağım.

S6'da, bidiğim kadarıyla gelen Samsung uygulamaları root erişimi olmadan da silinebilecek. Bu durumda rom kurma veya format atma gerekinimi duymadan uzun süre akıcı bir şekilde devam edecektir.

Android'in gücü, kullanıcı ile doğru orantılıdır. Aynı cihaz rehbere girerken kasarken başka birine ait cihaz sorunsuz olabilir.

Ayrıca bir tanıdığımda Note 2 var. Şimdiye kadar rom, format vs hiçbirşeyle uğraşılmamış. Sadece gelen güncellemeler kullanılmış durumda. Telefonda en ufak kaasılma donma vs yok. Üstelik kullanan kişi telefonu çok aktif kullanan biri.

Note serisi bayadır S serisini dövüyor. Samsung'un adını kurataran Note serisi şu an ve siz gelmiş diyorsunuz ki Note 4 en fazla 1 yıl sonra kasar. Kullanıcı saçmalarsa ilk gün de bile kasmayı başarır.

Ayrıca, amiral gemilerine güncelleme ve destek öyle hemen kesilmez. Geçen senenin amiraliydi diye iplememezlik olmaz. Olursa zaten Samsung kendi kafasına sıkmış demektir.
Root u sadece sistem uygulamalarını silmek için değil farklı işlemler için kullanan milyonlarca insan var. Benimde arkadaşım note 2 kullandı eski zamanda ama memnun kalmayıp iphone almaya karar verdi. Kasmalar daha az olsa bile cihazın verdiği tepkime hızı yavaştı. Ayrıca cihaza farklı klavye uygulaması yükledi bu seferde zamanla whatsapp da mesaj yazarken klavye durduruldu hatası almaya başladı buda whatsapp uygulamasını donduruyordu. Note serisi ancak samsung un diğer bir serisinin önüne geçebilir. Note 4 kasar dedim çünkü bu zamana kadar çıkmış olan tüm android cihazlarda bir müddet sonra kasma başlıyor. Ben arkadaşın note 3 üne format attım cihaz açıldı ve kurulum ekranından türkçe dil seçeneğini seçtim cihaz dondu kaldı hiç tepki yok ancak bataryayı çıkartıp öyle tekrardan açtım. Birde ben güncelleme desteğinin kesilceğini söylemedim 1 yıl sonra note 4 samsung un amiral gemisi olmaktan çıkacağı için ağırlık note 5 in üzerine olacak dedim. Bu bi satış stratejisi.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı