iPhone 6 Yeniden Başlama Sorunu

KortmazSefa

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba.

1 yıl önce Arabistan'dan iPhone 6 satın aldım. Telefon Amerikan cihazı. Model No : A1549.
Bu modellere Apple Türkiye'de destek vermiyor ve bunu alırken biliyordum.

Daha önce Android cihaz kullanıyordum, sorunlar yaşadığımdan dolayı iOS 'a geçiş yaptım.
iPhone 6 cihazını 1 yıldır sorunsuz kullandım ve çokta memnundum. Ta ki 10 gün öncesine kadar.

Telefon, kendi kendini yeniden başlatıyor, herhangi bir uygulamaya bastığımda, açılacakmış gibi olup atıyor. Yeri geliyor bunu cihazın kendi varsayılan olarak gelen uygulamalarında bile yapıyor. Artık bu durum can sıkmaya başladı. Kendim sıfırladım, fabrika ayarlarına döndürdüm telefonu sorun yine aynı.

En son Apple teknik desteği arayarak, sorunumu anlattım ve telefonumdan tanı göndererek (rapor) incelediler, sorun yazılımsal. Güncelleme alırken setup (kurulum) dosyası bozuk gelmiş olabilir bundan dolayı yapıyordur dedi. Telefonu fabrika ayarlarına yeni iPhone olarak geri döndürürsek sorun kalmayacaktır dendi. İlgili işlemi birlikte iTunes üzerinden gerçekleştirdik ve sorun hala devam ediyor. (Fabrika ayarlarına döndürdükten sonra herhangi bir yerden otomatik yedek vs. kesinlikle almıyorum.)
Sorunun devam ettiğini bildirince, telefonun servise gelmesi gerektiğini söylediler ve benim cihazıma destek verilmediği içi servis kabul etmiyor.

Çok kritik bir durumla karşı karşıya kaldım.
Daha önce böyle bir sorun yaşayan var mı ?
Çözüm için neler önerebilirsiniz ?

Şimdiden teşekkür ederim.

iTunes üzerinde geri yükleme yapmayı denedin mi? Yani cihazdaki yazılımı silip üzerine yeniden yazılım atma işlemi? Eğer dedikleri gibi yazılımsal ise bu sorununu çözecektir. Yazılımsal değilse de zaten mecbur tamire vermen gerekir. Ayrıca yüklediğin iOS sürümü ne? 9.1 sürümünün imzası hala geçerli. ipsw.me sitesinden cihazına uygun 9.1 sürümünü de deneyebilirsin.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı