iPhone 6S 32 GB yedek telefon olarak kullanılır mı?

Gayet taş gibi cihaz. iPhone da Chrome'a ihtiyacın yok ki. Sağdan soldan duyup yazmayın IP6S bir çok giriş seviye Android cihazı gömebilme potansiyaline sahip, ayrıca arkadaş idarelik kullanacakmış. Ne amaçlıyorsunuz tam olarak? 14 PM mı alsın yedek cihaz olarak?
 

Ben zaten git fotoğraf çek git oyun oyna git şunu yap falan demedim ki?
Ne yapacağınıza bağlı hala kullanılabilir dedim.
Ancak siz iPhone diye hala taş gibi cihaz diyorsunuz, ayrıyeten iPhone 6S zamanının amiral gemilerinden biriyken neden giriş seviye Android cihazlarıyla karşılaştırıyorsunuz anlamıyorum, bir telefonu bu kadar yükseltmenin manası yok, eğer olay sadece yedekte telefon olmasıysa 2. el gidip 6S'e 2000 TL falan verilmez gider S8 alırım Android 15 One UI 7'yi kurar keyfime bakardım yani.
 
Siz bakabilirsiniz, burası bir forum ve benim tecrübemi ve düşüncemi dile getiriyorum. Ben taş gibi olduğunu düşünüyorum. 6S ve 7 Plus gibi cihazlar hala güncel bilmenizi isterim. Bir şey biliyoruz ve tecrübemiz var ki yazıyoruz, başka bir cihaz öneriniz varsa arkadaşa yazın.
 
2 yıldır ana telefon olarak kullanıyorum sormak istediğin bir şey varsa cevaplayabilirim.
 
Birkaç aydır 5s kullanıyorum, İnstagram tarzı uygulamalardan feragat ederseniz kullanılır.
WhatsApp, Gmail, YoutubeMusic kullanabiliyorum, Papara geçtiğimiz günlerde sessiz sedasız desteğini kesti.
Bir yanlış anlamayı düzeltelim çünkü 5S ile 6S arasında 3 IOS sürüm fark var. IOS 15 kullanıyor 6S, 7 ve 7 Plus, Instagram-WhatsApp hepsi var ve güncelleniyorlar. Ha desteği önümüzdeki yıl keserler mi bilmiyorum ama şu an var ve 5S ile bir tutulamazlar.
 
Sonuç olarak 10 yıllık cihaz çok bir beklentin yoksa ana telefon olarak yine kullanılır. Bir telefonun yapması gereken temel işlevleri yerine getirir. Almışken plus modeli alabilirsen batarya açısından daha rahat edersin.
 
Aktif olarak kullandığım uygulamalar;
-WhatsApp, Instagram, YouTube, X, Facebook, Reddit, Udemy.
-Sahibinden, Letgo.
-Spotify, YouTube Music.
-Papara, Yapı Kredi, ziraat.
-Getir yemek, Yemeksepeti, Trendyol GO, Migros yemek, tıkla gelsin.

Öncelikle uygulamaların açılması uzun vadede beni yorsa da yedek telefon olarak pek rahatsız etmeyebilir. Örneğin WhatsApp Instagram vb uygulamalar 5-10 saniyede açılıyor. Ama uygulama içi kasma donma pek yaşamadım şimdiye kadar.

Kamera: Benim kamera lensim düştüğü için çamur gibi fotoğraf çekiyor maalesef ama bulabilirsem lensi düşmeden önce çektiğim birkaç resmi ekleyebilirim. Sadece günü kurtarmalık fotoğraflar çekebilir ama öyle güzel bir şey beklemeyin. QR kod okutmak için vs iş görüyor ama.

Ses: Sesi gerçekten çok düşük. Mono hoparlör olmasından dolayı balkonda son ses müzik açsam sözleri bile anlamıyorum.

Batarya konusunda full şarjla dışarı çıkıp hiçbir şey yapmasam bile tüm gün yetmediğini söyleyebilirim. Yanınızda powerbank veya kablo taşımaya hazırlıklı olun.( belki yedek telefon olacağı için günü çıkartabilir net bir şey söyleyemem ama ben günde en az 5 kere şarj ediyorum %93 pil sağlığı yan sanayi kötü bir batarya ile.)

Ayrıca şu an oynamasam da geçen sene oynadığım bazı oyunları aşağıya yazayım.
-Mobile Legends bang bang: Genelde akıcı ama arada droplar yiyordum. Muhtemelen 25-30FPS arası alıyordu genellikle.
-Clash of Clans: Sürekli kastığını hissettiğim için oynayamıyorum savaşlarda daha da zor oluyor.
-Clash Royale: Clash of Clans ile aynı diyebilirim.
-Nss: Oynatıyor problem yok.

Özetle: Ben telefonu aktif kullanan biri olmasam da günlük işlerde "yeterli" diyebilirim. Mesajlaşma, arama yapma, görüntülü konuşma, banka uygulamaları için vs kullanıyorum. Şikayetçi olduğum kısımlar öncelikle pil, ekranın ufak olması, uygulamaların geç açılması ( sürekli yaşandığı için bir zaman sonra bunalttı beni.) Ve belki ses olabilir. Ancak şunun da altını çizmeliyim arayüzde bir kasma donma yaşamadım şimdiye kadar çok stabil. Sadece pil %15 aşağısındayken biraz takılmalar artıyor.
 

Kankam eyvallah ben (soramadan) cevapladın. Asayiş uyarı muyarı bir şeyler verdi içerik eksik mi neymiş anlamadım. Cihaz bende var zaten %71 pil seviyesinde olduğu için çok kullanamıyorum. Dediğim gibi güçlü pil taktırıp yedek olarak kullanmayı düşünüyorum bazı işlerde lazım oluyor tuşlu telefon her işi göremediği için. Kullanacağım şeyler Spotify, WhatsApp, banka uygulamaları (şu anlık Papara ve ziraat), Vodafone yanımda operatörün mobil uygulaması, Binance, VPN, YouTube, Telegram,Gmail,Haritalar, arama, fotoğraf ve video için. Hangi uygulamaları destekliyor güncelleme vs alıyor mu yoksa eski sürümleri mi kullanabiliyoruz. Ve hangi tarihlere kadar destekliycek kullanabileceğiz o da önemli. Teşekkürler.

Yurt dışı telefonun yanına alınır.

Nasıl yani yurt dışı telefon.
 
Son düzenleme:

Bahsettiğiniz uygulamalardan Vodafone hariç hepsini kullandım onu da muhtemelen destekliyordur. Binance şu an destekliyor mu bilmiyorum, VPN kullanıyorum sorun yok, Gmail de şöyle kendi mail uygulamasını kullanıyorum ekstra yüklemedim o destekliyor mu bilmiyorum ama bende 15 tane mail hesabı var son 1-2 aydır yeni mailler gelmiyor bende Safari'den Gmail'lere girip kullanıyorum ve muhtemelen fazla mail biriktiği için olabilir 40binden fazla mail birikti.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…