iPhone 60 Hz ekranı ile Android 60 Hz ekranı aynı değere mi sahip?

Herkese iyi sosyaller. Çevremdeki bazı arkadaşlarım IPhone'ların 60 Hz ekranlarının Android 120 Hz ile eşit olduğunu söylüyor ancak ben böyle bir şeye katılmıyorum. Gerçekten var mı böyle bir şey?
Bu nasıl mümkün olabilir?
Hayır Olamaz.
 
Forumda da var böyle tipler, neymiş efenim IP11'in 60Hz ekranı S23'ün 120Hz ekranından daha iyiymiş, IOS'un 60Hz i Android'in 120'sinden iyiymiş.
Komikler. iPhone kullanmama rağmen hiçbir zaman telefonumu en iyisi bu falan filan diye söylemedim. Çünkü değil :D. Böyle tipleri gerçekten ciddiye almamak lazım.
 
Ekranın sunabildiği maksimum Hz değeri ile sizin arayüzde gezerken aldığınız FPS değeri aynı olmak zorunda değil. Güncel cihazlarda olmasa da orta ve alt segment birçok Android cihazda arayüzdeki FPS değeri desteklenenden düşük olduğundan böyle bir rivayet var. Günümüz cihazları için tamamen yalan. A0 serisi gibi alt segmentin bile altı cihazlar kullanmıyorsanız bu tür bir sorun yaşamazsınız.
 
Meraklısına "touch sample rate" nedir ona da bakabilirsiniz. Mesela S24 Ultra 120Hz ekrana sahipken ayrı özelliği olarak 240Hz Touch sampling Rate'a sahip
 

Geri
Yukarı